Marginalis lappal a kisvakon
Sokszor elofordul, hogy a kisvaknal pl K6-val ulok, es akadt 4-5 limpelo. Mit csinalnatok/csinaltok ebben az esetben? Foleg, hogy ha a nagyvak eleg feszes.
Ott van a 7:1, 9:1 banki esely, de egy olyan lappal, amit ha nagyon nem segit meg a flop, akkor sok penzbe kerulhet.
Mi az a kezdolap, amit akar 11:1, 13:1 banki eselynel is bedobnatok (szinten ugy, hogy a nagyvak nem aggressziv)?
Hogy jatszotok tovabb, ha beszalltatok (pl K6-val) es eltalal a flop (pl K-7-3)?
Es hogyan ha nagyon eltalat pl K-6-3 esetleg K-6-6?
Azt hiszem talan ez a leggyengebb pontja a jatekomnak, itt nem tudok mit kezdeni a lapjaimmal (es legtobbszor sokkal tobbet bukok veluk, mint nyerek).
Ezen én is sokat agyalok (főleg Axo lapoknál jön elő). Nem mondom, h jó, de én ezt csinálom (a te példádnál maradva):
Limp, majd K magas dry(!) flopon egy bet, néha cr is belefér, de ez asztalfüggő. Ezután bármiféle ellenállásnál fel lehet és fel is kell adni, nincs lap amit verünk (bár NL20-on játszom és rengeteg az idióta, sokszor nyernék mutatásnál még ezután is, de hosszútávon ez jobb így, majd visszaadja tisztább szituban)
Álomflopon (KK6, 66x, K6x) mindig kisebb bet, potnövelés gyanánt...
Érdekel engem is a téma, írjanak a tapasztaltabbak is.
Javítás: gyorsan hozzáteszem, h rengetegszer dobom is ezeket a lapokat, nem mindig játszom így, de néha próbálkozom, főleg, ha deep vagyok a többiekhez képest. Tilten és ss-ként persze nem.
Kisvak pozícióból én nem hiszem, hogy kiegészíteném a K 6-ot sőt még Ax-et is dobok ha túl sok a limpelő. Minnél többen vannak annál valószínűbb, hogy egyiknél ott van egy A esetleg nagyobb kickerrel mint a tied. Én meg nem reménykedem abban, hogy eltalál egy k 6 6 álomflop. Ahhoz szerintem túl sokszor kellene beszállni kisvak pozícióból és amúgy sem fizetnének meg mivel az okosabbja elképzelhetőnek tartja, hogy kisvakként bármilyen lap lehet nálad. Ezek a lapok nálam max. lopásra alkalmasak de másra nem :)
Kisvak pozícióból én nem hiszem, hogy kiegészíteném a K 6-ot sőt még Ax-et is dobok ha túl sok a limpelő. Minnél többen vannak annál valószínűbb, hogy egyiknél ott van egy A esetleg nagyobb kickerrel mint a tied. Én meg nem reménykedem abban, hogy eltalál egy k 6 6 álomflop. Ahhoz szerintem túl sokszor kellene beszállni kisvak pozícióból és amúgy sem fizetnének meg mivel az okosabbja elképzelhetőnek tartja, hogy kisvakként bármilyen lap lehet nálad. Ezek a lapok nálam max. lopásra alkalmasak de másra nem :)
Hat lehet, hogy a Harrington-konyv inspiral engem, hogy 13:1 banki esellyel akar 72o-val is nezzem meg, hogy mi a flop.
Pl nem is olyan regen 5To-val neztem floppot 5 limpelovel egy SNG-n. Flop T5x, turn 5. VAlaki bucsuzott :)
Én pl a Kx Ax Qx lapokkal nem szeretek kiegészíteni (de mégis megteszem :D)
mert ha flopon jön a K-m vagy Q,akkor nem tudom ,h most ez mennyire is jó nekem,általában mindig nyomok egy betet,de ha adják turnön néha nem tudok mihez kezdeni..
Szóval engem is érdekel a téma :)
A tournament stratégia más szerintem mint a cash game. Vagy nem?
Hat lehet, hogy a Harrington-konyv inspiral engem, hogy 13:1 banki esellyel akar 72o-val is nezzem meg, hogy mi a flop.