Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL10FR - FlopSET, hogy hozzuk ki az ellenből a legtöbbet?

Chryss85
2008. máj. 23. 15:44

NL10FR - FlopSET, hogy hozzuk ki az ellenből a legtöbbet?

STAGE #20495301: HOLDEM NO LIMIT $0.10 - 2008-05-22 17:35:59 (ET)
Table: Baja -13120495 (Real Money) Seat #1 is the dealer
Seat 4 - SN00KER ($9.66 in chips)
Seat 6 - Aaron26 ($9.50 in chips)
Seat 8 - Edith46 ($8.36 in chips)
Seat 3 - Duzzface ($10.00 in chips)
Seat 1 - aBpaMoB13 ($7.60 in chips)
Seat 5 - seljak11 ($24.70 in chips)
Seat 9 - deucetreyace ($10.00 in chips)
Seat 7 - PockeTuz ($9.09 in chips)
Seat 2 - BuchoCZ ($10.05 in chips)
BuchoCZ - Posts small blind $0.05
Duzzface - Posts big blind $0.10
*** POCKET CARDS ***
Dealt to Duzzface [:4h: :4c:]
SN00KER - Folds
seljak11 - Folds
Aaron26 - Folds
PockeTuz - Calls $0.10
Edith46 - Folds
deucetreyace - Calls $0.10
aBpaMoB13 - Folds
BuchoCZ - Folds
Duzzface - Raises $0.40 to $0.5
PockeTuz - Calls $0.40
deucetreyace - Folds
*** FLOP *** [:8s: :Jh: :4s:]
Duzzface - Bets $0.60
PockeTuz - Raises $1.80 to $1.8
Duzzface - ???

Én voltam a preflop aggresszor, szerintem azért emelt rám, hogy eldobassa, ha blöff a cbetem... Reraise, vagy csak call, hogy megtévesszem? Kicsit azért veszélyesnek érzem a boardot a callhoz.. mit gondoltok?

Demiro
Válasz Chryss85 kommentjére
2008. máj. 23. 16:01

Én voltam a preflop aggresszor, szerintem azért emelt rám, hogy eldobassa, ha blöff a cbetem... Reraise, vagy csak call, hogy megtévesszem? Kicsit azért veszélyesnek érzem a boardot a callhoz.. mit gondoltok?

Emelj vissza egy egészségeset! Ha drawja van, itt még tudsz pénzt kiszedni belőle. Ha csak megadod, sok olyan lap jöhet, amivel nehéz helyzetbe kerülsz, ráadásul pozíción kívül vagy. Nem jó szituáció a csapdázáshoz. Véleményem szerint egyébként sem jó slowplayelni a setet cg-ben, csak nagyon ritkán.

Ha csak callolsz, és nincs semmije, valószínűleg nem fog a későbbi utcákon több pénzt beletenni a partiba.

Egyébként itt talán jobb lett volna check BB-on preflop. Nem olyan jó lap a 44 azt valószínűsítve, hogy ha belimpel az ellen NL 10-en, már az emelésed is megadja. Sokszor meg fogja és ha nem ilyen a flop, akkor nehéz helyzetben leszel.

Chryss85
Válasz Demiro kommentjére
2008. máj. 23. 16:09

Nem olyan jó lap a 44 azt valószínűsítve, hogy ha belimpel az ellen NL 10-en, már az emelésed is megadja. Sokszor meg fogja és ha nem ilyen a flop, akkor nehéz helyzetben leszel.

Kis PP-kkel rengeteget tudok lopkodni, ha megadják, akkor meg jöhet a set :) Ha limpel akkor valszeg nincs magasabb PP-je, bármi más ellen meg favoritok vagyunk preflop :) Nem?

Vika
Válasz Demiro kommentjére
2008. máj. 23. 17:19

Emelj vissza egy egészségeset! Ha drawja van, itt még tudsz pénzt kiszedni belőle. Ha csak megadod, sok olyan lap jöhet, amivel nehéz helyzetbe kerülsz, ráadásul pozíción kívül vagy. Nem jó szituáció a csapdázáshoz. Véleményem szerint egyébként sem jó slowplayelni a setet cg-ben, csak nagyon ritkán.

Ha csak callolsz, és nincs semmije, valószínűleg nem fog a későbbi utcákon több pénzt beletenni a partiba.

Egyébként itt talán jobb lett volna check BB-on preflop. Nem olyan jó lap a 44 azt valószínűsítve, hogy ha belimpel az ellen NL 10-en, már az emelésed is megadja. Sokszor meg fogja és ha nem ilyen a flop, akkor nehéz helyzetben leszel.

Egyetértek! Sok esetben nem igazán érdemes emelni kis kézbe párokkal NL10-en. Legtöbb esetben valaki adni fogja, főleg ha már limpeltek be előttünk, és ha nem jön a set, akkor már nem nagyon lesz mire izmoskodni. Ezen a limiten hosszú távon csak a set értékéért érdemes megjátszani a kis pp-ket, ezekre cbetelni szinte biztosan -EV a klasszik NL10-es ellenfelek mellett, nekem legalábbis mindig azt mutatta a PT, hogy a kis pp-k óvatos és csendes megjátszása lényegesen kifizetődőbb volt.

Mindenképp visszaemelnék én is, valószínűleg ez az utolsó lehetőségünk, hogy értelmes pénzt szedjünk ki belőle ilyen flop mellett ebben a partiban.

Chryss85
Válasz Vika kommentjére
2008. máj. 23. 18:47

Igen, én is a set értékéért játszom őket meg, de unraised potban jobban dobálnak, és nem fizetik ki...

Viszont itt vagy egy kis stat a PT-ből (Nordica HH, 6k hand alatt)
Mit gondoltok a statokról? (ezek csak a PP-k)

Szegény JJ-imet 2-3x csúnyán lemákolta egy-egy shortstack, meg egyszer JJJ-mmel allin AA ellen, turn A :(

Chryss85
2008. máj. 23. 18:52

Ja és egyébként itt a party vége:

Duzzface - Raises $4.00 to $4.6
PockeTuz - Folds
*** SHOW DOWN ***
Duzzface - Does not show
Duzzface Collects $7.32 from main pot

Akkor ezek szerint jól döntöttem, csak utána elkezdtem gondolkozni,hogy átverhettem volna, de féltem, hogy mákol, ezért emeltem, ahogy ti is javasoltátok :)

peterpanic
2008. máj. 23. 18:55

szerintem nem nagy gond ilyenkor visszaemelni, sőt én rá is toltam volna, ha van valami nála, úgyis adja, ha nincs, turnon eldobja az emelésedre, ennyi:).
nagy kézzel nyomulni kell.

plusevHUN
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 23. 20:52

big hand, big pot! Nincs ezzel semmi gond, ha nincs lap nála úgysem fog kifizetni és csak magadat hozod nehéz helyzetbe, ha csak callolsz és oop egy veszélyes kártya fog jönni turnre.

Egyébként ez nálam is PF csak check, habár nem nagyon játszom FR-t.

want2push
2008. máj. 23. 21:30

Ja és egyébként itt a party vége:

Duzzface - Raises $4.00 to $4.6
PockeTuz - Folds
*** SHOW DOWN ***
Duzzface - Does not show
Duzzface Collects $7.32 from main pot

Akkor ezek szerint jól döntöttem, csak utána elkezdtem gondolkozni,hogy átverhettem volna, de féltem, hogy mákol, ezért emeltem, ahogy ti is javasoltátok :)

Flop után rendben volt, de sztem is jobb az ilyen kisebb méretű párokkal, inkább csak limpelni a vakokról. Talán 88+ nagyságú párokkal már érdemes elkezdeni emelgetni.

Chryss85
Válasz want2push kommentjére
2008. máj. 23. 23:33

Igazatok van, le kell szoknom a PF agresszívkodásról a kis PP-kkel, mert ma pl 3.6$ ment el rájuk... Egyetlen 1x jött a set...Ma nevetségesen nem jött semmi.
1.1 k handet nyomtam le, 56x jött pocket pár, ebből 1 setem lett... LOL
Na remélem máskor meg fordítva lesz, és többször jön, mint kéne papírforma szerint :)
A kis pocketekkel elment 10$, és a JJ-AA-val jött 6.4$, így jött ki a PP-kre a 'mindössze' -3.6$ :(

11$ -t vesztettem, de kioldottam 10$ bónuszt, tehát csak a bónusz miatt vagyok 0 körül... Legközelebb jobban fog menni (remélem) :)

Élő ügyfélszolgálat