Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL10 QQ draw board mi a helyes?

Thomasson
2007. okt. 18. 1:18

NL10 QQ draw board mi a helyes?

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.10 BB (8 handed) Hand History Converter Tool from FlopTurnRiver.com (Format: FlopTurnRiver)

SB ($12.65)
BB ($16.75)
UTG ($10)
UTG+1 ($9.80)
MP1 ($6.90)
Hero ($5.60)
CO ($11.20)
Button ($3.95)

Preflop: Hero is MP2 with QImage, QImage.
3 folds, Hero raises to $0.3, CO calls $0.30, Button calls $0.30, 2 folds.

Flop: ($1.05) 3Image, 4Image, 6Image (3 players)
Hero bets $0.4, CO calls $0.40, Button raises to $0.8, Hero ???

Godmode
Válasz Thomasson kommentjére
2007. okt. 18. 1:58

Sztem Hero raises $3...
En azt mondom, ha huzni akar, huzzon teljes beuloert...

want2push
2007. okt. 18. 2:02

Preflop emelhetsz kicsit többet is, a standard emelés 3,5BB (tehát 0,35$).

A flopon hívj kasszát!

Nálam az alapszabály, hogy amennyiben én, vagy az ellenfelem fél stackkel játszik egy adott partiban, akkor a flop után nem dobok overpárt (JJ+) vagy top pár top/jó kickert, ha nincs magasabb lap a flopon. Persze itt nem arra gondolok, amikor pl. 832-es flopon nálam A8-as van. Azért erre nem biztos, hogy bepakolnék egy fél stacket. :)
Inkább mondjuk ilyen vagy ennél jobb szitukra: flop Jxx, nálam pedig AJ.

Az előbb leírtak alapvetően azokra a szitukra vonatkoznak, amikor ketten maradunk a flopon.

Mindezek alapján, tekintve, hogy te is csak fél stackkel játszasz a partiban és a flopon sok a draw, a fenti logika alapján akár be is pakolhatod a pénzt, tehát vissaz kellene emelned. Némileg persze zavaró, hogy van még egy szereplő a partiban, aki már megadta a kis emelésed. A fő gond, hogy nagyon keveset emeltél, így még nehezebb kitalálni, mi lehet az ellenfeleknél.

Szóval three-way potban vagy, minimális infóval, fél stackkel, így mind a reraise, mind a fold, talán még a call is lehet jó játék. :D
Én nem tudom megmondani melyik az, talán nagy EV különbség nincs is köztük.

Habár konkrét útmutatást nem tudtam adni az adott partira vonatkozóan, remélem segített egy keveset, amit úgy nagy általánosságban írtam.

kisrapi
2007. okt. 18. 7:45

Fórumtársakkal ellentétben én azt mondom, NL10-en ne 3.5 BB legyen a standard emelésed, hanem 4-5, vagy legalább annyi, amennyivel el tudod érni, hogy ilyen helyzetben kettesben maradj valakivel.(sok NL10-es asztalon ez lehet 4-8BB is) igazítsd az asztal stílusához.
Az 1.05-ös flopra sem túl meggyőző az a 0.4-es emelés. Nem kell félni, hogy esetleg ha nagyot emelsz eldobják preflop, ilyen lappal minél több pénzt kell betúrni preflop és floppon(ha nem nagyon veszélyes a flop), és ha így játszod, akkor már nem kerültél volna ilyen döntési helyzetbe.
Ha már így játszottál, akkor megadnám csak a reraise-t, megnézném mit lép, és a turn kártyától függően cselekednék....fold vagy reraise.
Én parti elejétől így játszottam volna: Hero raises to 0.4-0.5
Floppon bet pot közeli, és ha erre tolják be akkor lehet gondolkozni, de mivel ennyire kevés a pénzed én betolnám.

Thomasson
Válasz kisrapi kommentjére
2007. okt. 18. 10:20

Hát igazából sok cifraságot szoktam látni, és kicsit megijedtem eldbotam a lapom.Aztán a másik két kolléga Allinre ment, és a végén Button nyert, A3 volt a kezében és flushe lett.A másik játékosnál JJ volt.

Thomasson
Válasz want2push kommentjére
2007. okt. 18. 11:35

Inkább mondjuk ilyen vagy ennél jobb szitukra: flop Jxx, nálam pedig AJ.

Az előbb leírtak alapvetően azokra a szitukra vonatkoznak, amikor ketten maradunk a flopon.

Pont most volt egy ilyen. Flush draw a flopon, nálam AJ és Jxx volt a flop.Srác emelt, visszaemeltem 3xosat, allint tolt megadtam, most másfél teljes beülő tulaja vagyok :)

Élő ügyfélszolgálat