NL10 - Kérdéses partik - 08.22
Mivel végre el tudom menteni a HH-imat, ismét lehetőségem van megkérdezni a napi kérdéses partijaimat, amikkel régen is sokat segítettetek.
Mivel már HUD-om is van, és még nem vagyok otthon a statok jelentésében, a handekhez mellékelem az ellenről az infot, és kérlek titeket, hogy ha válaszoltok, akkor indokoljátok meg valamennyire, hogy melyik stat miatt, stb (vagy melyik stat kell hozzá, amit nem írtam oda ) :)
Köszi előre is.
Hand #1:
***** Pacific Hand History for Game 67103692 *****
$0.05/$0.1 Blinds No Limit Hold'em - *** 08 23 01:28:14 2008
Table Apollo 13 (Real Money)
Seat 5 is the button
Total number of players : 8
Seat 1: HERO ( $11.43 )
Seat 3: pleki ( $10 )
Seat 4: cass7111 ( $9.85 )
Seat 5: pim252 ( $3.29 )
Seat 7: iagiteN ( $10.14 )
Seat 8: pt2279 ( $5.99 )
Seat 9: MrBussi ( $10.3 )
Seat 10: LoStart1 ( $20.86 )
iagiteN posts small blind [$0.05].
pt2279 posts big blind [$0.1].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ :Js: :Jc: ]
MrBussi folds.
LoStart1 folds.
HERO raises [$0.4].
pleki folds.
cass7111 calls [$0.4].
pim252 folds.
iagiteN folds.
pt2279 calls [$0.3].
** Dealing Flop ** [ :3d:, :Th:, :5s: ]
pt2279 checks.
HERO bets [$0.6].
cass7111 calls [$0.6].
pt2279 folds.
** Dealing Turn ** [ :3s: ]
HERO bets [$1.5].
cass7111 calls [$1.5].
** Dealing River ** [ :4d: ]
HERO checks.
cass7111 bets [$2].
HERO ???
Elcheckeltem a rivert, mert nem láttam, milyen rosszabb kéz adhatna meg további betet..
Ellenfél statjai: 81 hand: VPIP : 17.1, PFR: 1.2, 3bet: 0, WTSD%: 35.3%, W$SD:33%, River Agg: 6.00
Szóval a kérdés a szokásos: Mit tennétek és miért? :)
Hand #2:
***** Pacific Hand History for Game 103385652 *****
$0.05/$0.1 Blinds No Limit Hold'em - *** 08 23 01:55:48 2008
Table Montecristo Afrique (Real Money)
Seat 2 is the button
Total number of players : 6
Seat 1: ryu26 ( $6.61 )
Seat 2: rcolin ( $30.43 )
Seat 4: gdourado ( $1.11 )
Seat 5: nbarton ( $1.94 )
Seat 6: HERO ( $10.2 )
Seat 10: WJAY ( $7.9 )
gdourado posts small blind [$0.05].
nbarton posts big blind [$0.1].
** Dealing down cards **
Dealt to HERO [ :Jh: :Jd: ]
HERO raises [$0.4].
WJAY folds.
ryu26 folds.
rcolin raises [$1].
gdourado folds.
nbarton calls [$0.9].
HERO ???
Ellen statjai:
Szinte min3betelt, nem sokkal emelt többet. 710 hand: VPIP: 25, PFR: 2, 3bet: 0.6 (--> Na sztem AA-ja van :D), WTSD%: 20.8, W$SD: 57.01
Tehát nem tűnik sötétnek az ürge. Agg. factor : 1.1
Szerintem feltételezhető az AA vagy a KK. Tehát mindenképpen setminingolni kell, vagy fold. A kérdés, hogy mi a +EV?
60 centet kell megadni, a potban $2.40 van. A shortstack szinte biztosan pushol, a deep villain pedig cbet vszínű. Tehát ha jön a set, akkor már csak $2.60-at kell kisajtolni a deep társunkból, ami sztem egy cbet. Ha AA-KK-ja van, úgyis cbetel sztem. Szerintem megéri a megadás, de azért megkérdeznélek titeket is.
(Az SS játékos 53/20-as barom, bár csak 32 hand infom van róla)
1. flopon bet 4/5 v. 3/4 pot legalább! te félpotot nyitottál, mindenre megvan az oddsa...
turnon talán már ok a 2/3 pot emelés, bár én még ott is nagyobbra venném.
river szerintem bet, nincs lent busted draw, rosszabb lappal nem biztos hogy beleblöfföl (hacsak nem nagyon magas a river agg %-a)
riverrel nem változott semmi, ha OESD-je volt (mondjuk 46), nem jött le, Tx kétpár valószínűtlen, szerintem itt kb. vagy TPGK/TK v. 66-99 lapjai vannak, amikkel valszeg mögénk checkel riveren, viszont egy kisebb valuebetet még megad (2/3 pot), mert ugye calling station mindenki ezen a limiten (de ő biztosan, a 35%os wtsd-jével nemhiszem hogy eldob itt egy top párt).
bet/fold szerintem jobb.
2. ha úgy gondolod, hogy az esetek 95%-ban itt AA/KK-van nála, és kifizet a flopon ha lejön a seted, akkor call. ha csak egy kicsit is bizonytalan vagy bármelyikben, fold, nincs meg az oddsod, rengeted dolog történhet, ami megakadályozza a lestackelést:
- lejön neki is a set flopra
- flopra nem, de túlhúz turnre/riverre
- nem fizet ki mert olyan kedve van v. olyan a board
- alacsony flopon tönkremész ellene alacsonyabb overpárral
- alacsony flopon nem mész tönkre, de elpazarolsz 30-40 BB-t mire rájössz, hogy magasabb overpárja van
- az esetek jelentős részében (40-50-60%?) lejön a 3 overcard egyike, és neked azonnal dobnod kell (bár így legalább nem buksz annyit:)
a setmining nem ilyen egyszerű dolog, hogy lejön neked az esetek 12 százalékában a harmadik J, az előbb felsorolt dolgokat is figyelembe kell venni.
1. flopon bet 4/5 v. 3/4 pot legalább! te félpotot nyitottál, mindenre megvan az oddsa...
turnon talán már ok a 2/3 pot emelés, bár én még ott is nagyobbra venném.
river szerintem bet, nincs lent busted draw, rosszabb lappal nem biztos hogy beleblöfföl (hacsak nem nagyon magas a river agg %-a)
riverrel nem változott semmi, ha OESD-je volt (mondjuk 46), nem jött le, Tx kétpár valószínűtlen, szerintem itt kb. vagy TPGK/TK v. 66-99 lapjai vannak, amikkel valszeg mögénk checkel riveren, viszont egy kisebb valuebetet még megad (2/3 pot), mert ugye calling station mindenki ezen a limiten (de ő biztosan, a 35%os wtsd-jével nemhiszem hogy eldob itt egy top párt).
bet/fold szerintem jobb.
2. ha úgy gondolod, hogy az esetek 95%-ban itt AA/KK-van nála, és kifizet a flopon ha lejön a seted, akkor call. ha csak egy kicsit is bizonytalan vagy bármelyikben, fold, nincs meg az oddsod, rengeted dolog történhet, ami megakadályozza a lestackelést:
- lejön neki is a set flopra
- flopra nem, de túlhúz turnre/riverre
- nem fizet ki mert olyan kedve van v. olyan a board
- alacsony flopon tönkremész ellene alacsonyabb overpárral
- alacsony flopon nem mész tönkre, de elpazarolsz 30-40 BB-t mire rájössz, hogy magasabb overpárja van
- az esetek jelentős részében (40-50-60%?) lejön a 3 overcard egyike, és neked azonnal dobnod kell (bár így legalább nem buksz annyit:)
a setmining nem ilyen egyszerű dolog, hogy lejön neked az esetek 12 százalékában a harmadik J, az előbb felsorolt dolgokat is figyelembe kell venni.
Amit felsoroltál, az mind igaz, de ebben az esetben, ha ennyi minta után AA-ra tesszük (720 hand azért már korrekt), akkor egy csomó pontod értelmét veszti :p
Pont ezaz - a pontjaim akkor is érvényesek, ha AA van nála. (sőt)
Pl.: mivan ha lejön a flopra a seted de lentvan az A is. tudsz dobni?
stb stb.
a számolást már rád bízom, én csak azt mondom, hogy ha allin mentek flopon, és neki csak ász párja van, neked seted, még akkoris majdnem az esetek 10%-ban túlhúz riverre. ezt pedig nem árt belekalkulálni.
1. ez nem way ahead/way behind szitu. amikor az ő range-dzse (hogy a halálba írom ezt le?:) 80-85%-át vered, akkor valuebetelni kell, nem is kicsikiet. lehet nála QQ persze, meg set is, az esetek kb. 20%-ában, a maradék rosszabb lappal pedig becalloz még egy vbetet simán.
ezzel az erővel minden nem nut lap wa/wb, ami nem igaz. mindig lehet olyan kéz nála, amit nem verünk.
wa/wb ha mondjuk TT-nk van egy K93 rainbow boardon. vagy A9-ünk.
amikor ha emelünk, akkor valszeg csak jobb lap calloz be (viszont van egy showdown képes/értékkel bíró lapunk). ez nem igaz itt.
(ha igaz lenne, végig check/call lenne az idális játék).
Pont ezaz - a pontjaim akkor is érvényesek, ha AA van nála. (sőt)
Pl.: mivan ha lejön a flopra a seted de lentvan az A is. tudsz dobni?
stb stb.
a számolást már rád bízom, én csak azt mondom, hogy ha allin mentek flopon, és neki csak ász párja van, neked seted, még akkoris majdnem az esetek 10%-ban túlhúz riverre. ezt pedig nem árt belekalkulálni.
1. ez nem way ahead/way behind szitu. amikor az ő range-dzse (hogy a halálba írom ezt le?:) 80-85%-át vered, akkor valuebetelni kell, nem is kicsikiet. lehet nála QQ persze, meg set is, az esetek kb. 20%-ában, a maradék rosszabb lappal pedig becalloz még egy vbetet simán.