Kis párok, alacsony suited connectorok preflop
Sziasztok!
Kíváncsi lennék hogyan játszátok az alacsony párokat (illetve a kis suited connectorokat) re-raise esetén.
Nálam standard szituáció a következő: 25 NL 6 max. teljes beülő. Emelek pl. 66-al középső pozícóból 1 USD majd hátulról v.ki visszaemel 3 USD-t. Hogyan tovább? 4 USD van a potban, az ellenfelemnél még 22, elvileg összesen 26 USD-t lehetne nyerni, és 2 USD-t kell megadni. A flopon 1:8 esélye a setnek, tehát ha a potban lévő 4 USD-n kívül még sikerül 12 USD-t nyerni az ellentől, akkor éppen nullán vagyok. (25 NL-en szinte csak AA, KK-val emelnek vissza.) Általában meg szoktam adni. Ha flopban szetem van akkor OK. ha nincs szet fold. Nem vagyok biztos benne hogy ez így + EV-s.
A másik ugyanez alacsony suited connectorokkal. Ezekkel már mini reraise-ket adok meg, pl. emelek 1 USD ellen visszaemel 0,5 USD. Ezeknek még örülök is, mert így legalább sejtem, hogy mi van a visza emelőnél. Eleinte nagyobb vissza emeléseket megadtam ezekkel az alacsony SC-kel, de a PT szerint az alacsony SC-k nagyon gyengén szerepeltek, úgyhogy nagyobb vissza emelésre inkább fold.
Ti hogy játszátok ezeket?
Köszi: Z
Azért visszaemelnek AK-val, AQ-val is. Amúgy dettó ezt játszom én is, és az összes párom plusszos...
SC-k: kb 70-30 arányban raise/limp. A visszaemelés nagyságától és a visszaemelőtől függ, hogyan tovább, de egy min.raise-t call.
Sziasztok!
Kíváncsi lennék hogyan játszátok az alacsony párokat (illetve a kis suited connectorokat) re-raise esetén.
(25 NL-en szinte csak AA, KK-val emelnek vissza.) Általában meg szoktam adni. Ha flopban szetem van akkor OK. ha nincs szet fold. Nem vagyok biztos benne hogy ez így + EV-s.
Thx.
Pont ezt a partit játszottam.... amiközben olvastam a hozzászólásokat. Bár azt nem írtátok, hogy a reraiset is megadjátok, én megadtam ( amúgy nem szoktam). S már a flopra se jött le túl rossz lap, turnre 2 párom lett... bár voltak buktatók benne, de végülis jelentős potot nyertem..
Starting game 1601685839.
Promethe38 is at seat 0 with $2.91.
terminillo is at seat 1 with $1.53.
Littlemage is at seat 2 with $12.88.
mrolli1000 is at seat 3 with $8.19.
castor21000 is at seat 4 with $1.99.
RYHEN13 is at seat 5 with $1.23.
The dealer is seat 5.
Promethe38 posts a blind of $.05.
terminillo posts a blind of $.10.
(Littlemage is dealt :9c: :10c:.)
Pre-flop:
Littlemage raises $.25.
mrolli1000 raises $.85.
castor21000 folds.
RYHEN13 goes all-in for $1.23.
Promethe38 folds.
terminillo folds.
Littlemage calls for $.88.
mrolli1000 calls for $.03.
The flop comes
:Ts: :7h: :5c:.
Littlemage checks.
mrolli1000 bets $1.30.
Littlemage calls for $1.30.
The turn comes :9s:.
Littlemage bets $6.44.
mrolli1000 goes all-in for $5.66.
$.78 is pushed back to Littlemage.
Showdown:
Littlemage shows
:9c: :Tc:
:Ts: :Tc: :9s: :9c: :7h:
Two Pair, Tens and Nines
mrolli1000 shows
:Kd: :Qd:
:Kd: :Qd: :Ts: :9s: :7h:
King high
RYHEN13 shows
:Ah: :5h:
:5c: :5h: :Ah: :Ts: :9s:
A pair of Fives
The river comes :9h:.
Littlemage:
:9c: :Tc:
:9s: :9h: :9c: :Ts: :Tc:
Full House, Nines over Tens
mrolli1000:
:Kd: :Qd:
:9s: :9h: :Kd: :Qd: :Ts:
A pair of Nines
RYHEN13:
:Ah: :5h:
:9s: :9h: :5c: :5h: :Ah:
Two Pair, Nines and Fives
Littlemage wins pot ($3.65).
Littlemage wins pot ($13.23).
Egyébként, hogy ezek plusz, vagy mínuszosak a PT szerint az még nem sokat jelent,
Ezt úgy érted, hogy ha nem volt emelés kis SC-vel 30 %-ban csak limp?
A PT nálam azt mutatja, hogy a kis SC-k jobban szerepelnek nem emelt potokban. Úgy tűnik nem kötelező az emeléssel indulni.
Nálam standard szituáció a következő: 25 NL 6 max. teljes beülő. Emelek pl. 66-al középső pozícóból 1 USD majd hátulról v.ki visszaemel 3 USD-t. Hogyan tovább? 4 USD van a potban, az ellenfelemnél még 22, elvileg összesen 26 USD-t lehetne nyerni, és 2 USD-t kell megadni. A flopon 1:8 esélye a setnek, tehát ha a potban lévő 4 USD-n kívül még sikerül 12 USD-t nyerni az ellentől, akkor éppen nullán vagyok. (25 NL-en szinte csak AA, KK-val emelnek vissza.) Általában meg szoktam adni. Ha flopban szetem van akkor OK. ha nincs szet fold. Nem vagyok biztos benne hogy ez így + EV-s.
sokat gondolkodtam az SC-k helyes megjátszásán, megnéztem pár twoplustwo-s topicot, és egy-két esszét a témában, és ilyen ötlettekkel találkoztam:
Az SC-k ugyebár főleg multiway potokban hozzák a pénzt, azt kell elérni, hogy sokan nézzük a flopot. ezért:
alacsony SC-kkel korai-közép poziból limp, remélni, hogy sokan limpelnek, egy standard emelést a késői poziktól még meg lehet adni, flopon két párt, flush- vagy open ended straight drawt remélni, ilyenkor keményen hívni, ellenkező esetben dobni. magasabb SC-knél már midpos-ból is emelés, és lényegében a flopon ugyanez a móka.
nekem kicsit gyanús ez "minden pozícióból emelek az SC-kkel". Szerintem ezzel az egyik gond alapvetően az, hogy ha kijön az álomflop (sor vagy flush) akkor szinte lehetetlen rendes pénzt kiszedni az ellenfelekből.
tehát: ha nem jön semmi: bukó;
ha lejön a tuti: megynertél 4-5 BB-t és helló
ha lejön két pár, vagy terc, akkor meg harcolsz és remélsz.
de úgy tűnik, hogy sehol sincsen konszenzus a témában, ami engem egy kicsit meglep. le kéne ülni és számolni egy órát. :)
nekem kicsit gyanús ez "minden pozícióból emelek az SC-kkel". Szerintem ezzel az egyik gond alapvetően az, hogy ha kijön az álomflop (sor vagy flush) akkor szinte lehetetlen rendes pénzt kiszedni az ellenfelekből.
emmi: bukó;
ha lejön a tuti: megynertél 4-5 BB-t és helló
ha lejön két pár, vagy terc, akkor meg harcolsz és remélsz.