Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL10: Mit tegyünk, a floatolás ellen?

Lev729
2008. nov. 14. 13:59

NL10: Mit tegyünk, a floatolás ellen?

***** Hand History for Game 1268332064 *****
$10.00 USD NL Texas Hold'em - Thursday, November 13, 10:22:23 ET 2008
Table TURBO French (No DP) (Real Money)
Seat 5 is the button
Seat 1: crazybroker ( $18.04 USD ) ---> 58/7 (45 hand)
Seat 3: VikFlash ( $9.85 USD )
Seat 5: vvbravo ( $12.17 USD )
Seat 6: Ecologyst ( $13.68 USD )
Seat 8: Dommy86 ( $21.12 USD )
Seat 10: VTStampede ( $9.85 USD )
Ecologyst posts small blind [$0.05 USD].
Dommy86 posts big blind [$0.10 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to VTStampede [ 4c 4d ]
VTStampede raises [$0.35 USD]
crazybroker calls [$0.35 USD]
VikFlash folds
vvbravo folds
Ecologyst folds
Dommy86 folds
** Dealing Flop ** [ 3d, As, 6h ]
VTStampede bets [$0.60 USD]
crazybroker calls [$0.60 USD]
** Dealing Turn ** [ 9d ]
VTStampede checks
crazybroker bets [$1.02 USD]
VTStampede folds
crazybroker wins $2.97 USD from main pot
crazybroker shows [Kh, 8h ]

Ez a hand igazából csak egy példa lenne. Mostanában rendszeresen kerülök hasonló szituációba.
Emelek preflop. A flop nem talál el, de azért jön a cbet. Ezt callolják, majd a turn egy (számomra) lényegtelen lap. Ha itt elcheckelem az esetek nagyon nagy részében jön is az emelés, amire én meg eldobom...

Több kérdésem is lenne:

1. Amennyiben a turn valószínűleg nem segítette az ellenfelet sem, akkor jöhet egy second barrell?

2. Ismeretlen ellenfél ellen van értelme erőlködni (turn cbet, check/raise) vagy várjuk meg amíg lesz lapunk, vagy legalább több infonk az ellenről?

3. Nem teljesen ismeretlen az ellenfél, tehát van már róla legalább pár száz hand. Milyen statisztikákat érdemes ilyenkor figyelni? (Nem rég kezdtem használni HM-t, szóval még nem mindig tudom hirtelen mikor, mit is nézzek...)

Ami hirtelen eszembe jut: fold to cbet, fold to turn cbet, bet in position vs. missed cbet

4. Ha magas a "fold to cbet", de mégsem dob a flopon, majd a turn check-ünkre emel, akkor egyértelmű, hogy verve vagyunk?

5. Ha alacsony a "fold to cbet", akkor érdemes-e egyáltalán cbettel próbálkozni (lap nélkül)?

6. Ha alacsony a "fold to cbet", de nagyon magas a "fold to turn cbet", akkor érdemes arra játszani, hogy majd a turnon kiemeljük?

7. Ha alacsony a "fold to cbet", és nagyon magas a "bet in position vs missed cbet" akkor jó játék lehet a turn check/raise?

8. Ezen kívül mire érdemes figyelni? Érdemes egyáltalán erőlködni ilyen szituációkban, vagy inkább csak "viseljük el" ezeket a leosztásokat, amíg nem lesz jobb lapunk?

Littlemage
Válasz Lev729 kommentjére
2008. nov. 14. 15:33

a fold to cbetet érdemes nezni. ha sokat dobal, s neked meg adja, azert oda kell figyelni. ha laza, én szoktam neha tolni sb-t, vagy turn ch/r-t. de ezek költségesek is lehetnek, s NL10-en annyira meg tenyleg nem letkerdes a float kivedese szerintem, tehat el is viselhető, amugy nagyon jó téma, kívancsi leszek a tapasztaltabbak véleményére. szvsz. a kérdéseid legtöbbjére igen a válasz, de azért ovatosan, mert tenyleg lehet költséges ez. az se mindegy, hogy milyen VPIP-sel akadsz össze.

Lev729
Válasz Littlemage kommentjére
2008. nov. 14. 16:38

Tudom, hogy ez "csak" NL10, de mostanában elég sokszor kerültem hasonló szituációba, szóval gondoltam, hogy utána járok :)

Az jutott még eszembe, hogy lehet, hogy sokszor nem is "szándékosan" floatolnak. Csak egyszerűen azt látják, hogy flopon még emelek, aztán turnon "megtorpantam", úgyhogy majd akkor ők megmutatják...

vinczesz
Válasz Lev729 kommentjére
2008. nov. 14. 17:00

Az jutott még eszembe, hogy lehet, hogy sokszor nem is "szándékosan" floatolnak. Csak egyszerűen azt látják, hogy flopon még emelek, aztán turnon "megtorpantam", úgyhogy majd akkor ők megmutatják...

Ezt én is abszolút így gondolom. Alkalom szüli a floatolót.

R1per2
Válasz vinczesz kommentjére
2008. nov. 14. 17:18

Tudom mire gondolsz, 5max mikron ugyanez a helyzet, de könnyű kezelni szerintem.
Első lépés: csökkenteni a pfr-t, flop után többször leszünk jobbak, vagy akár variálni nyugodtan a preflop raise méretét, pl. a nehezen játszható postflop lapokkal kisebbeket nyitni, mint a 44-el.
Második lépés: kevesebb cbet, főleg oop. Nagyon sokszor kapunk egy check behindot, szóval +1 free card a setesedésre jelen esetben. Sokszor túltrükközik a top párjukat is ezek a fishek, és akár a jelen partiban egy Ax is fog adni szabadlapot, hogy majd jól behúz a csőbe. Turnön mehet egy kisebb késletetett cbet, arra többször dobnak.
A játék felfogásuk sokkal egyszerűbb, mint gondolnád: ha már partiban van, csak kiváncsi mi lesz a turnön. Tökmind1, hogy sehova nem javulhat, ő egyszerűen csak játszani akar.
Harmadik lépés: ha cbeteltél, menjen többször a 2nd barrell, az előző okból kifolyólag. De ne ilyen boardon, mint a fenti példában, hanem pl egy ilyenen:
Flop 278, Turn: A

V.Peti
Válasz R1per2 kommentjére
2008. nov. 14. 17:27

pontosan.

meg kell nézni a fold to cbetet ill. a turn aggr. az embernek. ezek nagyon mérvadóak, ha ezek kicsik, hagyd a csudába a 44-et, lesz jobb. ugyanígy ki fog fizetni ha Ax-ed van és ász magas flopot kapsz. (sőt én ilyenkor overbetelek is, azt is vígan adja ;)

amit riper is említett: nagyon nehéz aggresszorként játszani kis ppvel amikor nem setesedsz. de nagyon jól alkalmazhatók a scary cardok. rengetegszer kerülök olyan helyzetbe, hogy sejtem h jobb lapom van és turnon c/r-t tervezek, de egyszerűen amikor a turn A, a river K akkor nem tudok, mert nem jó lapok ezek nekem. használd a scary cardokat amikor aggr. vagy.

sok sikert :)

ui: ez meg egy fish, várd meg a következő alkalmat és kifizet :)

R1per2
Válasz V.Peti kommentjére
2008. nov. 14. 17:39

Akinek nagyon alacsony a fold to cbet%-a, arra vbetelj durvákat, tényleg mehetnek az overbetek is :)

andree
Válasz R1per2 kommentjére
2008. nov. 14. 17:59

Szerintem könnyű kiszúrni az ilyen maniac floatereket. UB NL10 is tele volt velük. Akinek alacsonyabb a Fold to c.bet és kétszer akkora a turn agg vagy a az agg% a többi utcánál, az ilyen. Én így védekeztem ellenük: Mindennel amivel c.betelsz mehet az SB. Érdemes feszesebben c.betelni, mert pénzbe kerül, de ne felejtsd el, hogy a flop callja ajándék pénz a legtöbb esetben.(Csak sok c.bettel növeled a szórást, mert néha lesz lapja, de biztosan +ev) Ráadásul bármivel (A magassal, harmadik párral, a range előtt vagy) szinte vaule bet a floppon és a turnön. Ha tényleg van lapod süss el gyakran turn C/R-t. A legjobb mód, hogy pénzt szedj ki egy szemét lapból, aminek dobnia kéne amúgy már floppon. Ami a legfontosabb: Soha ne blöff C/R-elj, csak mert úgy is blöfföl a fish. Pont azt fordítod blöffbe(baromi drágán), amiből pénzt remélsz. Bár én soha nem játszottam az adott teremben, de amott működött.

Élő ügyfélszolgálat