NL-25 kérdéses handek
Nagy hallgatás után ismét feltennék pár kérdéses handet. Egyenként talán nem érdemelnek külön topicot.
Akkor is megtiszteltek válaszotokkal, ha nem az összes partit kommentáljátok, hanem csak 1-1et, így talán több komment jön mint legutóbb.
Lássuk:
1.
ossMedia Game #862791391: Table TH Mini 1 - $0.12/$0.25 - No Limit Hold'em - 19:07:42 - 2007/12/11
Seat 1: nagyrapi1 ($30.73)
Seat 2: Piskisti ($24.20)
Seat 3: syyntakeet ($19.75)
Seat 4: ezioflavio ($25.00)
Seat 5: butikool ($56.35)
ezioflavio posts the big blind of $0.25
syyntakeet posts the small blind of $0.12
Piskisti is the button
*** HOLE CARDS ***
Dealt to nagyrapi1 [Qh As]
butikool raises $1.00 elég sokszor emelt, azonban 3-betelni nem mertem
nagyrapi1 calls $1.00
Piskisti calls $1.00
syyntakeet folds
ezioflavio folds
*** FLOP *** [4s 2h Qc]
butikool checks
nagyrapi1 bets $2.50
Piskisti calls $2.50
butikool folds
*** TURN *** [4s 2h Qc] [Kd]
nagyrapi1 checks itt hiba volt nem hívni újra? eldöntöttem, hogy ha nem jön scary card, akkor check-callt játszok
Piskisti checks
*** RIVER *** [4s 2h Qc Kd] [9s]
nagyrapi1 checks
Piskisti bets $6.00
nagyrapi1 calls $6.00 hiba a megadás?
*** SUMMARY ***
Total pot $19.37 | Rake $1.00
Board: [4s 2h Qc Kd 9s]
nagyrapi1 won ($0.00), mucks
Piskisti won ($19.37), showed [Qd 9d]
syyntakeet won ($0.00), mucks
ezioflavio won ($0.00), mucks
butikool won ($0.00), mucks
2. gondoltam hogy az SS all in fog menni, bármi is van nála....beszoptam, talán kisebb C-bet?
BossMedia Game #862754908: Table Table TH 482 - $0.12/$0.25 - No Limit Hold'em - 18:45:52 - 2007/12/11
Seat 1: Morph0086 ($30.99)
Seat 2: stremer ($22.01)
Seat 3: nagyrapi1 ($26.71)
Seat 4: gondorf ($33.23)
Seat 5: Dankerya ($6.16)
Dankerya posts the small blind of $0.12
Morph0086 posts the big blind of $0.25
nagyrapi1 is the button
*** HOLE CARDS ***
Dealt to nagyrapi1 [As Kd]
stremer calls $0.25
nagyrapi1 raises $1.25
Dankerya calls $1.25
Morph0086 folds
stremer calls $1.25
*** FLOP *** [Td 2c 2d]
Dankerya checks
stremer checks
nagyrapi1 bets $3.00
Dankerya goes all-in with $4.91
stremer folds
nagyrapi1 calls $4.91
*** TURN *** [Td 2c 2d] [6c]
*** RIVER *** [Td 2c 2d 6c] [2h]
*** SUMMARY ***
Total pot $13.17 | Rake $0.65
Board: [Td 2c 2d 6c 2h]
nagyrapi1 won ($0.00), mucks
Morph0086 won ($0.00), mucks
stremer won ($0.00), mucks
gondorf won ($0.00), showed [ER ER]
Dankerya won ($13.17), showed [8c 8s]
3. ezen a srácon szedtem össze eddig a stackemet, azonban volt teljesen hülye, ez az emelése vicces volt, azt hittem kisebb pocket, vagy valami gyenge kéz van nála....úgy gondoltam megadni semmi értelme, ha meg már visszaemelek, akkor all-in.....jól csinálta, vagyis mákja volt, hogy jó kezem volt....ki mit tett volna?
BossMedia Game #862759071: Table TH Mini 32 - $0.12/$0.25 - No Limit Hold'em - 18:48:19 - 2007/12/11
Seat 1: riman1 ($26.09)
Seat 2: TimurSinem ($18.03)
Seat 3: bocajnged1 ($31.91)
Seat 4: nagyrapi1 ($89.60)
Seat 5: ARESTANT66 ($3.59)
bocajnged1 posts the small blind of $0.12
nagyrapi1 posts the big blind of $0.25
TimurSinem is the button
*** HOLE CARDS ***
Dealt to nagyrapi1 [Ks Ah]
ARESTANT66 folds
riman1 folds
TimurSinem raises $3.00
bocajnged1 folds
nagyrapi1 raises $78.25
TimurSinem goes all-in with $18.03
*** FLOP *** [Qs 5h 3s]
*** TURN *** [Qs 5h 3s] [2s]
*** RIVER *** [Qs 5h 3s 2s] [8d]
*** SUMMARY ***
Total pot $34.38 | Rake $1.80
Board: [Qs 5h 3s 2s 8d]
riman1 won ($0.00), mucks
TimurSinem won ($34.38), showed [Ad Ac]
bocajnged1 won ($0.00), mucks
nagyrapi1 won ($0.00), showed [Ks Ah]
ARESTANT66 won ($0.00), mucks
4. itt ugyanaz az ellenfél mint a kettesben, ezt sztem túl félénken játszottam, simán berakathattam volna vele az egész stackjét, turnön féltem egy check-raisetől, river 7esnek végképp nem örültem....
BossMedia Game #862734686: Table TH Mini 32 - $0.12/$0.25 - No Limit Hold'em - 18:33:56 - 2007/12/11
Seat 1: riman1 ($25.00)
Seat 2: TimurSinem ($25.37)
Seat 3: bocajnged1 ($24.26)
Seat 4: nagyrapi1 ($74.43)
Seat 5: metelikole ($19.28)
riman1 posts the big blind of $0.25
metelikole posts the small blind of $0.12
nagyrapi1 is the button
*** HOLE CARDS ***
Dealt to nagyrapi1 [Ah Ad]
TimurSinem raises $0.75
bocajnged1 calls $0.75
nagyrapi1 raises $3.40
metelikole folds
riman1 folds
TimurSinem calls $3.40
bocajnged1 folds
*** FLOP *** [Jc 5d 4s]
TimurSinem checks
nagyrapi1 bets $5.00
TimurSinem calls $5.00
*** TURN *** [Jc 5d 4s] [6d]
TimurSinem checks
nagyrapi1 checks
*** RIVER *** [Jc 5d 4s 6d] [7s]
TimurSinem bets $7.25
nagyrapi1 calls $7.25
*** SUMMARY ***
Total pot $30.82 | Rake $1.60
Board: [Jc 5d 4s 6d 7s]
riman1 won ($0.00), mucks
TimurSinem won ($0.00), showed [Qh Qs]
bocajnged1 won ($0.00), mucks
nagyrapi1 won ($30.82), showed [Ah Ad]
metelikole won ($0.00), mucks
Várom a véleményeket....
1. parti:
Észre vettem, h nekem is gondjaim vannak az ilyen marginális kezekkel OOP, úgyh ne értékeld túl sokra a tanácsom, de azért írok ide is.
A flopon elég nehéz helyzetben van az ellenfeled, mivel beszorult közéd és a PFR közé + a flop is elég száraz. Így aztán én meghiteleznék neki egy Qx vagy set kezet. Ha lazább, akkor lehet nála persze PP is.
Mindenestre a turne rossz kártya jött. Nem igazán vagyok híve a ch/c játéknak, miután emeltél az előző körben, ez egyértelmű gyengeség. Hitelte adnék az ellennek és ch/f a turnön, illetve valószínűleg a riveren is.
De bizonytalan vagyok ezekben a partikban.
PF viszont easy 3bet, ha UTG lazán emelget!
2.parti:
FTP-n nagyon visszajátszanak ezekre a kis flopokra, így én nem szoktam cbetelni ezeken. Nem igazán akarok belemenni a találgatós játékba. B2B-n nem tudom, h van ez, minden estre a cbet után egyértelmű a call. (Ha a shorty egyedül lenne akkor mindenképp cbetelnék FTP-n is, jó eséllyel jobb vagy, és pókerben ez minden, amit elvárhatsz.)
3.parti:
Indítottam egyszer egy topikot az iyen preflop-vadállatok elleni játékról:) Végülis nem sok válasz jött, én viszont sokat gondolkodtam rajta, és a következőkre jutottam:
ha 1ször csinál ilyet az ellenfél, akkor legjobb elengedni az AK-t, a legtöbb emelés azt jelenti amit sugall, erős lapja van;
ha állandó jelleggel így játszik, akkor call AKval, és ha jön az A,K all-ig viszem a dolgot. Úgy gondolom ez +EV hiszen kb. 30%-ban eltalál a flop, és ekkor a PF-emelés mellé nyerek egy erős nagyságú cbetet is, jobb esetben egy egész stacket.
Mivel itt nem írtad, h ez előtt lett volna hasonló esemény, szerintem hibás a játék.
4.parti:
Sztem nagyon rossz.
Miért félsz a sortól, 2pártól? Melyik lapokkal tartana PF és a flopon amelyeken segítene a 6-os?
Védeni kell a turnön a lapot, értéket kell belőle kiszedni, bet 2/3pot és pot között. A legvalószínűbb lap valamilyen pocket, esteleg Jx, és persze néha egy set,2pár, de ritkán. Én nagyon örülnék, ha ezt all-in tudnám vinni a turnön.
1.hand
Itt lehet, hogy érdemes lett volna tolni egy 2nd barrelt.Ez függ attól, hogy mennyire szereti megadogatni a c-beteket.Ha így játszottad, akkor viszont a river megér egy callt.
2.hand
Szerintem ok.Bár a c-bet igencsak kérdéses ilyen flopon ennyi ellenfél ellen.
3.hand
Hát én AKo-al nem szeretek 1 teljes beülőért játszani.Én csak megadtam volna,végülis 12BB-t emelt...aztán flopon dönteni.Bár, jelen esetben ha A-t vagy K-t flopolsz akkor is kifizeted.
4.hand
Flopon 6.5-et hívtam volna.A turn check nekem nagyon nem tetszik.Én hívnék 12-t.
Nekem tetszettek a lejatszasok...
elso handnel nem problema a check-call, mivel scary card is jott, illetve nincs is eros handed, viszont a rivert en is megadnam... Behuzta...
2. hand sime ugy, bar remenykednek, hogy bedobja a 3. jatekos
3.hand mindenki kap AA-t neha, s bar szerintem AK marginalis PF all-in, de vannak ennel rosszabbak is...
4. szerencsetlen kartyak jottek, nem volt rossz a lejatszas szerintem...
Huuu, sokkal konyebb lenne ugy nezni ezeket a handeket, ha nem lenne mogottuk az eredmeny :D
Amugy nagyon erdekes leosztasok
1.
En a sokat emelgeto jatekosra preflop raemeltem volna, hogy heads-up maradjak vele pozicioban. A flop emeles termeszetes, a masik ellenfelnel kisebb par, gyengebb dama, 35 vagy A3 vagy slowplayelt 42, 22 ill. 44 (es a zonat erosen sulyoznam a Qx illetve a kisebb parok fele). Ennek megfeleloen en emeltem volna a turnon kb 5-6$-t. (3/4 pot kornyeket) Ha erre visszamel akkor valoszinuleg eldobnam, ha csak megadja akkor alapvetoen C/C tervezek a riveren (de ha pl. J vagy T jon, akkor nagyobb hivasra valoszinuleg eldobnam).
Most hogy ennyit irtam errol a partirol meg inkabb meg vagyok rola gyozodve, hogy hianyzik a preflop 3-bet. Az osszes bonyolult dontest az overcall miatt kellett meghozni.
2.
Ket full stack ellen c-beteltem volna en is. Ha ilyen biztos voltal, hogy a short-stack CRAI tervez, szerintem jobb lett volna csekkelni es a turnon c-betelni, ha artalmatlan es ujra csekkelnek vagy valami vicceset emel a nagyobb stack.
3.
Ez erdekes, en nem jatszottam volna 72BB-ert preflop amikor nem is biztos, hogy +EV az all-in. Ha meg sosem emelt az ellenfel 6BB-t OTB, akkor egyaltalan nem zarnam ki nala a QQ+ AQo+ lapokat a pp-ek es egyeb figurakat tartalmazo kezek mellett.
En valoszinuleg emeltem volna 9$-ig, es shove any flop, hatha van egy kis fold equity kisebb par ellen pl. QTx boardon.
4.
Nem tudom az az erzesem, hogy itt rosszabb esetben set-el, jo esetben overparral allsz szemben. A set ellen az szol, hogy a J654 2karoval boardon ha jo jatekos az ellenfeled, sok erteket veszit, ha nem emel, es ezt tudnia is kell (magyaran minden TPTK szeru lappal moge csekkelsz, es a riveren meg katasztrofa is johet a szamara). A preflop akciobol valoszinu, hogy mas baj nem lehet (ha csak nem tapasztaltad, hogy sc-kkel is igy jatszana, de ezt en valoszinutlennek tartom, ha kicsit is jo jatekos)
Szoval: en csekkelnek a turnon es all-int emelnek a river hivasra, ahol meg lenne az oddsa a tartasra, ha gyengebb, ami szerintem sokkal valoszinubb, mint egy 2-szer slow playelt set. (es ha jol latom a stackje felet hivta, tehat ha 50% alatt van a valoszinusege, hogy gyengebb mar penzednel vagy)
ja dobas nem jon szoba nyilvan
es most olvastam vegig a tobbi hozzaszolast
ez a turn chek miert rossz? nem az van, hogy utcahosszal vezetunk (van 2/3 outja) vagy utcahosszal vezet (van 2 outunk)
a turn betre kb eldobja az osszes olyan lap, amit verunk (kiveve talan QQ es KK) es CRAI-t jatszik minden, ami ver minket
ne felejtsuk, hogy a sajat lapjainkat lenyegeben fel is fordithatjuk, de en a magam reszerul ehhez a licitalashoz nagyjabol a JJ+ zonat rendelem...
a preflop esemenyek es a szivarvany flop miatt nem felnek a drawtol es moge csekkelnek
szerintem pont igy csavarunk ki erteket (akar a teljes stacket) egy gyengebb lapbol
foleg, ha a jatekos nincs tisztaban azzal, hogy ezen a turnon eros/gyenge lappal is lehet csekkolni
Köszi a véleményeket, jó dolgokat írtatok, megpróbálom átgondolni őket, és tudatosítani magamban.
Legközelebb megpróbálok olyan HH-t rakni aminek levágom a végét...
Azért még ha valaki szeretne hozzá szólni ne fogja vissza magát:P
3. Nem csinált még ilyet az ellenfél, viszont ezelőtt nagyobb lapokkal általában 3 BB-t emelt, a 4. partimban is QQ-val ő emelt 3 BB-t pf. Úgy éreztem kicsit tilten van az ellenem elvesztett partik miatt, és vissza akar vágni, ezért gyengébb kézre tettem mint az AK. Megadni nem akartam, mert ha nem jön egyik lapunk sem, akkor dobásra leszek kényszerítve valószínűleg, viszont ha rátolom ezt veheti egy resteal-nek, amire esetleg idegességében egy gyenge A-os kézzel, vagy egy kisebb pockettel is callol. Hát sajna ő szivatott meg engem....sztem qrvajól csinálta, ezzel az emeléssel pont elérte amit akart....mindenesetre sztem ha csak teljes beülővel ülök benn, akkor nem így játszom...