Szerintem is dobható, sőt fogalmunk sincs hogy állunk, OOP vagyunk nyitó játékos még beszél, a 4bb-s nyitás meg erőt sugall. Azért kár beszállni hogy védekezzünk egész partiban. Az is pénz amit nem vesztesz el.
Daniboynak nyilván elhiszem hogy ki tudja hozni pozitívra de szerintem ennél könyebb pénz is van ezen a limiten.
Ti button helyében mivel 3betelnétek?
Nekem pl elég szűk volt a 3bet range-em, pont most gondolkozom rajta, hogy bővítenem kellene.
Ebben az esetben pl 9T+ tartomány lehetne. Mert az olyan fishek, mint én egy jobb lapot is eldob pl SB vagy BB pozícióból, az előtte emelő (utg+1) pedig szerintem egyvezt követő flop cbetet csak nagyon erős lappal ad meg.
Azt hiszem, utána kellene számolnom, hogy +EV-s megmozdulás-e
Ti button helyében mivel 3betelnétek?
Nekem pl elég szűk volt a 3bet range-em, pont most gondolkozom rajta, hogy bővítenem kellene.
Valóban nem mindegy, hogy ki ellen és milyen tervvel 3betelsz. Pl egy CS fish ellen nem akarsz sok light lappal, ott abban lesz a profit ha a value range-d kiszélesíted (merged range).
Általában arányosan kell felosztani a 3bet ranget, ami BTN vs IP inkább polár lesz. Tehát ha QQ+ AK a value része akkor arányaiban tehetsz mellé ugyanennyi/több blöfföt. Szerintem illese is ezt szerette volna írni: "egy jó játékos ellen nem 3betelhetsz QQ+-al mert túljár az eszeden és bedob mindent)", mármint hogy nem lehet CSAK value a 3beted.
Jó lapok lehetnek azok amik blokkolják/jó equityvel rendelkeznek a megadó range-ét/vel szemben, vagy olyan lapok amik calljában nem sok érték van, de ha megadást kapunk még játszható lesz postflop. Tehát inkább egyszínű lapokat keressünk, esetlegesen ászosat, és olyasmit amivel nem lenne profitábilisabb a call. Tehát szerintem ne merged szerint szélesíts és tegyél bele AJs, JTs-t pl, mert azok call-al jobban játszható, 4bet ellen meg nem annyira finom, hanem polarizáltam a laptartományod aljából. Kis pp-k szintén jobban játszanak call-al szerintem.
"egy jó játékos ellen nem 3betelhetsz QQ+-al mert túljár az eszeden és bedob mindent)", mármint hogy nem lehet CSAK value a 3beted.