Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL10 - 67s - turnre lejött a setem. Jól játszottam/gondolkoztam?

PókerSztár
2018. jún. 18. 21:52

NL10 - 67s - turnre lejött a setem. Jól játszottam/gondolkoztam?

Villain kb 50-es minta alapán 28/12.

Preflop:
szerintem jól emeltem a limpelők után/ellen

Flop:
a dunk betnél arra gondoltam, hogy nagyobb valószínűséggel nem királya van, hanem valami húzó vagy alacsony pár. Gondoltam, semi bluff-ölöm, remélem, a méret megfelelő.

Turn:
Value bet.

River:
Azért itt benne volt a range-ében, hogy A7s-e van (preflop limp miatt is) és nagyobb setje, de szerencsére nem. Igazából ezt az all inját nem tudtam pontosan értelmezni, mit akarhatott vele.

$0.05/$0.10 No Limit Holdem
Stacks:
UTG Player2 ($16.54) 165bb
UTG+1 Villain ($10.46) 105bb
CO Hero ($11.74) 117bb
BTN Player5 ($12.81) 128bb
SB Player6 ($7.85) 79bb
BB Player1 ($10) 100bb
Pre-Flop: (0.15, 6 players) Hero is CO :6s: :7s:

Player2 calls $0.10, Villain calls $0.10, Hero raises to $0.55, 3 folds, Player2 folds, Villain calls $0.45

Flop: :4h: :7c: :kc: ($1.35, 2 players)
Villain bets $0.64, Hero raises to $2.60, Villain calls $1.96
Turn: :7d: ($6.55, 2)
Villain checks, Hero bets $2.70, Villain calls $2.70
River: :8h: ($11.95, 2)
Villain goes all-in $4.61, Hero calls $4.61
Final Pot: $21.17
Hero shows
:6s: :7s:
Villain shows
:ks: :5s:
Hero wins $20.17 (net +$9.71)
Player2 lost $0.10
Villain lost $10.46

Flush67
Válasz PókerSztár kommentjére
2018. jún. 18. 22:19

Nem a set-ed jött le, hanem drillesedtél.
Nem dunk, hanem donk bet (comes from donkey bet).

Szerintem pre kicsit laza az első két pozira izolálni 76s-sel, de akár mehet is megfelelő asztalon és jó postflop játéktudással.

Flop-on a méret túl nagy, látod is, hogy a későbbi utcákra nem tudtad jól eloszlatni a bet-eket.
Mit akartál elérni a raise-zel? Királyt dobatni későbbi utcákon? Kiszoritani a gyenge húzóit?

Azt feltételezem, hogy kicsit random ötlet volt a játékod és most épp bejött.

PókerSztár
Válasz Flush67 kommentjére
2018. jún. 18. 22:33

Igaz.

Szerintem pre kicsit laza az első két pozira izolálni 76s-sel, de akár mehet is megfelelő asztalon és jó postflop játéktudással.

sajnos nincs jó postflop játéktudásom. :-(

Mit akartál elérni a raise-zel? Királyt dobatni későbbi utcákon? Kiszoritani a gyenge húzóit?

a gyenge húzókat kiszorítani. Királyt nem hittem el (hiba volt)

Azt feltételezem, hogy kicsit random ötlet volt a játékod és most épp bejött.

Ebben azért lehet valami. Te hogy játszottad volna meg? Gondolom, ezek szerint a flopon nem raise-eltél volna, ha jól sejtem :-) Gondolom, ott sima megadás lett volna.

Köszönöm a tanácsokat!

van Gerwen
Válasz Flush67 kommentjére
2018. jún. 19. 0:14

Donk bet se rossz, de a drunk bet az igazi.

Flush67
2018. jún. 19. 11:44

Ebben azért lehet valami. Te hogy játszottad volna meg? Gondolom, ezek szerint a flopon nem raise-eltél volna, ha jól sejtem :-) Gondolom, ott sima megadás lett volna.

Köszönöm a tanácsokat!

Éppen ez az egyik oka annak, hogy preflop nem ugrok rá erre a szituációra infó nélkül.
Ha legalább annyit tudok, hogy sokat dob post az ellenfél (bár itt már alapból ketten is vannak + akik még mögöttünk ülnek), akkor megfelelő runout-okon kis betekkel lehet operálni de elég spekulatív, nagy lóvé nem lesz benne.

Mivel értékért nem sokat tudok emelni ezen a flop-on, Kx+-okat, ezért gyakorlatilag utána a jól barrelezhető kombinációkat venném elő: FD (+ broadway-ek), valamint a BD kombó húzókat.
7s6s már eléggé túljátszásnak tűnik, érted ennyi erővel T9-cet is hívhatnál, mert minden 6,8,9,T,J,Q,A-n tudod tovább lőni?

De látom és értem azt is, hogy a megadás is elég nyomi, mert ki leszünk pöckölve a partiból későbbi utcákon és könnyen lehet, hogy infó hiányában masszívan overfold lesz a vége.

Ez a dilemma is a preflop játékra vezet vissza.

R1per2
2018. jún. 19. 16:52

Nekem jónak tűnik a megjátszás, kisebb raise elég floppon (2-ig), jobban beosztva riverig.
Jackpot turn meg játszatja magát.
Nem a királyt céloznám dobatni.

PókerSztár
2018. jún. 19. 20:26

A logikám az volt a flopon, hogy mivel előtte nagyobbat emeltem, hátha feltételezi rólam Villain, hogy jobb lapom van, mint a húzója vagy gyenge párja. (az egy dolog, hogy most K-ja volt éppen)

Nem vagyok benne biztos, hogy ez jó taktika volt. Már csak azért sem, mert láthatólag egy gyenge K5s-t sem dob el, holott az emelésem után egy csomó erősebb K-s lap lehet nálam és gyengébb reálisan nem.

Ezt azért írom, mert ha nem jön le a két hetes, akkor vesztek, mert láthatólag az egyszem gyenge K-ját nem hajlandó eldobni. Márpedig hosszútávon kevésszer jön le a két hetes ahhoz képest, hogy mennyit emeltem.

daniboy
2018. jún. 20. 15:51

A flop raise size-hoz az lenne az eszrevetelem ha fd-re teszed nem nagyon vagod el az oddsat. Valoszinuleg nem lehet ennyire sarkitani a nala elofordulo lapokat de ha mar mindenkepp agressziven jatsszuk meg a lapunkat es huzo is lehet az ellenfelnel akkor olyan spr-t szeretnek kialakitani h turn-n bekeruljon a penz. A potAI kicsit soknak tunik igy kicsit nagyobb flop raisesel lehet "javitani" ezen az aranyon. Viszont a jelen handben nem vagyok biztos h raiselnem. Kene tudni hogy mivel donkol, milyrn frekvenciaval teszi es mit lep ha raiselik.

Élő ügyfélszolgálat