NL 10 JQ hero call??
Sziasztok!
Itt lenne az első handem amit közszemlére teszek. Kíváncsi lennék, hogy ki, hogy látja a megjátszást...
Ne kíméljetek...:-)
1 szék: atateconst ($20.40 zseton)
2 szék: Ernstilio ($5.65 zseton)
3 szék: julesthenerd ($19.40 zseton)
4 szék: anzxc ($4.45 zseton)
5 szék: ÉN ($10.95 zseton)
6 szék: DieIemma ($10.25 zseton)
atateconst: berakja a kisvakot $0.05
Ernstilio: berakja a nagyvakot $0.10
*** ZÁRT KÁRTYÁK ***
Kapott mehizol [Jc Qd]
julesthenerd: emel $0.20 eddig $0.30
anzxc: dob
ÉN: megad $0.30
DieIemma: dob
atateconst: dob
Ernstilio: megad $0.20
*** FLOP *** [7c 3c Js]
Ernstilio: nyit $0.20
julesthenerd: emel $0.50 eddig $0.70
ÉN: emel $0.60 eddig $1.30
Ernstilio: megad $1.10
julesthenerd: megad $0.60
*** TURN *** [7c 3c Js] [Ks]
Ernstilio: passzol
julesthenerd: nyit $0.70
ÉN: megad $0.70
Ernstilio: megad $0.70
*** RIVER *** [7c 3c Js Ks] [4h]
Ernstilio: passzol
julesthenerd: nyit $1.70
ÉN: megad $1.70
Ernstilio: emel $1.65 eddig $3.35 és all-in ment
julesthenerd: dob
ÉN: ?????
turn: call hiba??
river:easycall or easyfold?
thx.
Szerintem floppon van elrontva. Egy gyengécske blocking betre(ami draw vagy gyenge J valószínűleg), ráemel a pf emelő. Ez hu potban bármi lehetne, de 3way valószínűleg nem csinálja meg air-ral, A magassal. A range szerintem előtted van. JT,TT amit reálisan nézve versz(+QJ lehet nála), de ezek nem is mindig lesznek nála, tehát ez nagyon kis része a range-ének. A többi lap az AJ,KJ,JJ+. Ha ebben a szituban emelsz akkor nagyot emelj, ne ilyen picikét, de szerintem itt ez csak pénzégetés. Jó a call, és blank turnön check/check után bet 3/4-ed pot, vagy fold. A K pont jó blöff lap lett volna, amivel dobatsz AJ, QQ-t. Így ezt a bugyuta turn emelést be kellett callolni. Szerintem ez is már blocking bet és a range kb AJ,QQ,TT és fél, hogy beemelsz. Ezért lett volna jó floppon alacsonyan tartani a potot. Most lazán kicsavarhatnád a kezéből. Harmadik barátunk szinte biztos, hogy drawn van(vagy valami őrült hülye NL10 slowplayelő). Riveren fogalmam sincs, mit csinálnék ilyen line után. Ernstilio-t már callolnám. De szerintem nem ez itt a kérdés, hanem a flop/turn játék. Amíg ezekben a szitukban nem sikerül jól kijönni, addig ne erőltesd a coldcallt JQo-val.
nálam ez preflop fold,de legkésőbb floppon...
Én dobálni szoktam az ilyen lapot preflop. Dominált lappal nem érdemes szerintem bohóckodni nl10en.
Floppon elengedném. EGy átlagos passzaív nl10es játékos itt nem nagyon emelgetne sok olyan lappal amit megverünk. A megadás jöhet még szóba, és ha tovább emel turn-on, akkor dobás.
Turn-on gyengeséget mutat, de nem tudom, hogy el tudna- e engedni, egy 88-TT-t, vagy egy QJ, JT-t, szóval nem biztos, hogy jó az erölködés. Itt inkább call szerintem.
Nem erős lapokkal szoktak így játszani, hogy kicsiket emelgetnek, de azért mindig növelik a bet méretet?!?(kérdezem tapasztaltabb játékosoktól) Ha a turn blocking bet, akkor itt inkább megijednek, és feladják, vagy valami hasonló kicsit maszatolnak mint a turn-on. Erről mi a véleményetek? Szóval én itt el tudok képzelni egy KJ-t akár.
Szerintem a legvégén dobnunk kell, nincs olyan lap amit itt verünk
Riveren dobás.
Ernstilio-nak megjött a sora 56o-hoz. :)
Köszönöm a hozzászólásokat.
Andree. Teljes mértékben igazat adok neked. Most így utánnagondolva, szerintem is a flop-turn lett elpacsálva. És abban is teljesen igazad van, hogy nem a river a kérdés, ugyanis szerintem az a hand, bár 3way pot volt, julesthenerd és köztem dőlt el. Egyébként én is jobb readot adtam julesthenerd-nek, és szerintem szerencsém volt, hogy Ernstilio rivernél kiblöffölte.
Szeintem JQ nem feltétlenül dobás prf. Az ideális strat. a kevert sratégia, tehát szerintem néha el kell térni a bevett szokásoktól és amivel emelni szoktunk azzal csak megadunk, amit eldobunk azzal emelünk/megadunk.
-
Egyébként megadtam. Ernstilio 10 7 tolt allint...
Köszönöm a hozzászólásokat.
Most így utánnagondolva, szerintem is a flop-turn lett elpacsálva.
Szeintem JQ nem feltétlenül dobás prf. Az ideális strat. a kevert sratégia, tehát szerintem néha el kell térni a bevett szokásoktól és amivel emelni szoktunk azzal csak megadunk, amit eldobunk azzal emelünk/megadunk.
-
Egyébként megadtam. Ernstilio 10 7 tolt allint...
Nem ez már preflop ellett rontva..
Igen de legtöbbször dominálva leszel az ilyen JQszerű lapokkal,ergo jön egy J/Q a boardra nem fogod tudni hogy álsz,simán lehet kint AQ,KQ,AJ stb..amik bestackelnek...éppen ezért előbb emelek/megadok 78s-el mint JQo-val....