NL10 preflop gondolatok
hello.
3 honapja jatszom, eddig szinte kizarolag mtt/sng-k, jo roi-m volt, de atmentem cg-zni, hatha tobbet lehet vele keresni. bocs az egymondatos bemutatkozasert, most nincs sok kedvem hozza.).
inkabb, szeretnek kerdezni toletek.
NL10-en jatszom bodogon altalaban, ellenfeleim tobbnyire LP-k, ehhez is szoktam igazitani a jatekom. altalaban van az asztalnal egy nagy fish, aki ha mazlim van lemakolt elottem par embert, es most ott ul 3 beulovel ugy, hogy fogalma sincs a jatekrol. szoval varok turelmesen, jo lapokra, igyekszem aggressziv lenni amikor tenyleg van valamim (szinte soha nem slowplayelek, lehet hogy hiba), amugy pedig probalom alacsonyan tartani a potmeretet, kozepesen eros kezzel.
ha jolsejtem, postflop jatekban jobb vagyok mint a tobbiek, kizarolag a preflop strategiaval vannak gondjaim.
persze par honappal ezelott meg tablazatbol nezegettem a dolgokat, de mostmar azert tudok gondolkodni is onalloan.
szoval leirom mit szoktam csinalni, es kerem hogy velemenyezzetek:
ha monstert kapok kezbe, AA-KK-QQ-JJ-AK-AQ 10 BB-nyit emelek +- 3BB.
nem erdemes kevesebbet, meg neha igy is 3-an v. 4-en jonnek be, amin azert meglepodom (persze ilyenkor a kovetkezo ilyen emelest nagyobbra meretezem).
ez idaig ok azthiszem, senkinek nem adok tul nagy felteles eselyt.
kis pp-kel es suited connectorokkal limpelek.
ez is rendben van, hiszen szinte mindenki limpel. rendszeresen adjak meg a BB-t QQ-val, AK-val, AQ-val meg mindenfele monsterrel. ebbol is fakad az egyetlen komolyabb problemam:
mit csinaljak a kozepesen eros lapokkal?
1. sok limpelo volt elottem:
emelni nincs ertelme sokat, csak olyan lapokkal adjak meg ami ellen eselytelenebb vagyok, ez elmeletileg nem lenne helyes jatek.
kicsit emelni meg kevesebb ertelme van, hizlalom a bankot egy kozepesen eros kezzel, ami valoszinuleg verve van. (es persze mindenki megadja, a flop nezo ellenek szamat nem szukitettem le)
limpelesnel a sok ellenfel miatt, meg ha bejon egy tpgk, akkor is valakinel mar lehet hogy jobb lap van, v. riverre feljavul, en pedig hiaba izmozok, a vegen vesztek egy beulot top parral, ennel azert feszesebben jatszom.
2. keves/nulla limpelo:
emelek egy nagyobbat, megadja 1-2 ember, nalam KJ, jon a flop Q82 szivarvany, en cbet-elek, ellen visszaemel, en pedig dobom.
ha csak bottom parja van v. gutshot straightdraw, akkor is hajlando vegig megadni potmeretu emeleseket rajottem. a cbet is ertelmet veszti egyszeruen LP-k ellen.
szoval szerintetek mit kellene csinalni kozepesen eros lapokkal?
AT, KQ, KJ, meg ilyenekre gondolok. TT!
o a masik:
hajlando vagyok szinte minden suited connectorral es kis/kozepes pp-vel megadni 4-5-6-(7 ha multiway pot) bb preflop emelest.
az implied odds-om ilyenkor meg kell hogy legyen, az emberek NL10-en nem tudjak eldobni a kezbe kapott de nem javulo monstereket.
ezt helyesen csinalom jol gondolom? vagy teljesen tevuton jarok.
es ugye jol teszem hogy nem bloffolok sokat?
altaban a licitjeim 5-10% bloff.
hmm kifelejtettem: AK preflop megjatszasa.
a problemas helyzet, amikor volt elottem mar egy meretesebb emeles, ugy 5-7bb.
visszaemelek jo ket/masfelszeres potot.
mivel minden alkalommal megadjak, az AK NL10-en elveszti ertekenek a kb. harmadat a fold equity-t.
es mivan ha visszaemel allinre?
mindenkepp meg kell adni, es ilyenkor legtobbszor coinflip-re teszem fel a beulomet, sot sokszor AA, KK-val van dolgom olyankor meg...
viszont ha csak megadom a preflop emelest AK-val, akkor bejon meg 4 ember, a nyeresi eselyeim pedig jelentosen lecsokkennek.
a flop lejon Q97, elkezdenek orult modon emelgetni, en pedig kiszallok, es duhongok, hogy ha aggresszivabban jatszottam volna, siman enyem lenne ez (illetve a jelenleginel nagyobb) pot.
es mivan ha en megyek allin?
megadjak mindennel, legyen az TT, A9s, vagy AA.
a helyzet pedig ugyanaz mint az elobb.
Hát akkor, ahogy így elnézem te is megadsz mindent emelést mindennel! :)
Nem tudom (Én nem CG-zek) de én nem adnám meg kis pp-kel /sc-kel a nagyobb emeléseket(5-7BB) pozicíon kívül!
A közepes erős lapokat, többnyire CSAK pozicíóbol játszanám.
Akkor slow-zni felesleges ha úgy is kifizetik a nut-odat!
És amilyen hamar csak lehet mennék feljebb mert ez így elég necces...:D
kozepesen eros lapoknal enis buttonkozeli poziciobol gondoltam, bar ez tenyleg nem derult ki, ahogy irtam:).
lehet hogy laza vagyok preflop ezekkel a megadasokkal, de a tapasztalat azt mutatja hogy megvan az implied oddsom a tetek tartasara.
sok helyen hangoztatjak hogy feszes asztalnal jatsz lazan es forditva, de en ugygondolom hogy erdemesebb inkabb preflop felvenni az asztal ritmusat (bar ez inkabb csak az ilyen LP asztalokra igaz), mivel annyi ember van itt aki nem tud postflop jatszani, ha pedig bejon valami, azt szinte mindig kifizetik.
persze ez nem eredeti gondolat, mar nemtudom hol olvastam:).
vagy valtoztatni kellene ezen a hozzaallasomon?
amugy stabil nyero vagyok, 40BB/100.
de a problemak meg mindig fennallnak:)
azert hianyzik egy kicsit hogy gondolkodni is kelljen ne csak abc poker, mert pl lehetetlen lereadelni az ellenfeleket, multkor 13BB emelest adott meg preflop 56s-el. (ezt persze onnan tudom hogy lenyomta vele a KK-mat:)
kozepesen eros lapoknal enis buttonkozeli poziciobol gondoltam, bar ez tenyleg nem derult ki, ahogy irtam:).
lehet hogy laza vagyok preflop ezekkel a megadasokkal, de a tapasztalat azt mutatja hogy megvan az implied oddsom a tetek tartasara.
sok helyen hangoztatjak hogy feszes asztalnal jatsz lazan es forditva, de en ugygondolom hogy erdemesebb inkabb preflop felvenni az asztal ritmusat (bar ez inkabb csak az ilyen LP asztalokra igaz) az, mivel annyi ember van itt aki nem tud postflop jatszani, ha pedig bejon valami, azt szinte mindig kifizetik.
vagy valtoztatni kellene ezen a hozzaallasomon?
amugy stabil nyero vagyok, 40BB/100.
de a problemak meg mindig fennallnak:)
A leírtak alapján úgy gondolom, hogy jó úton jársz. Nem írtad, hogy 6max vagy full ring. De ha 3-4-en jönnek 10BB körüli emelésre, feltételezem full ring asztalról van szó.
Ezeken a micro tétes asztalokon preflop prémium lapokkal akkorát kell emelni, hogy átlagosan 1-2 megadó legyen. Ha olyan loose és postflop gyenge az asztal ahogy leírtad a prémium lapokon kívül nem nagyon érdemes emelni mással preflop. 4-5% körüli preflop raise megfelelő, az ellenfelek úgyse figyelnek fel az alacsony emelési százalékra, és mindig kifizetnek.
Amit írtál, hogy lappal agresszíven emelsz és szinte soha nem blöffölsz teljesen jó megközelítés ide.
szoval szerintetek mit kellene csinalni kozepesen eros lapokkal?
AT, KQ, KJ, meg ilyenekre gondolok. TT!
hajlando vagyok szinte minden suited connectorral es kis/kozepes pp-vel megadni 4-5-6-(7 ha multiway pot) bb preflop emelest.
az implied odds-om ilyenkor meg kell hogy legyen, az emberek NL10-en nem tudjak eldobni a kezbe kapott de nem javulo monstereket.
ezt helyesen csinalom jol gondolom? vagy teljesen tevuton jarok.
AK preflop megjatszasa.
azert hianyzik egy kicsit hogy gondolkodni is kelljen ne csak abc poker, mert pl lehetetlen lereadelni az ellenfeleket, multkor 13BB emelest adott meg preflop 56s-el. (ezt persze onnan tudom hogy lenyomta vele a KK-mat:)
koszi az eszreveteleket, tenyleg ovatosabban kellene kezelnem az sc-ket, igazatok van.
kar hogy bodoghoz nincs semmifele po/pt szeru dolog (legalabbis miota uj kilensuk van), valszeg veszteseget mutatnanak.
NL10-re is epp hogy megvan a 40 beulo meg sajnos:/
sokat kell meg grindelnem, de egy honapon belul NL25 remlem.
de szimpatikus ez az egesz oldal/forum, jovok meg majd kerdezni/hh-kat postolni:)