lederman
2007. júl. 4. 2:35

Még egy TP OOP

A legváltozatosabb hibákat tudom bemutatni a TP OOP helyzetben, íme a legújabb. Nincs valami általános szabály, ami segít eldönteni mi a helyes lépés.
Most emeletem a turnon, mivel ezt a tanácsot kaptam az előző témánál, de az az érzésem volt, h duzzasztok egy kasszát, amit elfogok veszíteni (önbeteljesítő jóslat?).
A river fold hiba volt, gondolom, de nem láttam azt a lapot, amit le tudok győzni...
Az ellenfélről nem volt infóm.

Full Tilt Poker Game #2841825592: Table St Rose (6 max) - $0.25/$0.50 - No Limit Hold'em - 16:56:59 ET - 2007/07/03
Seat 1: AACES3111 ($7.35)
Seat 2: Berlitz ($90.85)
Seat 3: llederman ($50.05)
Seat 4: Yellowdoyle ($56.20)
Seat 5: guzler ($56.75)
Seat 6: Hemi_78 ($40)
AACES3111 posts the small blind of $0.25
Berlitz posts the big blind of $0.50
The button is in seat #6
*** HOLE CARDS ***
Dealt to llederman [9d Td]
llederman raises to $2
Yellowdoyle calls $2
guzler calls $2
Hemi_78 folds
AACES3111 folds
Berlitz folds

Pot:6,4

*** FLOP *** [6h 4s Ts]
llederman has 15 seconds left to act
llederman bets $4.50
Yellowdoyle folds
guzler calls $4.50

Pot: 14,9

*** TURN *** [6h 4s Ts] [7d]
llederman bets $9
guzler calls $9

Pot: 32

*** RIVER *** [6h 4s Ts 7d] [3h]
llederman checks
guzler bets $16.50
llederman has 15 seconds left to act
llederman has requested TIME
llederman folds
Uncalled bet of $16.50 returned to guzler
guzler mucks
guzler wins the pot ($32.10)
*** SUMMARY ***
Total pot $33.75 | Rake $1.65
Board: [6h 4s Ts 7d 3h]
Seat 1: AACES3111 (small blind) folded before the Flop
Seat 2: Berlitz (big blind) folded before the Flop
Seat 3: llederman folded on the River
Seat 4: Yellowdoyle folded on the Flop
Seat 5: guzler collected ($32.10), mucked
Seat 6: Hemi_78 (button) didn't bet (folded)

Helyes volt-e a turn játék? A river fold hiba, ugye? Mit kéne csinálni a riveren egy potemelésre? Mit változtatnátok a játékon még?

want2push
Válasz lederman kommentjére
2007. júl. 4. 2:50

A legváltozatosabb hibákat tudom bemutatni a TP OOP helyzetben, íme a legújabb. Nincs valami általános szabály, ami segít eldönteni mi a helyes lépés.

A flop utáni újabb turn bet-hez többnyire az kell, hogy ne olyan lap jöjjön, ami veszélyes, mondjuk amivel jó eséllyel sorra vagy két párra javult ellenfeled. Nem árt az sem, hogy a te lapod is jó minőségű legyen, értem ezalatt, hogy top pár top kicker közeli erősségű. Ez utóbbi például nem áll meg a jelen partiban.

Most emeletem a turnon, mivel ezt a tanácsot kaptam az előző témánál, de az az érzésem volt, h duzzasztok egy kasszát, amit elfogok veszíteni (önbeteljesítő jóslat?).

Na igen, erre kitértem az előző pontban. Itt azért elég határeset lapod volt, top pár, rossz kicker-rel. A 7-es se a legjobb lap, ami jöhetett, esetleg sorra (89-cel), meg a gyakori 67 kombinációval két párra javulhatott ellenfeled.

A river fold hiba volt, gondolom, de nem láttam azt a lapot, amit le tudok győzni...

Sztem simán dobható. Ez a fél kassza hívás inkább lapra utal, mivel kétszer hívtál azelőtt, így félhet tőle, hogy megadod. Ez nekem inkább egy value bet-nek tűnik.

lederman
Válasz want2push kommentjére
2007. júl. 4. 3:30

Köszi szépen a kimerítő választ. Azt hiszem, ez sokat fog segíteni a jövőben.
Még egy-két apróságot szeretnék megkérdezni.
Ha jól értem, akkor itt nem kellett volna turnön emelnem. Ha check-elek és ő emel, akkor én félpotig szívem szerint tartanék, nagyobbakra dobnék. Ez helyes?
Azt nem látom, h a 89-től miért kéne félnem a turnön, azzal csak nem tartná a flop-emelésem.
A riverbetet, azért éreztem, így utólag megadhatónak, mert végigpörgetve a leosztást nem találtam olyan lapot, amire ráillene a játéka (kivéve talán 57,67-et). Magas párokkal vagy preflop vagy a flopon vissza kellet volna emelni. Settel, 2 párral legkésőbb a turnon, a sok draw-esély miatt. Egy TP magas kicker esetén pedig örülnie kéne az olcsó rivernek. Így aztán megfordult a fejemben, hogy esetleg egy elmulasztott draw-val próbál lopni.
Rossz ez a gondolatmenet?

kisrapi
Válasz lederman kommentjére
2007. júl. 4. 7:53

Lehet én vagyok a feszes...de UTG 9Ts-el nem biztos hogy emelnék....igazából nagyon kevés olyan board van ami neked jó, mert ilyen alacsony SC-kkel sor/flush draw vagy 2 pár az amit látni szeretnél, vagy méginkább kész sor. Ezen a floppon egyáltalán nem érezném jól magam, és nem ölném bele a fél beülőm...
Lehet most hülyeséget mondtam..javítsatok ki ha tévedek

hayraki
Válasz kisrapi kommentjére
2007. júl. 4. 9:12

Lehet én vagyok a feszes...de UTG 9Ts-el nem biztos hogy emelnék....

Ezzel egyet értek, néha játékod variálása végett lehet emelni ilyen lapokkal, de az esetek 90%-ban én nem tenném. Ha már bent vagy, akkor szerintem pot control.

kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2007. júl. 4. 21:51

Lehet én vagyok a feszes...de UTG 9Ts-el nem biztos hogy emelnék....

Én 9Ts-sel ilyen pozícióban jellemzően emelek. Ez gyakorlatilag a második legjobb suited connector, amihez nagyon sok nyerő flop illik.
Egyébként szerintem ez tipikusan az a lap abban a pozícióban, aminek helyes megjátszásához rengeteg tapasztalat szükséges.

A partihoz: w2p jól összefoglalta a lényeget. Ez a board és a Te lapod más, mint az előző topikban leírtak..teljesen más szituáció, a turn után ezt a lapot sztem hiba nyomni, törekedni kell a minél konzervatívabb megjátszásra.
A turn után check, aztán itt a játékostól, és annak emelésétől függően call...
Egy feszes játékos ellen én pl itt egy fél potot sem adnék már meg, hiszen utána még jön egy rivercard és nincs olyan lap, ami nekem jó lenne... Ha berakom még a fél potos emelését, akkor azzal kell, hogy számoljak, hogy a rivernél még annak legalább kétszeresét be kell majd rakjam...

Élő ügyfélszolgálat