Skiboy
Válasz lederman kommentjére
2007. okt. 8. 20:26

Szóval én Q73r-on is nyitnék settel. Az eddigi Akadémiás tanítások nekem úgy csapódtak le, h settel játszunk full beülőért, és ezért áldozzuk fel a cbet biztos megnyerését. Itt csak akkor nyerhetek nagyot, h az ellenfélnél AQ, KK,AA van, ezekben az esetekben, pedig a nyitás jobbnak tűnik.
Viszont ch/c-ch-et semmiképp sem játszanék settel, mert ekkor az AQ, KQnak(talán az overeknek is) lehetőséget adok a potkontrollra.
Szóval leginkább az a bajom, h nem tudok ilyenkor reprezentálni semmi igazán erőset.

Viszont, ha a boad Qh7c3c, akkor már mindeképp nyitnék a settemmel. Ez változtat valamit a KQ megjátszáson (ezen a flushúzós asztalon)?

Nagyon függ attól, hogy ki emelt a CO-ról. Egy 15/5-ös játékosnál jó esély van az overpárra vagy AQ-ra, ezen a száraz flopon is jó lehet az emelés a settel.

Egy átlagos 6max játékos 20/12 ellen azt feltételezném, hogy nincs semmilye. Ha ilyenkor beleemelek azt azért teszem, hogy blöfföt indukáljak a részéről. Ha overpárja vagy AQ-ja van egy check-raisre szerintem csak nagyon nehezen tudja eldobni.

Vagy pl. ott van a gyakori overagresszív B2B játékos tipus, aki képes flop/turn/riveren is végigblöffölni a semmit. Vagy háromszor value betelni a KQ-t. Őt se szabad elbizonytalanítani egy emeléssel. :)

Összefoglalva: Ismeretlen játékos ellen inkább nem emelnék bele. Lehet ez csak a saját véleményem, de a preflop emelő elé általában nem szeretek beemelni. Legtöbbször gyenge játéknak tartom (kivételek azért akadnak).

Pl. egy kivétel: MP emel, CO call én call BB-ről AJ-val.
Flop: AT3r
Ha itt emelek MP ász vagy set nélkül nem adhatja meg, blöffölni se nagyon tud, mivel még mögötte van a CO. Ha erre az emelésre call érkezik és a turn nem J, akkor nagyon óvatosan játszom tovább. Ha ezt a flopot passzolnám, és MP emel CO dob, akkor elég nehéz helyzetbe kerülök pozíción kívül.

lederman
Válasz Skiboy kommentjére
2007. okt. 8. 22:27

Köszi szépen Skiboy!
Nagyon sok hasznos gondolatot találtam a válaszodban, azt hiszem ez igencsak pozítivan fogja befolyásolni a játékom a jövőben. Habár nagyon sok kérdés is felmerült bennem ismét:) majd szép apránként felteszem őket.

Kisrapi
Sztem ne adj meg emeléseket KJ,KQ,QJ lapokkal, legalábbis ne túl sokszor. Marha rossz dominált lapokkal callerként játszani.
Én igyekszem az ilyesmit kivenni a játékomból. Akkor peszre, h jött ez a topic nyitó kérdésem?:) Úgy döntöttem, h ha a fentebbi lapok suitedek, akkor az esetek nagy részében mégiscsak callolok, mivel én már kezdek ott tartani, h csak kispárokkal adok meg PF emelést. Ez viszont túl kiismerhetővé tesz.

kanrich_
Válasz lederman kommentjére
2007. okt. 9. 1:46

Mai napon szerencsére egészen jól ment. Beteszek két mai partit, amit set-ekkel nyertem meg. Szerintem csak így lehet nagyot nyerni set-tel. Check/call, meg check-raiset én nem szeretem.
(Skiboy-jal abban persze egyetértek, hogy a b2b-s overagresszív idiótáknál nyilván más a helyzet...)

1.parti

Game # 658637629 - Texas Hold'em No Limit EUR 0.50/1 - Table "Guipuzcoa"
Players(max 6):
_henke (EUR 100.00 in seat 1)
juel-08 (EUR 27.88 in seat 2)
Ralph_W (EUR 120.02 in seat 3)
pamela10 (EUR 106.74 in seat 4)
hampan02 (EUR 27.74 in seat 5)
magician07 (EUR 167.07 in seat 6)
Dealer: Ralph_W
Small Blind: pamela10 (0.50)
Big Blind: hampan02 (1.00)

magician07 was dealt: :9s: :9h:

magician07 Raise (3.50)
juel-08 Fold
Ralph_W Raise (10.00)
pamela10 Fold
hampan02 Fold
magician07 Call (6.50)

Flop :2s: :4h: :9d: (21)

magician07 Bet (10.00)
Ralph_W Raise (40.00)
magician07 All-In (147.07)
Ralph_W All-In (70.02)
magician07 Payback (47.05)

Turn :2s: :4h: :9d: :3s:

River :2s: :4h: :9d: :3s: :6c:

magician07 shows: :9s: :9h:(three of a kind, nines)
Ralph_W shows: :Kd: :Ks: (a pair of kings)
magician07 wins: EUR 239.54 (with three of a kind, nines)

Miért szórakozzak check/raise-zel? Szerintem sokkal jobb ilyenkor "kérdőn" fél potot beemelni. Ha overpárja van, vissza fog emelni, ez a visszaemelés pedig már pot commited-e teszi... Nem?

2.parti

Game # 658643770 - Texas Hold'em No Limit EUR 0.50/1 - Table "Torremolinos"

Players(max 6):
mortakajoz (EUR 110.09 in seat 1)
janeko79 (EUR 84.88 in seat 2)
DDrogba (EUR 128.15 in seat 3)
magician07 (EUR 100.00 in seat 4)
JoCash (EUR 108.35 in seat 5)
Alonso80 (EUR 94.22 in seat 6)
Dealer: janeko79
Small Blind: DDrogba (0.50)
Big Blind: magician07 (1.00)

magician07 was dealt: :Ts: :Td:

JoCash Fold
Alonso80 Fold
mortakajoz Raise (4.00)
janeko79 Fold
DDrogba Fold
magician07 Call (3.00)

Flop :Tc: :8s: :Ks: (8,5)

magician07 Bet (5.25)
mortakajoz Raise (17.00)
magician07 Raise (35.00)
mortakajoz All-In (89.09)
magician07 All-In (55.75)
mortakajoz Payback (10.09)

Turn :Tc: :8s: :Ks: :Js:

River :Tc: :8s: :Ks: :Js: :Qs:

magician07 shows: :Ts: :Td: (a flush, king high)
mortakajoz didn't show hand
magician07 wins: EUR 197.50 (with a flush, king high)

A logikám ugyanaz, mint az előbb. Egyébként AK-ja volt, szerencsére spade nélkül.

kisrapi
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. okt. 9. 7:40

Nem is az ilyen helyzetekkel van a gáz a beemelésnél, amikor overpárja van vagy TPTK...ezt nagyon nehezen dobják, ha check-raiselsz akkor is, de ez a jobb megoldás ezt már megbeszéltük:)
Hanem ha mondjuk van egy AJ,-a nálad a 99 és jön egy Q 9 2 flop, nos ha itt belenyitsz elölről, akkor valószínű bedobja, és elesel a contbettől, amit valószínű azért megcsinálna. Szóval én akkor szeretek settel elölről beemelni, ha több a magas lap a flopban, vagy 3-betelt a pot.

Élő ügyfélszolgálat