styxxx
Válasz kisrapi kommentjére
2009. jan. 12. 20:50
Érdekes....eddig ezt a call20 szabályt nem ismertem, vagyis nem ilyen formában...nem tudnál véletlen linkelni, kíváncsi lennék a levezetésére is
Jelen esetben ha ezt használjuk tényleg nincs meg az odds...de ha 100BB eff. stacket veszünk alapul, akkor 2 limpelőnél emelünk ugye 6BB-t, akkor még bőven megvan az odds, még 3limpelő után is...fent én általános esetben gondoltam, hogy nem lehet elvenni a kis PP oddsát PF, csak 3-bettel...
Amúgy ez a call20 szabály kicsit nekem túl szigorúnak tűnik(ezért érdekelne a levezetése), én eddig úgy tudtam, hogy az emelés 12-13szorosa elegendő...
Linket sajnos nem tudok betenni, mert az egyik "bizonyos konkurens" oldal stratégia cikkeiben szerepel.
Sajnos nekem is ez a bánatom, hogy konkrét levezetést nem tettek be ők sem, így elfogadtam azt az álláspontot, hogy az 1:13 körüli odds csak abban az esetben lenne jó ha állandóan fullstack lenne a jutalmunk minden sethez, de mivel ez nem így van, ráadásul le is bővülhet overset v. sor v. flush, így a veszteségünk gondolom a maradék 1:7, és valahogy így jöhet ki az, hogy egy nagyon! feszes TAG alapstratégiában az 1:20 szabályt javasolják követni.
Persze egy haladóbb játékos aki nagyon jól readel, és kellően dominálja az asztalt az valószínüleg lazább oddsok mellett nagyobb BB/100-at érhet el, de nagyobb kockázat mellett.
A 3bet pedig tökéletesen elvesz minden oddsot ez tökéletesen így van ahogy mondtad.
Sajnos csak ennyit tudok a call20-ról, de úgy érzem, hogy alapstratégiaként nem rossz, és a játék függvényében lazítható, ha jók a lehetőségek.
BenkiQB
Válasz styxxx kommentjére
2009. jan. 13. 13:01
törnön visszaemeltem 8$-ig, csak callolt. river blank és bekerült mindenenünk. 4-es szettje volt, flopon csoda megadásával...
CrisRoniii7
Válasz BenkiQB kommentjére
2009. jan. 13. 16:04
törnön visszaemeltem 8$-ig, csak callolt. river blank és bekerült mindenenünk. 4-es szettje volt, flopon csoda megadásával...
Úgy bírom h az AA-át mindenki ilyen "csalógató" módón játsza meg...pre open raise méretű emelés,pedig van limpelő,plusz bejött sb-s...wp...
akkor turn emelek 8$-ig...wp...az akadémiás AA-os handek jelentős %-a így van megjátszva....Sokkal jobban megy befelé a pénz ha normális emelésekkel operálunk,plusz nem olyan könnyen readelhető....
Acelsziv
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2009. jan. 13. 16:14
Sokan furcsán néznek rám, de ezért szeretem jobban az AKs-t az AA-nál...
Jobban tudod, hogy állsz az adott leosztásban flop után, könnyebb dobni..
styxxx
Válasz Acelsziv kommentjére
2009. jan. 13. 16:33
Sokan furcsán néznek rám, de ezért szeretem jobban az AKs-t az AA-nál...
Jobban tudod, hogy állsz az adott leosztásban flop után, könnyebb dobni..
Igazából ha jól lett volna megjátszva a hand akkor simán beleférne, hogy ha esetleg bekerül minden, de itt szvsz szinte minden el lett baltázva.
pre 6BB emelés
flopon potméretű nyitás erőt mutatni (itt a turnben bővült set esélyei már sehol se lettek volna) építeni a potot, ha ő is csak húzáson van.
Lehet, hogy villain már dobott volna, de ha nem és turnon belenyit, akkor ha nem hiszem el a flusht vagy a blank 4-est, plusz volt outunk akkor ollé (és legfeljebb kifizetem a turnben bővülő rosszul megjátszott setet). Vagy ha az emberünk nagyon szépen olvasható, és csak akkor emel ha eltalálta valami rondaság akkor én már csak flush-ben gondolkodtam volna, és vagy turnben dobok (esélyszámitás után) vagy riveren ha megint csak nem valami fél pot alatti hülyeséget nyit, mivel nem jött a flush.
kanrich_
Válasz kisrapi kommentjére
2009. jan. 13. 17:33
Ismét csak nem értek egyet a rézzel...mi jön tovább amit verünk+mit dobatunk ami most jobb? Turnben az a nut FD már nem akkora császárság szvsz....
Call, ha blank river jön call ismét, ha jön a flössünk akkor meg toljuk rá...
+1, mindkét utcán alapból csak megadnék, hacsak nem jön a szín.