Játék ászpárral, ha preflop reraise-t kapunk
Az egyik legkellemesebb érzés, ha kézben lévő ászokkal preflop emelésünket egy re-raise követi. Hogyan érdemes ezek után tovább játszani? Két ilyen partit teszek be. Ki hogyan játszaná, illetve mi az a játék, amivel a legnagyobb hozamot érjük el?
1.
Players(max 6):
mikaar (EUR 42.94 in seat 1)
dif2004 (EUR 41.74 in seat 2)
allin67 (EUR 0.00 in seat 3)
rahan (EUR 45.50 in seat 4)
Ivan666Z (EUR 57.48 in seat 5)
24hmob_01 (EUR 55.23 in seat 6)
Dealer: 24hmob_01
Small Blind: mikaar (0.25)
Big Blind: dif2004 (0.50)
rahan was dealt: Ah - As
rahan Raise (1.90)
Ivan666Z Fold
24hmob_01 Raise (6.00)
mikaar Fold
dif2004 Fold
rahan Call (4.10)
Flop Qh - 8d - 2h
rahan Bet (8.00)
24hmob_01 Raise (25.00)
rahan All-In (31.50)
24hmob_01 Call (14.50)
Turn Qh - 8d - 2h - 3h
River Qh - 8d - 2h - 3h - 4d
rahan shows: Ah - As (a pair of aces)
24hmob_01 shows: Qs - Qc (three of a kind, queens)
24hmob_01 wins: EUR 89.75 (with three of a kind, queens)
Rake: EUR 2.00
2.
Players(max 6):
MMarkus (EUR 55.51 in seat 2)
lucky428 (EUR 94.89 in seat 3)
CCCP-Lepa (EUR 60.07 in seat 4)
rahan (EUR 92.67 in seat 5)
Dealer: CCCP-Lepa
Small Blind: rahan (0.25)
Big Blind: MMarkus (0.50)
rahan was dealt: Ac - Ah
lucky428 Fold
CCCP-Lepa Raise (1.50)
rahan Raise (5.25)
MMarkus Fold
CCCP-Lepa Raise (15.00)
rahan Call (11.00)
Flop As - Th - 6h
rahan Bet (10.00)
CCCP-Lepa Raise (20.00)
rahan Call (10.00)
Turn As - Th - 6h - 2d
rahan Check
CCCP-Lepa All-In (23.57)
rahan Call (23.57)
River As - Th - 6h - 2d - 5d
rahan shows: Ac - Ah (three of a kind, aces)
CCCP-Lepa shows: Kd - Kc (a pair of kings)
rahan wins: EUR 118.64 (with three of a kind, aces)
Rake: EUR 2.00
Én valszeg mindkét szituációban all-in-ig jutottam volna pre-flop. De sztem a visszahívás mindkét esetben mehetett volna. Persze kérdéses, hogy ellenfeleink mit gondolnak rólunk (és viszont), de jobb őket arra kényszeríteni, hogy flop előtt bepakolják a pénzüket, hiszen így ők hibáznak, még ha esetleg be is húzzák a nyerőt.
Preflop pontosan így játszanám őket. A flop után érdekes ez a beemelés elölről. Én inkább check-raisere játszanék, főleg az A settel.
Az első partiban bennem fel se merül, hogy csak megadjam az emelését. Ott rögtön visszahívok. A flop után nem hiszem hogy dobható, akármennyire is zavaró az a dáma.
A második partiban inkább felmerül egy call, ugyanis itt újra ránk emelt preflop, de én többnyire ilyenkor se szoktam cifrázni. Egyébként a flop után ügyesen kicsaltad a pénzét. :)
Preflop pontosan így játszanám őket. A flop után érdekes ez a beemelés elölről. Én inkább check-raisere játszanék, főleg az A settel.
É de jobb őket arra kényszeríteni, hogy flop előtt bepakolják a pénzüket, hiszen így ők hibáznak, még ha esetleg be is húzzák a nyerőt.
A flop után érdekes ez a beemelés elölről. Én inkább check-raisere játszanék, főleg az A settel.
Tényleg jó az, ha esélyt adunk az ellenfeleknek, hogy javuljanak? KK-val QQ-val azért többnyire megadják az all-int pre-flop (pláne ha már van bent pénzük), ha más lapjuk van flopon csak akkor kerülhet be több pénz, ha javultak... ami nekünk nem mindig jó.
Igen, ez persze a kézenfekvő megoldás, így sosem hibázol, viszont kérdéses, hogy ezzel tudod-e a legtöbb pluszt kihozni, hiszen egy jó ellenfél a K és Q párt is könnyen elengedi preflop allin esetén, flop után már nem biztos.
Nem micro limiten, regularok ellen játszva nem emelhetsz vissza preflop csak AA, KK-val a reraisre, túl egyértelmű. Vagy többféle lappal is visszaemelsz néha...