Nl 10 AA vs set
Dobni kellett volna?
AA vs set
Sziasztok !
Nl10-en AA-al általában $0,60-0,80-ig szoktam emelni, ha volt előttem emelés akkor kb 3-4-szeresét.
Beillesztek 2 képet, amin AA-val buktam floppolt set ellen.
Jó játék-e az, hogy veszélytelennek tűnő floppon potot emelek akár első beszélőként is?
Így már jóval nehezebb a dobás, amit nem is tudtam megtenni egyik esetben sem, pedig számítottam setre ...
Mindkét ellenfélről kevés az infó, feszes játékosnak tűnnek, kevés hand alatt nem csináltak nagy butaságot :)
Nyilvánvaló, hogy kevesebbet kellett volna emelnem, mondjuk $1-ig, s ha jön egy raise $2-3-ig, akkor fold , félve a settől.
Mit gondoltok erről?
Nem félhetsz a setektől, ezek coolerek mindenkivel megesnek... (Postflop nem dobhatóak!)
A hiba a preflop játékban van, túl kicsit emeltél velük vissza mindkét esetben, főleg a mini 3bet nagyon rossz (azt akarod, h minél több pénz kerüljön a kasszába, ne minit emlej vissza, ill. ezekkel megadod az ellenfélnek az oddsod a setre, ahogy a partikban is történt). (3bet= preflop viszaemelés)
Száraz flopon nem kell potot emelni, mivel nem lesz mindig AA-od, viszont minden alkalommal cbetelni akarsz ilyen helyzetekben, és olcsóbb lesz, ha kisebbeket emelsz (nem teheted meg, h különböző méretűeket emelsz, ha eltalál a flop ill., ha nem). (Ezek a flopok, azért nem annyira szárazak van 2 egymás melletti kártya.)
100%-ig egyetértek, mindenesetre túl sokat ezen a partin nem kell filózni, a preflop játékot meg úgy kellett volna, ahogy Lederman írta.
Preflop nagyobbat hívj vissza, a flopon meg többnyire kisebbet c-bet-elj, mint a pot mérete. Lederman sztem jól el is magyarázta, hogy miért.