peterpanic
Válasz csebal kommentjére
2008. dec. 18. 14:33

értelek de én itt elsősorban reraisere gondoltam (bár tényleg pusht írtam, de olyan környezetben, hogy azokkal adni fogja a pusht), és a logikám az egész mögött annyi, hogy: nem látom azt a lapot, ami nem ad meg egy flop reraiset de beteli a turnt. (mert ugye a turn bet részéről szükséges ahhoz, hogy betegyük a stackünket)
tehát továbbgondolva, nem tudom, hogy mi lehet az a lap, amiből itt ne tudnénk kiszedni valuet egy reraisel mondjuk 10-11 dollárig, viszont turnon beteszi a stackjét ellenünk ha csak callozunk, ergó valuet vesztünk ha nem emelünk vissza már flopon.
kétpár/set/FD nem fogja eldobni a flop reraisere. viszont kérdéses (sőt pl némelyik lappal akár még valószínűtlen is), hogy megemeli-e a turnt + túl is húznak v. megölik az akciót az esetek 30%-ban.
a többi lap pedig elvileg úgyis dob vagy itt vagy turnon, bármit is csinálunk.

sorry nem akartam köcsög lenni, ki is töröltem az előző hozzászólásomból azt a részt.

want2push
Válasz peterpanic kommentjére
2008. dec. 18. 15:33

Logikus az, amiket csebal ír, csak kérdés, hogy nincs-e már ehhez túl sok pénz a kasszában? Az, hogy a flopon csak call, és megvárjuk a turnt a visszaemelésre, vagy ellenfél passza után az emeléshez, azt sztem az alapján kell eldöntenünk, hogy menni pénz van már a kasszában, és még mennyi van előttünk (értelemszerűen :)). Persze árnyalja még a képet az all in lévő SS, ahogy csebal is írta. Ahogy nézem a kasszában már kb. 9$ van, ami azért nem kevés, előttünk meg - pontosabban nDre előtt - 17,1$. Én személy szerint határesetnek érzem a szitut, talán belefér a flopon a csak call.

Slash
Válasz want2push kommentjére
2008. dec. 18. 15:49

Köszönöm a véleményeket, úgy látom jó partit sikerült feltenni, sok érdekes dolgot leírtatok

Ahogy én gondolkoztam: Nagyban hasonlít Csebal véleményére az én álláspontom is. Flopon csak call, ugyanis sztem túl sok olyan lapot dob el pushra, amivel turnon belenyitna. Ha turnre lejön a negyedik szín, akkor easy fold persze

HERO: calls
# # # TURN # # # [ Kc ]
nDre***: bets $9,55
HERO: is all in 18.1500
nDre***: is all in 7.3500
HERO: returns uncalled bet $1,25
iamr***: shows 4h Kh
nDre***: shows 2d 3d
HERO: shows 8h 9h
&&& RIVER &&& [ 9c ]
*** SHOW DOWN ***
HERO wins $32,15 with Flush, Nine high
*** SHOW DOWN ***
iamr*** wins $9,05 with Flush, King high

csebal
Válasz want2push kommentjére
2008. dec. 18. 15:50

Én a magam részéről kiváncsian várom mi lett a játék vége :)
szerk: nem csoda, hogy slash végül nyerte a partit, ha így olvas mások gondolataiban :P

csebal
Válasz bravesoul kommentjére
2008. dec. 18. 15:54

kevés . go broke :) 23o 2 pár van nála sztem :D

callozunk és turnun madj beteli a védett potot mert fd-re tesz minket akkor pedig commited lesz és rátoljuk és megadja és megnyerjük a 32$-os sidepotot de az SS-nél sajna szerintem magasabb flopolt flush lesz :(

nh.

le a kalappal :P Majd akadémiás CGn emlékeztess plíz, hogy ne felejtsem el felvenni a tinfoil kalapomat a gondolatolvasás ellen :)

Slash
2008. dec. 18. 15:55

le a kalappal :P

Ha nem látta volna előtte a partit, szerintem felvenném jósnak:)

csebal
Válasz Slash kommentjére
2008. dec. 18. 15:58

Ha nem látta volna előtte a partit, szerintem felvenném jósnak:)

Ahh, akkor mégsem kell a gondolatolvasás elleni védelem :)

Godmode
2008. dec. 30. 4:24

szerintem all-in a flopon, ha verve vagyunk, mit tehetnenk, ha 1 szinnel magasabb fl drawja van, akkor ne adjuk mar ingyen neki... Ha erre o eldobja, akkor imaget is epitunk, szerintem ez is nagyon fontos... Legyel az a jatekos, akivel nem lehet szorakozni... ;)

Littlemage
2008. dec. 30. 8:06

mindegyik indoklásban van rácio, de abban biztos vagyok, hogy NL20-on, s caken ezt sokszor becalloljak a flop AI-t FD-vel is. ezért lehet jobb a push.

upd: most latom, hogy 2 oldalas ez a topic, alapban az első oldalhoz akartam írni :)

Élő ügyfélszolgálat