Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > Micro CG helyes választás segétség!

LazyCastle
2017. ápr. 5. 19:38

Micro CG helyes választás segétség!

Sziasztok !

Én még kezdő játékos vagyok viszont olvastam az oldalon egy számomra nem érthető dolgot erről kérném ki a véleményetek !

A cikkben a következő állt !

Így például, ha full ringet játszunk és preflop J J-val emeltünk, majd a 2T5flopot követően contiunation betünkre egyik ellenfelünk check raisel, akkor az nagy lapra utal. Ilyenkor szinte automatikusan dobjuk el lapunkat, hacsak nem*egy kis stackes játékos emelt vissza.

Micro téten elég sok a fish ezáltal elég sok a laza játékos véleményem szerint egy Laza fish játékos ellen egy chek raiset szerintem simán callolhatunk vagy vissza hívhatunk elég sok lap kombinációval chek raiselhetett pld : 10 J - 9 10 - 10 -Q STB ...

Egy Agresziv feszes játékosal szemben elkébzelhetőnek tartható , Hogy Manster párt tart a kezében vagy tercet floppolt két párra nem tennék ilyen floppon egy feszes játékost . Itt megfontolandó lehet a dobás vagy egyy call chek pot alacsony tartása?

Véleményetek szerint mi a helyes döntés egy ilyen szituációban?

Üdv : (egy kezdő játékos)

crazy3317
Válasz LazyCastle kommentjére
2017. ápr. 5. 20:04

Az ilyen cikkeket kerüld el, már rég elavultak. Inkább ezt ajánlanám az oldalról: Póker stratégia / Ryan Fee 6 Max NLHE könyve | Online poker, Rakeback, Póker bónusz

LazyCastle
2017. ápr. 6. 0:08

Köszönöm a válaszod , mindenféle képpen végig fogom olvasni !
És megköszönném ha esetleg ajánlanál cikkeket vagy könyvet vagy bármilyen segítséget amely hasznos lehet Micro CG kezdetekhez :)

crazy3317
2017. ápr. 6. 13:17

A fent említetten kívül, talán még Splitsuit videói is hasznosak, keress rá youtube-on.

Buksisak
2017. ápr. 9. 13:11

A Ryan Fee féle is elavult ;)

RegGeri
Válasz Buksisak kommentjére
2017. ápr. 9. 13:55

A Ryan Fee féle is elavult ;)

Akkor legközelebb majd írd meg azt is, hogy mit ajánlasz helyette.

Buksisak
Válasz RegGeri kommentjére
2017. ápr. 10. 10:23

Akkor legközelebb majd írd meg azt is, hogy mit ajánlasz helyette.

Igenis' parancsnok!:)
Természetesen egy teljesen kezdő átnézheti ezeket az old school anyagokat, de mindenképp ajánlott fenntartásokkal kezelnie és gyorsan továbblépnie rajtuk! Nagyon sok minden változott, tartalmaznak olyanokat is a régi stratégiák, amiket ma alkalmazva konkrétan hiba lenne, alapjaiban annyira nem állják meg a helyüket.
Szándékosan nem ajánlottam alternatívát, mert nem reklámozhatok konkurens oldalt. Egyébként van itt akadémián Tir-x-ék "te is nyerhetsz" sorozata, abból valamikor néztem pár részt és elég hasznosnak bizonyult, de szintén régi cucc, Tir-x kb. ki is nevetett mikor megtudta hogy ennyi idővel később én azt nézegetem, de ha erre jár esetleg írja meg mennyire ajánlja azt a munkát manapság.
Szóval egy kicsit keresgéljen, aki tanulni szeretne és szerintem a 2 évnél frissebb oktatóanyagokkal, videókkal érdemes csak foglalkozni! A másik, hogy akinek már kezdetben komolyabb célkitűzései vannak, tanácsos befektetést szánnia a projektre, ami hamar meg is térül ha az illető szorgalmas. Ezt elsősorban edzésekre értem, ami felgyorsítja az előrehaladási folyamatot!

Tir-X
Válasz Buksisak kommentjére
2017. ápr. 10. 11:14

Egyébként van itt akadémián Tir-x-ék "te is nyerhetsz" sorozata, abból valamikor néztem pár részt és elég hasznosnak bizonyult, de szintén régi cucc, Tir-x kb. ki is nevetett mikor megtudta hogy ennyi idővel később én azt nézegetem, de ha erre jár esetleg írja meg mennyire ajánlja azt a munkát manapság.
Szóval egy kicsit keresgéljen, aki tanulni szeretne és szerintem a 2 évnél frissebb oktatóanyagokkal, videókkal érdemes csak foglalkozni!
Totálisan kezdők számára szerintem még mindig sokat segít. Az elején a legtöbbet úgyis abból fogsz tanulni, hogy leülsz és játszol, gondolkozol a szituációkon, hibákon utólag. Csak kell valami keretet adni neki, alapstratégia, alap koncepciók. A videósorozat már akkoriban is kezdőknek készült, tehát ilyesmikkel van tele, hogy pl. mik a hívás okai, milyen gondolatmenetet játszunk le magunkban egy emelés vagy hívás előtt stb. Ezek ugyanúgy hasznosak manapság egy kezdő számára, mint évekkel ezelőtt.

Nyilván a játékom iszonyúan máshogy néz ki ma, mint amikor a videókat készítettük. De az a játék most is megveri az NL2, NL5, NL10-et. Aztán az alapok elsajátítása és a kisebb tétek megverése után el kell kezdeni másfelé nézelődni, esetleg oktatót keresni.

LazyCastle
2017. ápr. 10. 16:04

Köszönöm a válaszokat ! Bár most nagyon össze zavarodtam mit olvashatok és mit nem :S:D NL2 n kezdek és végülis amiket eddig olvastam segítettek a gondolkodás módómon az asztal választásokban , hogy kik ellen érdemes és nem érdemes blöffölni ha hülyeség a ha nem a fent említett elméletek stb.. Nekem pozitív hatást hozott :) És ezt még mindig köszönöm Crazynek . Minden esetre ha bármilyen mást oktató anyagot tudtok ajánlani szívesen várom !:) Tir-X mit ajánlanál ha szabad kérdeznem ?:)

Élő ügyfélszolgálat