Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL 20, AKs kézben, flopra TPTK

kisrapi
2007. jún. 26. 20:04

NL 20, AKs kézben, flopra TPTK

Ellenfelem kb 2 körrel ezelőtt ült be, semmi infom nincs róla.
Amire kíváncsi lennék,hogy helyes e a preflop, flop, turn játékom?
A végét most nem teszem be, majd csak holnap, addig várom a véleményeket:

Game # 595262245 - Texas Hold'em No Limit EUR 0,10/0,20 - Table "Hyltebruk"
Game ended 2007-06-26 19:37:14 GMT+01:00

Players:
pantti-4 (EUR 19,80 in seat 1)
cualibre (EUR 28,27 in seat 2)
imsure2win (EUR 14,18 in seat 3)
OverS23 (EUR 7,89 in seat 4)
kisrapi (EUR 15,86 in seat 5)
Jakeowich (EUR 22,61 in seat 6)

Dealer: Jakeowich
Small Blind: pantti-4 (0,10)
Big Blind: cualibre (0,20)

kisrapi was dealt: Ks - As

imsure2win Fold
OverS23 Fold
kisrapi Raise (0,70)
Jakeowich Fold
pantti-4 Raise (1,10)
cualibre Fold
kisrapi Raise (2,10)
pantti-4 Call (1,60)

Flop 8d - 6h - Ah
pantti-4 wins jackpot: EUR 0,00

kisrapi Bet (4,75)
pantti-4 Call (4,75)

Turn 8d - 6h - Ah - Th

pantti-4 All-In (12,25)

megjött a 3. szín,és all in ment ellenfelem, ennek nem túlzottan örültem....fold vagy call?

lederman
Válasz kisrapi kommentjére
2007. jún. 26. 23:37

En is NL25-ön játszom, úgy hogy ennek tükrében értékeld a válaszom.
Ahogy megfigyeltem a preflop minimális visszaemelés 2 dolgot jelenthet itt: vagy monster van az ellenfélnél (AA, KK) vagy totál idióta.
Ismeretek hiányában először bizalmat szoktam szavazni neki, ezért óvatosan játszom ilyenkor, így én preflop csak callolnék, aztán meglátjuk.
Ha viszont úgy döntök, h jó elég jó az AKs-om, akkor már rendesen vissazemelnék neki (3,5ig), hogy megjegyezze, hogy nem emelgethet csak úgy rám + ha gyenge lapja van akkor fizessen a flopért.
Ha viszont már így játszottad, és ennyit befektettél a partiba, akkor sztem nincs visszaút, ha eddig hittél a lapodban, akkor most már késő a változtatni.
Preflop visszaemelést még gyengejátékostól se várnék SCvel (Ah pedig kint van), 2 pár esélyt se nagyon látok, 88-, 66-, TT-ben nem hiszek az eddigi események alpján. Azonkívül igen népszerű ezen az alapon az allin blöff. Potodds is jó...
Úgyhogy call!! Ha AA van az ellefélnél, akkor egy infóval gazdagabbak vagyunk a preflop játékát illetően.

kisrapi
Válasz lederman kommentjére
2007. jún. 27. 7:37

Én úgy vettem észre hogy AA, KKal vissza szoktak durrantani rendesen egy visszaemelés után, de itt még QQ JJ-val is sokszor, sőt van aki AK, AQ-val is.
Az ellenfél nem tűnt totál idiótának, de jónak sem.
A visszaemelésem mértékéről nem voltam meggyőződve hogy jó -e, és utólag én is kevésnek találtam...bármilyen pocketnek nagyon jó oddsot adtam ezzel a call-ra.
Várok még további véleményeket.....

want2push
Válasz kisrapi kommentjére
2007. jún. 27. 23:00

megjött a 3. szín,és all in ment ellenfelem, ennek nem túlzottan örültem....fold vagy call?

Ennek én se örültem volna, de azt is vedd észre, hogy a flop-on a kőr ász is lejött, így milyen színváró lapja lehet, amivel preflop reraise-zel, majd megadja megint a reraise-t (ha nincs benne a kőr ász). Így sztem ez a turn játék nem feltétlen flössre utal, hanem vagy nagy lap, vagy vmi kétségbeesett próbálkozás lap nélkül. Így tekintve a pot méretét és a lapod erősségét, vmint az ellenfeled játékát sztem egyértelmű call.

Preflop meg alapból többet emeltem volna vissza.

kisrapi
Válasz want2push kommentjére
2007. jún. 28. 7:42

Pont ezt gondoltam én is amikor all-in ment, meg hogy talán van nála egy kőr, és megpróbálja az utolsó lehetőségét..
Most a HH- végét nem tudom betenni, de megadtam és 99-et mutatott, amiből az egyik 9es kőr volt, a river pedig érdektelen...
Flop visszaemelésemre fokozottan figyelni fogok, utólag én is éreztem hogy kevés

Élő ügyfélszolgálat