mehi
2008. dec. 31. 11:34

NL 10 JQ hero call??

Sziasztok!

Itt lenne az első handem amit közszemlére teszek. Kíváncsi lennék, hogy ki, hogy látja a megjátszást...
Ne kíméljetek...:-)

1 szék: atateconst ($20.40 zseton)
2 szék: Ernstilio ($5.65 zseton)
3 szék: julesthenerd ($19.40 zseton)
4 szék: anzxc ($4.45 zseton)
5 szék: ÉN ($10.95 zseton)
6 szék: DieIemma ($10.25 zseton)
atateconst: berakja a kisvakot $0.05
Ernstilio: berakja a nagyvakot $0.10
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott mehizol [Jc Qd]
julesthenerd: emel $0.20 eddig $0.30
anzxc: dob
ÉN: megad $0.30
DieIemma: dob
atateconst: dob
Ernstilio: megad $0.20
*** FLOP *** [7c 3c Js]
Ernstilio: nyit $0.20
julesthenerd: emel $0.50 eddig $0.70
ÉN: emel $0.60 eddig $1.30
Ernstilio: megad $1.10
julesthenerd: megad $0.60
*** TURN *** [7c 3c Js] [Ks]
Ernstilio: passzol
julesthenerd: nyit $0.70
ÉN: megad $0.70
Ernstilio: megad $0.70
*** RIVER *** [7c 3c Js Ks] [4h]
Ernstilio: passzol
julesthenerd: nyit $1.70
ÉN: megad $1.70
Ernstilio: emel $1.65 eddig $3.35 és all-in ment
julesthenerd: dob
ÉN: ?????

turn: call hiba??
river:easycall or easyfold?

thx.

andree
Válasz mehi kommentjére
2008. dec. 31. 12:18

Szerintem floppon van elrontva. Egy gyengécske blocking betre(ami draw vagy gyenge J valószínűleg), ráemel a pf emelő. Ez hu potban bármi lehetne, de 3way valószínűleg nem csinálja meg air-ral, A magassal. A range szerintem előtted van. JT,TT amit reálisan nézve versz(+QJ lehet nála), de ezek nem is mindig lesznek nála, tehát ez nagyon kis része a range-ének. A többi lap az AJ,KJ,JJ+. Ha ebben a szituban emelsz akkor nagyot emelj, ne ilyen picikét, de szerintem itt ez csak pénzégetés. Jó a call, és blank turnön check/check után bet 3/4-ed pot, vagy fold. A K pont jó blöff lap lett volna, amivel dobatsz AJ, QQ-t. Így ezt a bugyuta turn emelést be kellett callolni. Szerintem ez is már blocking bet és a range kb AJ,QQ,TT és fél, hogy beemelsz. Ezért lett volna jó floppon alacsonyan tartani a potot. Most lazán kicsavarhatnád a kezéből. Harmadik barátunk szinte biztos, hogy drawn van(vagy valami őrült hülye NL10 slowplayelő). Riveren fogalmam sincs, mit csinálnék ilyen line után. Ernstilio-t már callolnám. De szerintem nem ez itt a kérdés, hanem a flop/turn játék. Amíg ezekben a szitukban nem sikerül jól kijönni, addig ne erőltesd a coldcallt JQo-val.

CrisRoniii7
Válasz andree kommentjére
2008. dec. 31. 12:50

nálam ez preflop fold,de legkésőbb floppon...

ZoDo
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2008. dec. 31. 14:29

Én dobálni szoktam az ilyen lapot preflop. Dominált lappal nem érdemes szerintem bohóckodni nl10en.

Floppon elengedném. EGy átlagos passzaív nl10es játékos itt nem nagyon emelgetne sok olyan lappal amit megverünk. A megadás jöhet még szóba, és ha tovább emel turn-on, akkor dobás.

Turn-on gyengeséget mutat, de nem tudom, hogy el tudna- e engedni, egy 88-TT-t, vagy egy QJ, JT-t, szóval nem biztos, hogy jó az erölködés. Itt inkább call szerintem.

Nem erős lapokkal szoktak így játszani, hogy kicsiket emelgetnek, de azért mindig növelik a bet méretet?!?(kérdezem tapasztaltabb játékosoktól) Ha a turn blocking bet, akkor itt inkább megijednek, és feladják, vagy valami hasonló kicsit maszatolnak mint a turn-on. Erről mi a véleményetek? Szóval én itt el tudok képzelni egy KJ-t akár.
Szerintem a legvégén dobnunk kell, nincs olyan lap amit itt verünk

WaterMaker
Válasz ZoDo kommentjére
2008. dec. 31. 14:40

Riveren dobás.
Ernstilio-nak megjött a sora 56o-hoz. :)

mehi
Válasz WaterMaker kommentjére
2009. jan. 3. 10:59

Köszönöm a hozzászólásokat.

Andree. Teljes mértékben igazat adok neked. Most így utánnagondolva, szerintem is a flop-turn lett elpacsálva. És abban is teljesen igazad van, hogy nem a river a kérdés, ugyanis szerintem az a hand, bár 3way pot volt, julesthenerd és köztem dőlt el. Egyébként én is jobb readot adtam julesthenerd-nek, és szerintem szerencsém volt, hogy Ernstilio rivernél kiblöffölte.
Szeintem JQ nem feltétlenül dobás prf. Az ideális strat. a kevert sratégia, tehát szerintem néha el kell térni a bevett szokásoktól és amivel emelni szoktunk azzal csak megadunk, amit eldobunk azzal emelünk/megadunk.
-
Egyébként megadtam. Ernstilio 10 7 tolt allint...

CrisRoniii7
Válasz mehi kommentjére
2009. jan. 3. 12:18

Köszönöm a hozzászólásokat.

Most így utánnagondolva, szerintem is a flop-turn lett elpacsálva.
Szeintem JQ nem feltétlenül dobás prf. Az ideális strat. a kevert sratégia, tehát szerintem néha el kell térni a bevett szokásoktól és amivel emelni szoktunk azzal csak megadunk, amit eldobunk azzal emelünk/megadunk.
-
Egyébként megadtam. Ernstilio 10 7 tolt allint...

Nem ez már preflop ellett rontva..
Igen de legtöbbször dominálva leszel az ilyen JQszerű lapokkal,ergo jön egy J/Q a boardra nem fogod tudni hogy álsz,simán lehet kint AQ,KQ,AJ stb..amik bestackelnek...éppen ezért előbb emelek/megadok 78s-el mint JQo-val....

mehi
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2009. jan. 3. 12:51

Nem ez már preflop ellett rontva..
Igen de legtöbbször dominálva leszel az ilyen JQszerű lapokkal,ergo jön egy J/Q a boardra nem fogod tudni hogy álsz,simán lehet kint AQ,KQ,AJ stb..amik bestackelnek...éppen ezért előbb emelek/megadok 78s-el mint JQo-val....

Ok. A kérdésem az, hogy absz. nem számít az asztal? Arra gondolok, hogy ha egy asztalon az átlag prf. hívás 5-6 BB, akkor egy 3BB-s hívást sem kell elfogadno JQ szerű lappal -mint ahogy ez ebben a leosztásban történt. Azzal azért én is tisztában vagyok, hogy sok elrettentő lap kerülhet a board-ra JQ esetén, de a prf. hívás mértékét tekintve azért kissebb az esélye, hogy dominálnak. De lehet, hogy teljesen rosszul gondolkodom, nincs mögöttem olyan sok tapasztalat:-))

A

Élő ügyfélszolgálat