Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL10 - KK - overbeteltek ellenem. Mit szokott ez jelenteni?

PókerSztár
2018. nov. 25. 21:44

NL10 - KK - overbeteltek ellenem. Mit szokott ez jelenteni?

Statisztikák:
nem volt még elég hand a statiszikához
--------------------
Amit gondoltam:

preflop
nem kérdés a bet, a size lehet kérdéses. Ha jó lapom van és buttonon vagyok, akkor egy picit többet szoktam emelni, mint 3BB.

A 3betjéről azt gondoltam, hogy TT+, AK, plusz még pár connector lehet (de igazából ritkán tapasztalom, hogy ilyen téten azért emelnének vissza, mert gyanús nekik, hogy csak a vakot akarom ellopni )

flop
Kaptam egy szép emelést. Ezt megadom, egy emeléssel nem lehet kirakni azért a ringből. Igazából inkább az mond valamit, ha flopon nincs cbet. Ezért megadom. A tervem az volt, hogy ha még egyszer emel, akkor esélyes, hogy dobom. Azt nem gondoltam, hogy a flop bárhogy eltalálta volna, igazából az AA-tól tartottam, az emelések határozottsága miatt (igen, bár azért jelentősen fejlődtem ilyen téren, de még a régi emlékek, szokások bennem vannak,hogy azt gondolom, hogy az ellennek mindig a jó lapja van és én csak a nuts-szal tudo nyerni :-) Régebben (mondjuk 3 hónapja) ezt pl valószínűleg dobom azzal a mondással, hogy biztosan ász párja van...)

turn
itt kaptam egy overbetet és egy flush draw-t. Ami miatt megadtam: Az overbet számomra mindig gyanús, úgy érzem, hogy ezen az NL10 szinten mindig azt jelenti, hogy valami nem stimmel a történetben. Volt egy FD-m is, ezért megadtam. De azért benne volt az is számomra, hog egy fish simán betolja overbettel, mert megörül az ász párjának.

Innen meg már megint történelem a dolog

----------------------
A kérdés:
- jól gondolkoztam-e? :)
- Mi a véleményetek az ilyen jellegű overbetekről az NL10-es szinten? Mit szokott ez jelenteni? Változik-e a jelentése a nagyobb téteken?

-------------------
$0.05/$0.10 No Limit Holdem
PartyPoker
6 Players

Stacks:
UTG Player4 ($11.80) 118bb
UTG+1 Player5 ($18.98) 190bb
CO Player6 ($10.15) 102bb
BTN Hero ($10.91) 109bb
SB Villain ($19.30) 193bb
BB Player3 ($8.40) 84bb

Pre-Flop: (0.15, 6 players) Hero is BTN :kc: :ks:
3 folds, Hero raises to $0.35, Villain raises to $1.45, 1 fold, Hero calls $1.10
Flop: :3c: :4s: :5c: ($3, 2 players)

Villain bets $2.13, Hero calls $2.13

Turn: :4c: ($7.26, 2)
Villain goes all-in $15.72, Hero goes all-in $7.33 River: :7c: ($30.31, 2), 2 all-in

Final Pot: $30.31
Villain shows
:qh: :qs:
Hero shows
:kc: :ks:

Hero wins $20.92 (net +$10.01)

Villain collects $16.78 (net -$2.52)

daniboy
Válasz PókerSztár kommentjére
2018. nov. 25. 22:29

Szia!

Szerintem kicsit felesleges olyan gondolatokat belevinni hogy szerintem ő azt hiszi és ezért ezt meg azt csinál. A lapodnak/rangednek legjobb döntést érdemes hozni, ha ismeretlen az ellenfél akkor pedig nincs mit explózni, megpróbálunk kiegyensúlyozottan játszani.

Lehet néha megadni KK-val, de én inkább a 4betre szavazok pre. Leginkább olyan esetek miatt amikor amúgy bekerülhetne a stack de ez a flop miatt elmarad. A jön a flopra és 3 utcát betel. A jön a flopra de TT-QQ van nála. Nem jön A a flopra és lassít AK-val. Ezenfelül a light3betekkel le is floppolhat amit nem igazán lehet megmondani.

Magasabb limiten az overbet általában polarizálást takar, nehéz helyzetbe hoz az ellenfél hogy ugyan szűk value range-t reppel, ehhez mérten neked is nehezebb callolni.

Itt ez nettó ****ság volt Villain részéről, tipikus mikro megjátszás hogy nem tudom hol állok a partiban de ne romoljon tovább a board én itt beteszem.

PókerSztár
Válasz daniboy kommentjére
2018. nov. 26. 9:56

Szia!

Szerintem kicsit felesleges olyan gondolatokat belevinni hogy szerintem ő azt hiszi és ezért ezt meg azt csinál. A lapodnak/rangednek legjobb döntést érdemes hozni

Hmm, ez egy nagyon jó mondat, köszönöm!!!

Lefty Gekko
2018. nov. 26. 11:29

Dani+1 pre 4bet a KK mindenféle pozi v pozi-t tekintve.
"Régebben (mondjuk 3 hónapja) ezt pl valószínűleg dobom azzal a mondással, hogy biztosan ász párja van...)"
Mindig rangeben gondolkodj. Valszeg az ellenfél ezt egyébként nem teszi, de te úgy kezdj el játszani, hogy a rangeddel játsz. Pre pl a KK a 4bet rangedben van benne, de egy 99 már a call rangbe ben. keress preflop rangeket a neten, pl Upswing poker. és utána építgesd utcánként, hogy mivel cbetelhet-azt te mivel adod meg, mivel raiseled. töltsd le az equilabot és ott tudsz ezekkel játszani, MEGÉRI!!

illese
2018. nov. 26. 11:42

Daniboynak igaza van. Én itt a követkzőképpen gondolkoztam volna. PF egy ismeretlen range ezen a limitem TT+,AQ+. A flop cbet ezt nem szűkíti igazán, esetleg az AcKc-t egy check-raisre játszotta volna. (ne felejtsd el az ő szemszögéből ha gondolkozik ebben egyáltalán, akkor a te ranged is nagyon széles az elmaradt 4bet miatt, én it Axs, AJ+, konnektorok, trükkös AA,KK,QQ, 22+ meg ilyesmit raknék a kezedbe).
A turn bet nem egy igazi overbet volt, csak nem akart játszani a csúszkával. Ne felesjtsd el, hogy előtted már csak egy potnyi pénz volt.
Én amúgy a flop cbet megadása után egy centet nem raktam volna a potba pozíción kívül, pont mert a te PF 3bet call rangedet a flop megadás nagyjából a JJ+ Xc,(X+1)c és kész sorokra szűkítette volna. (gondolom settel betolod). Szóval itt egy teljesen hibás játékkal állunk szemben Villain részéről. A ranged agyonveri, amit erre bedobsz az pont az amit viszont ő ver.

kacsa1st
2018. nov. 26. 11:42

Egyetértek daniboy-al. Elég easy hand-et hoztál.

Még 1-2 gondolatot hozzáfűznék:

-ha nincs nálad a Kc akkor akár flopon emelhetsz is, nehogy egy turnre érkező treff téged vagy az ellenfeled eltántorítson attól, hogy bepakoljátok a stacket (bár legtöbbször ezt én is pre bepakolom a fentebb említett okok miatt)
-ez kb potbet mivel neked csak annyi stacked van turn-ön (az nem számít hogy neki több van ha az effektív stack a tiéd)
-aztán a legfontosabb amit meg kéne értened (a handhez írt gondolataid alapján): nem a cooler szitukkal kell foglalkozni!!!!
Kit érdekel, hogy AA-ja van ha KK-t (illetve egyéb pre broke lapot) tartunk a kezünkben. Ez kismilliószor megtörténik oda-vissza, néha mi vagy ő is mákolunk még ha hátul is vagyunk. Ezek a szituk teljesen irrelevánsak a hosszútávú eredményünkre nézve.

Nem arra kell törekedni KK-val hogy keveset bukjunk AA ellen (és olyan gondolatokat kreálnunk hogy erősnek tűnik turn-ön 3b potban így lehet AA-ja van és ha nincs FD-m turn akkor dobok), hanem arra hogy sokat nyerjünk a skálája tőlünk gyengébb részétől!!

kacsa1st
2018. nov. 26. 11:45

Mire megírtam a regényt hasonló hsz-ek érkeztek :)

PókerSztár
Válasz illese kommentjére
2018. nov. 26. 17:03

Ne felesjtsd el, hogy előtted már csak egy potnyi pénz volt.

Ooooo, vazz, ezt nem is vettem észre...

PókerSztár
2018. nov. 26. 17:37

Elolvastam az összes hozzászólást, azt tudom mondani, hogy mind nagyon-nagyon hasznos volt, köszönöm szépen!

Igyekszem legközelebb egy nehezebben elemezhető hand-et játszani... :):):)

Élő ügyfélszolgálat