Őszintén szólva én még 6 maxon sem szívesen emelek vissza JJ-vel. Agresszorkodni jó, de ha akció volt előttem, akkor inkább call, és onnantól inkább óvatosabb játék, mert figurás lap szinte biztosan lesz a flopban, és kis téten figurás lappal szeretnek játszani az emberek, főleg A+valamivel és K+valamivel, sokaknál ezek akár emelő lapok is lehetnek, függetlenül attól, hogy egyszínűek-e vagy sem.
Alapvetően lehet, hogy igazatok van, de NL10-en a JJ nem életbiztosítás. Igyekszem feszes agresszív játékot játszani (csak 6 max), ebbe ezen a limiten nem nagyon fér bele JJ-vel a preflop reraise. Az itteni 6 maxos táblázatban sem reraise lap sehol a JJ. Mondom, alapvetően lehet pluszos a reraise JJ-vel, de NL10-en egy csomó őrült és fogalmatlan ember ellen nem feltétlenül az.
Alapvetően lehet, hogy igazatok van, de NL10-en a JJ nem életbiztosítás. Igyekszem feszes agresszív játékot játszani (csak 6 max), ebbe ezen a limiten nem nagyon fér bele JJ-vel a preflop reraise. Az itteni 6 maxos táblázatban sem reraise lap sehol a JJ. Mondom, alapvetően lehet pluszos a reraise JJ-vel, de NL10-en egy csomó őrült és fogalmatlan ember ellen nem feltétlenül az.
Pont ellenük plusszos. A csomó csomó őrült és fogalmatlan ember akkor vesz részt leginkább a partiban, ha látja, h olcsón van. Fizessen csak a K3, Q7 és tsai. Értsd meg, te vagy ezzel a lappal preflop legtöbbször a legjobb hasonló szituban. Minél több embert engedsz be magad után, pont annál nagyobb az esélye,h a facecardok közül egyre többen jönnek be. Réz. Az, h esetleg lemákol vmi szutyokkal a végén az egy dolog. Plusszos játék rirézelni vele, főleg SH-n.
Sokszor amúgy sem tudod kizárni, hogy egy normális emelésnél vagy visszaemelésnél ne értékeljék túl többen is az A+valamilyen vagy K+ valamilyen szutykot
úgylátszik te nem játszol amerikai mázlisták ellen, azért mondod ezt:)
úgylátszik te nem játszol amerikai mázlisták ellen, azért mondod ezt:)
na én ezért nem hiszek abban hogy AQ-val lehetetlen nyerni. Sok társaságtól hallom, hogy náluk is mumus, nem csak Doyle bácsinál. Én mégis minden egyes hand-nél ugyanúgy játszom meg mintha hasonló értékű csak más lap lenne. :D
1. 3 outra húznak, ez nekünk nem jó?
2. Nem az a lényeg, h mikor jobbak vagyunk akkor pénz kerüljön be a potba? Vagy te nem ezt a fajta pókert játszod? :D
Félre ne érts, tisztelem a másik játékát, nem erőltetem az akaratom senkire...
Én mindösszesen csak arra akartam célozni -és ezt pont te is említed a postodban- hogy kettesben azért kifizetődőbb JJ-vel játszani, mint 4-esben. Ez SH-n megvalósítható (akár kicsit nagyobb emeléssel, de alkalmazkodunk az asztalhoz, erről is szól ez a játék) és 9 v T magas flopon pont le fogod stackelni a K9 v KT-zel játszó idiótákat akiket emlegetünk. Ez a plusz EV-je a JJ-nek, és ez biztosítja számodra a többi esetben elszenvedett kisebb mínuszt, mikor nem illeszkedett a board a lapodhoz és dobnod kell postflop...
Ettől függetlenül megértem, ha te így játszod továbbra is (mégis mit képzelsz, lol), nem téríteni akarok persze és örülök, h kifejtetted a mondanivalód az üggyel kapcsolatban, megértettem az indítékaidat (az tény, h nem vagyok Gus se, de Ferguson nekem unalmas, de semmiképpen sem rossz a stílusa :)).
Ennek hatására viszont -megint- rájöttem, h tudatosan agresszívan játszom ha tehetem (általában tudom hol állok pre és post a partiban), ez egyelőre plusszos számomra, valószínűleg azért szajkózom ennyire az igazamat :D