Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > még mindig NL10 flopolt set, hogyan tovább?

buktar
Válasz Vika kommentjére
2008. márc. 18. 18:26

Őszintén szólva én még 6 maxon sem szívesen emelek vissza JJ-vel. Agresszorkodni jó, de ha akció volt előttem, akkor inkább call, és onnantól inkább óvatosabb játék, mert figurás lap szinte biztosan lesz a flopban, és kis téten figurás lappal szeretnek játszani az emberek, főleg A+valamivel és K+valamivel, sokaknál ezek akár emelő lapok is lehetnek, függetlenül attól, hogy egyszínűek-e vagy sem.

6maxon mindenképpen visszaemelnék preflop pozícióból. Full ringen határeset, de néha ott is.
Flopon egyértelmű reraise pot.

Vika
Válasz buktar kommentjére
2008. márc. 18. 18:32

Alapvetően lehet, hogy igazatok van, de NL10-en a JJ nem életbiztosítás. Igyekszem feszes agresszív játékot játszani (csak 6 max), ebbe ezen a limiten nem nagyon fér bele JJ-vel a preflop reraise. Az itteni 6 maxos táblázatban sem reraise lap sehol a JJ. Mondom, alapvetően lehet pluszos a reraise JJ-vel, de NL10-en egy csomó őrült és fogalmatlan ember ellen nem feltétlenül az.

Zehy
Válasz Vika kommentjére
2008. márc. 18. 18:44

Alapvetően lehet, hogy igazatok van, de NL10-en a JJ nem életbiztosítás. Igyekszem feszes agresszív játékot játszani (csak 6 max), ebbe ezen a limiten nem nagyon fér bele JJ-vel a preflop reraise. Az itteni 6 maxos táblázatban sem reraise lap sehol a JJ. Mondom, alapvetően lehet pluszos a reraise JJ-vel, de NL10-en egy csomó őrült és fogalmatlan ember ellen nem feltétlenül az.

Pont ellenük plusszos. A csomó csomó őrült és fogalmatlan ember akkor vesz részt leginkább a partiban, ha látja, h olcsón van. Fizessen csak a K3, Q7 és tsai. Értsd meg, te vagy ezzel a lappal preflop legtöbbször a legjobb hasonló szituban. Minél több embert engedsz be magad után, pont annál nagyobb az esélye,h a facecardok közül egyre többen jönnek be(+connectorok stb). Réz. Az, h esetleg lemákol vmi szutyokkal a végén az egy dolog. Plusszos játék rirézelni vele, főleg SH-n.

Vika
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 18. 19:01

Pont ellenük plusszos. A csomó csomó őrült és fogalmatlan ember akkor vesz részt leginkább a partiban, ha látja, h olcsón van. Fizessen csak a K3, Q7 és tsai. Értsd meg, te vagy ezzel a lappal preflop legtöbbször a legjobb hasonló szituban. Minél több embert engedsz be magad után, pont annál nagyobb az esélye,h a facecardok közül egyre többen jönnek be. Réz. Az, h esetleg lemákol vmi szutyokkal a végén az egy dolog. Plusszos játék rirézelni vele, főleg SH-n.

Hidd el nekem, hogy amikor a 6 emberből te vagy az egyedüli, aki nem észak-amerikai hobbijátékos, akkor nem ilyen egyszerű a szitu. ;) Ha nem én vagyok az agresszor JJ-vel, akkor nem szeretek vele nagyon izmoskodni. Ez már régi beidegződés nálam. Sokszor amúgy sem tudod kizárni, hogy egy normális emelésnél vagy visszaemelésnél ne értékeljék túl többen is az A+valamilyen vagy K+ valamilyen szutykot. Örök igazság, hogy ilyen téten a KK-n és az AA-n kívül csak a set a "biztos". ;)

Zehy
Válasz Vika kommentjére
2008. márc. 18. 19:42

Sokszor amúgy sem tudod kizárni, hogy egy normális emelésnél vagy visszaemelésnél ne értékeljék túl többen is az A+valamilyen vagy K+ valamilyen szutykot

1. 3 outra húznak, ez nekünk nem jó?
2. Nem az a lényeg, h mikor jobbak vagyunk akkor pénz kerüljön be a potba? Vagy te nem ezt a fajta pókert játszod? :D

peterpanic
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 18. 19:43

úgylátszik te nem játszol amerikai mázlisták ellen, azért mondod ezt:)

Zehy
Válasz peterpanic kommentjére
2008. márc. 18. 19:55

úgylátszik te nem játszol amerikai mázlisták ellen, azért mondod ezt:)

Én másmilyen mázlisták ellen játszom, attól még ezt hívják pókernek :)
/az előbb KK-mat 93o verte, most akkor soha többet ne emeljek vele?/

1000dollarchain
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 18. 20:09

na én ezért nem hiszek abban hogy AQ-val lehetetlen nyerni. Sok társaságtól hallom, hogy náluk is mumus, nem csak Doyle bácsinál. Én mégis minden egyes hand-nél ugyanúgy játszom meg mintha hasonló értékű csak más lap lenne. :D

Vika
Válasz Zehy kommentjére
2008. márc. 18. 21:07

1. 3 outra húznak, ez nekünk nem jó?
2. Nem az a lényeg, h mikor jobbak vagyunk akkor pénz kerüljön be a potba? Vagy te nem ezt a fajta pókert játszod? :D

Nézd, valahol mindenki meghúzza a határt. Nálam ez a QQ és a JJ között van, nálad máshol, megint másnál megint máshol. Értem én az érvelésedet, jó lap is a JJ egészen addig, amíg kettesben tudsz maradni valakivel flopon. Na ez az, amit egy amerikaiakkal teletűzdelt terem mikrolimites játékában nem biztos, hogy el tudsz érni. Átlag felettit meg nem fogok emelni csak azért a két bubival, hogy biztosan csak egy ember jöjjön be. Annyit nem ér ez a lap. A másik az, hogy az okfejtésedet követve lehetne reraiselni az összes olyan induló lapkombinációval, amelynek a random másik két lap elleni EV-je pluszt mutat a táblázatok szerint. Gondolom mégsem reraise-elsz Te sem minden ilyen lapkombinációval, igaz?
Én ugyan nem vagyok matematikus, de az sem lehet véletlen, hogy az itt fellelhető - bevallottan feszes - 6 maxos induló táblázatban semmilyen pozícióból nem preflop reraise lap a JJ. Mivel az én stílusomhoz a feszes játék a legmegfelelőbb, így én ezek szerint játszok. Nem szeretek improvizálni olyan emberek között, akiknek fogalmuk sincs a póker matematikájáról, azaz nem képesek elhinni egy jól kivitelezett blöfföt, mert nem számolnak, csak a nyomorult párjukat látják, nem tudnak dobni olyan szitukban, amikor pedig dobni kellene a józan ész szerint. Igazad van, ha egy ilyennel állsz szemben, akkor az remek. Ha már ketten vannak, az már nem annyira remek, ha pedig hárman, akkor pedig már-már előre "cseszheted" a bubi párodat. Ilyen helyzetekben azt tudod csinálni, hogy feszes játékkal behúzod ellenük az igazán tuti potokat, mert amennyire ostobák, a nutodat is csúnyán ki fogják fizetni akár a teljes beülőjükkel is.
Lehet Gus Hansen módjára is játszani, meg lehet Fergusson-éra is. Mindketten milliomosok, és köszönik jól vannak. ;)

Ui: engem az érdekel, hogy a sok fogalmatlan embertől a lehető legkisebb kockázattal beszedjem a pénzt. A másik dolog, hogy vérmérsékletemnél fogva hajlamos vagyok a tiltre, így két elbukott JJ-s parti nekem esetleg többet jelentene a két partiban elbukott pénznél, esetleg húzna magával még 3-4 idegből lejátszottat, ezt pedig nem akarom. Az embernek mindent mérlegelnie kell, amikor nem csak a szórakozás öröme miatt játszik, hanem pénzt akar keresni, és ebben benne van a saját vérmérséklete is. Én mérlegelek, és feszesen, a körülményekhez képest kevés kockázattal játszom.
Apropó, ma egy nagyobb potot buktam eddig, pont JJ-vel. Ez persze nem jelent semmit, illetve csak annyit, hogy egy fél percre elkövettem azt a hibát, hogy túlértékeltem ezt a lapot, amihez hozzájárult az ellenfelemről korábban lejegyzett kis szösszenet is. Most az egyszer tényleg lapja volt a nyomorultnak, nem csak blöffölt. ;)

Zehy
Válasz Vika kommentjére
2008. márc. 18. 21:33

Félre ne érts, tisztelem a másik játékát, nem erőltetem az akaratom senkire...
Én mindösszesen csak arra akartam célozni -és ezt pont te is említed a postodban- hogy kettesben azért kifizetődőbb JJ-vel játszani, mint 4-esben. Ez SH-n megvalósítható (akár kicsit nagyobb emeléssel, de alkalmazkodunk az asztalhoz, erről is szól ez a játék) és 9 v T magas flopon pont le fogod stackelni a K9 v KT-zel játszó idiótákat akiket emlegetünk. Ez a plusz EV-je a JJ-nek, és ez biztosítja számodra a többi esetben elszenvedett kisebb mínuszt, mikor nem illeszkedett a board a lapodhoz és dobnod kell postflop...
Ettől függetlenül megértem, ha te így játszod továbbra is (mégis mit képzelsz, lol), nem téríteni akarok persze és örülök, h kifejtetted a mondanivalód az üggyel kapcsolatban, megértettem az indítékaidat (az tény, h nem vagyok Gus se, de Ferguson nekem unalmas, de semmiképpen sem rossz a stílusa :)).
Ennek hatására viszont -megint- rájöttem, h tudatosan agresszívan játszom ha tehetem (általában tudom hol állok pre és post a partiban), ez egyelőre plusszos számomra, valószínűleg azért szajkózom ennyire az igazamat :D

Élő ügyfélszolgálat