rasan375
2008. máj. 2. 3:05

NL10 FR - Mit rontottam el?

Sziasztok!
Mit rontottam el? Rögtön el kellett volna dobni a flop utáni reraise-re? Ha csak megadom a flop utáni raise-t, akkor turn után check-fold? Túl sok információ nem volt az ellenfélről, kb ez volt a 10. közös leosztás.

Seat 9 is the button
Seat 2: Bang_-_Bang ( $7.33 )
Seat 3: 21tobiii ( $12.27 )
Seat 4: MyWife ( $10.36 )
Seat 5: skoalou ( $4.46 )
Seat 6: somwaalgel ( $1.65 )
Seat 7: Hero ( $9.95 )
Seat 8: Kikarro ( $9.55 )
Seat 9: rugbman ( $9.49 )
Seat 10: cambrioleur ( $7.92 )
cambrioleur posts the small blind [$0.05].
Bang_-_Bang posts the big blind [$0.10].
Dealt to Hero [ Ah Kc ]
** Dealing down cards **
21tobiii folds
MyWife folds
skoalou folds
somwaalgel folds
Hero raises [$0.50]
Kikarro calls [$0.50]
rugbman calls [$0.50]
cambrioleur folds
Bang_-_Bang folds
** Dealing Flop ** [ 2s, Ks, Th ]
Hero bets [$1.20]
Kikarro folds
rugbman raises [$2.40]
Hero raises [$4.00]
rugbman raises [$6.59]
Hero calls [$3.79]
Hero shows [Ah Kc ]
rugbman shows [Kh Ts ]
** Dealing Turn ** [ Td ]
** Dealing River ** [ Qs ]
rugbman wins $18.65 from main pot

kanrich_
Válasz rasan375 kommentjére
2008. máj. 2. 3:15

Nem tudom mi megy NL10-en, de szerintem ez ott teljesen rendben van. Én azt gondolom, hogy az alsóbb limiteken TPTK-t bizony simán all-in lehet vinni.

Littlemage
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. máj. 2. 3:20

Én az ilyen mini reraisekre szoktam egy fél potnyit még rátolni, aztan ha ezután is keménykedik, akkor van, hogy eldobom. azért nem árt tudni, hogy ki az illető. Jó játékostól el lehet dobni. Bár ugye kb. ezt várja az ember egy AK laphoz.

Valhalla
Válasz rasan375 kommentjére
2008. máj. 2. 15:32

Sziasztok!
Mit rontottam el? Rögtön el kellett volna dobni a flop utáni reraise-re? Ha csak megadom a flop utáni raise-t, akkor turn után check-fold? Túl sok információ nem volt az ellenfélről, kb ez volt a 10. közös leosztás.

Ezen a szinten egy preflop reraise majdnem mindig AA-t jelent, néha KK-t, ritkán QQ-t. Mással ali g-alig emelnek vissza.

Postflop egy reraise majdnem mindig erőt jelent, legjobb esetben egy kézbe AA, KK, QQ, de jellemzőbb az osztott kétpár, vagy set. (A floppolt sor vagy flush is szóba jöhet, de azt inkább úgy játsszák meg, hogy lecallolnak a riverig, ott meg rád tolják az all-int.) Szóval érdemes figyelni, s ha valaki aki eddig callolt, hirtelen visszaemel, ott már majdnem mindig többről van szó, mint egy párról.

A példádban, a reraise-re fold. Viszont ha csak call-ol, akkor érdemes végignyomni, mert valamilyen párja van, s ki fogja fizetni a magasabb párodat.

Persze néha találkozhatsz blöffel is, a vicces fiút megjegyzed, s természetesen legközelebb reraise ellene, ha nincs semmije, csak a remény, dobni fog, vagy végicallol a semmivel, az sem rossz. De ez ritka.

Összességében bőven nyereséges az AK micro limiten, ha néha, jókor eldobod, akkor még nyereségesebb tud lenni :)

want2push
Válasz Valhalla kommentjére
2008. máj. 2. 15:40

Egyetértek a Valhalla által írtakkal. Habár konkrétan nem tudom mi megy ezeken a téteken, de amiket Valhalla írt logikusnak tűnnek. Sztem is inkább jellemző a passzivitás a kisebb téten a draw lapokkal, és amikor meg visszahívnak az emberre, nem kell mindig megadni, mondván, biztos fish az ellenfél. Sztem a kisebb téten lévő kezdő játékosokra inkább jellemző a passzivitás, mint a túlzott agresszivitás. És itt persze nem a maniac-okra gondolok, mert azokat úgyis felismeri az ember.

Tehát sztem egyszerűen ABC-pókert kell játszani, aminek egyik fő eleme, hogy nem vérzünk el folyamatosan "top pár - top kicker", illetve "top pár - jó kicker" típusú lapokkal.

Élő ügyfélszolgálat