Nl10 Kk
HH-t nem találom, így leírom inkább
Full stackkel ülünk mindketten, ellenfelem UTG emel, amire én CO ból 3betelek 1€ig. Ellenfelem rámemel még 1€-t amit én megadok. A flop: K 8 6 különböző színekben. Ellenfelem checkel, én is checkelek. A turn: A, ellenfelem nyit 1/3 potot
Nincs róla infó, mit tennétek?
Gondolom NL10-ről van szó és kb 100BB deep effektív stackekről, bár azt nem írtad. A preflop játék ok, a flop játékon gondolkodtam, de szerintem az is rendben van, hiszen lehet nála JJ, QQ is, és ezeket talán még a flop check után hajlandó lesz akcióba vinni.
A turn után: Úgy vélem, hogy nyilvánvaló, hogy az AA a zónájának a része a preflop játék alapján, vagyis attól lehet félni, de természetesen nagyon sok olyan lap van, amivel így játszhat preflop. A turn után a fold fel sem merülhet, szerintem az a fő kérdés, hogy hogyan lehet a partiból a legtöbbet kiszedni: Turn call, vagy turn reraise?
Véleményem szerint nagyon sok lapot el kell dobjon, amennyiben a turn-ön visszaemelünk rá, legalábbis nagyon sok olyan lapot, amivel talán a riveren még emelhet egyet. Ilyen lapok az AQ, illetve az AJ, vagy esetleg egy rosszul megjátszott QQ, JJ, ezen lapok viszont még settesedhetnek. Ezen túl, amennyiben a turn-ön csak megadunk, majd a riveren újra emel, az ellenfél már sokkal inkább kötődik a pothoz, mint a turn-nél, ahol még jóval kevesebbet tett be.
Én tehát a turn-ön csak megadnék, majd a riveren megpróbálnám all-in vinni, hacsaknem nagyon nitnek ismertem meg ellenfelemet.
Turnon nagyon nehéz volt a döntés. Éreztem az AA-t de nem fogok eldobni ilyen helyzetben egy KK-t. A flop check pont azért volt, amiért leírtad, magas párra tettem és reméltem hogy turnon majd beblöfföli. Turnon ráemeltem amire ő allin ment és én tartottam. Ott volt az AA sajnos, de legbelül tudtam, hogy mit fog mutatni.
Amúgy a címben benne van, hogy NL10, és az első mondatom az, hogy full stackkel ülünk mind a ketten:)
Köszi a részletes véleményt Kanrich
Amúgy a címben benne van, hogy NL10, és az első mondatom az, hogy full stackkel ülünk mind a ketten:)
nagyobb 3bet preflop min 4betre 5bet, hívnék flop után is kb. 1/2 potot. Ahogy játszottad, így is allin próbálnék kerülni a turnnél. Az elelnfél játékát nem is értem, miért checkelt flopon AA-al? Én KK-val allin törekszem preflop, nagyon speciális feltételeknek kell teljesülniük, hogy ez ne így történjen.
Melyik terem egyébként, boss?
Paraminon volt, igazság szerint én már félek a KK preflop allintól, annyiszor mentem már bele AA-ba. A preflop megjátszást nem érzem rossznak
Paraminon volt, igazság szerint én már félek a KK preflop allintól, annyiszor mentem már bele AA-ba. A preflop megjátszást nem érzem rossznak
És ha jön egy 257 rainbow flop, akkor eldobod a kk-t postflop ? :)
Én is dobtam már KK-t preflop többször (mondjuk az elég deepstack szitu vol), sokszor is fizettem ki KK-val AA-t, de sztem +ev-s kell, hogy legyen az allin (főleg sh asztalon). Ha nem így van vki világosítson fel pls! :)
Mindenesetre az a baj a preflop 4 bet-tel, hogy a rosszabb lapokat egy értelmesebb ellenfél ellen eldobatod vele.