Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL20 - halászat a kék-tengeren

spirited
Válasz bojanika kommentjére
2007. dec. 14. 20:48

Itt ugye az a kérdés, hogy K-ja van-e, vagy befuccsolt színhúzójára blöffölt-e rá. Nálam ez call és ha K-ja van, akkor beírom notesba, hogy gyenge játékos. Főként azért call, mert a parti kezdetén már shorstack volt és, mert a végén csak 2/3 potot kell megadni.
Én, amit ebben a partiban másképp csinálnék, az a flop játék. Nálam az csak check a kicsi kísérő miatt és turnön nyitnék bele. Ez egyrészt azért jó, mert ha az ellennek A-ja van, kevesebbet buksz vagy ha nincs A-ja, akkor blöffölhet a turnön. Az igaz, hogy egy flushdraw ingyenlapot kap, de a pot nem lesz túl nagy és nem tudsz nagyot bukni, ha flushdraw-n van.

bojanika
Válasz spirited kommentjére
2007. dec. 14. 20:59

Dobás, mi az amit megversz?
Én dobnék PF, és nagyobbat emelnék a flopon, és a turnön is! ez kicsi CGben...

Most látom, h egy busted draw belefér éppen. History nélül azonban dobnék.

Épp akartam válaszolni az első kérdésedre. :)
PF: minden Axs lappal emelek preflop
Az emelések valóban kicsik voltak.

Itt ugye az a kérdés, hogy K-ja van-e, vagy befuccsolt színhúzójára blöffölt-e rá. Nálam ez call és ha K-ja van, akkor beírom notesba, hogy gyenge játékos. Főként azért call, mert a parti kezdetén már shorstack volt és, mert a végén csak 2/3 potot kell megadni.
Én, amit ebben a partiban másképp csinálnék, az a flop játék. Nálam az csak check a kicsi kísérő miatt és turnön nyitnék bele. Ez egyrészt azért jó, mert ha az ellennek A-ja van, kevesebbet buksz vagy ha nincs A-ja, akkor blöffölhet a turnön. Az igaz, hogy egy flushdraw ingyenlapot kap, de a pot nem lesz túl nagy és nem tudsz nagyot bukni, ha flushdraw-n van.

Értem a logikát a flop check-ben, de ha már preflop emeltem akkor emelek flopon is inkább. Így dobhat is ha nem talált semmit, draw-ra ha jön, jön, ha csak megad akkor a turn-től függően alakul tovább a parti, ami ugye nekem elég jó lap volt, hiszen az AK-n és a set-en kivűl jobb vagyok mindennél. Ellenben jön a river, ami már legkevésbé sem tetszik. Két pár top kicker helyett lett, ami lett...

lederman
Válasz spirited kommentjére
2007. dec. 14. 21:05

Igazad van spirited, teljesen felületes, buta értékelés volt, amit az előző hozzászólásomban írtam. Teljesen egyetértek veled mindenben.

bojanika
Válasz lederman kommentjére
2007. dec. 14. 21:20

Nos, közel voltam a dobáshoz. De miután csak $6,15 kellett megadni, szépen végiggondolkodtam a rendelkezésre álló időt és végül megadtam.
:Qd: :Jh: -t tudott mutatni, tehát a négy out-jára várt a drága.
:) NL20 :p

bojanika
2007. dec. 15. 16:46

Nos. Vmiért úgy gondolják, hogy a 44 a nuts. És vmiért be is jön nekik folyamatosan. Kérdés: jó-e a turn játék, esetleg check/fold, check/call? Már persze nyilván nem a 44-től féltem...

Hand #1349011501000213: Calgary (6-Max) 11501
Seat 1: UUDDLRLRBA (23,20 in chips)
Seat 2: ALSALEFTY (16,00 in chips)
Seat 3: bojanika (26,95 in chips)
Seat 8: mmkaixin (17,35 in chips)
Seat 9: Pro666 (17,20 in chips)
Seat 10: potslayer420 (15,05 in chips)
UUDDLRLRBA: posts small blind $0,10
ALSALEFTY: posts big blind $0,20
Dealt to bojanika [ :Jc: :Jd: ]
bojanika: raises to $0,90
mmkaixin: folds
Pro666: folds
potslayer420: calls $0,90
UUDDLRLRBA: calls $0,80
ALSALEFTY: folds
*** FLOP *** [ :9h: :7d: :Td: ] pot: $2,90
UUDDLRLRBA: checks
bojanika: bets $2,90
potslayer420: calls $2,90
UUDDLRLRBA: folds
*** TURN *** [ :4c: ] pot: $8,70
bojanika: bets $8,70
potslayer420: is all in $11,25
bojanika: calls $3,55
*** RIVER *** [ :Qd: ]
*** SHOW DOWN *** potslayer420 shows :4h: :4d:
potslayer420 wins $29,65 with Three of a Kind, Fours

Littlemage
2007. dec. 15. 16:53

Jól játszottad.

az enemy ezzel a játékkal eléggé veszteséges lesz. Szerintem. Mikor kis/közepes párral emelek, akkor van hogy eleresztek egy c-betet. Ritkán van, hogy ezután setesedik. De ha én vagyok a második beszélő, akkor ezeket szoktam csinálni:

Általában c-betre dobok. Ha esetleg olyan flop alakul ki, hogy soresély van, néha megadom. Ha úgy érzem, hogy 2 magas lapja van, akkor van, hogy reraise 3/4pot-pot. ha kapok egy re-reraise-t, akkor sima fold :) Ha csak megadja, akkor bajban vagyok. ha turnön nyit, akkor általában fold.Ha checkel, akkor vagy checkelek én is, vagy nyitok egy embereset. :) de ez ugye elég költséges leghet, tehát ez utóbbi 2 variációt eléggé ritkán alkalmazom.

krgabez
2007. dec. 15. 19:23

Szerintem ez a 90 centes emelés kevés ezen a szinten.Sokkal agresszívabban érdemes megjátszani a lapokat hogy ne szálljanak be minden alacsony párral pozíción kívűl!Ezt meg kell előzni.Persze az összes idiótát nem lehet a játékból kizárni de az estek nagy részében ez sikerülni fog!A flop utáni megadás nem volt feltétleül rosz döntés az enemy-től hiszen akár két magas lappal is ennyit hívtál volna.

annafan
Válasz krgabez kommentjére
2007. dec. 15. 19:33

Az előző partiban jól tetted, hogy megadtad A 7-re, és a bubi párnál se vétettél nagy hibát, pech...

bojanika
Válasz annafan kommentjére
2007. dec. 15. 23:56

Hááát, lehet furán hangzik, de életem legjobban játszott sessionjén vagyok túl. 1 óra, 4 asztal, - 1 buyin.

Buktam:
AQ vs AT (shortstack allin, miután emeltem kb 15BB) - AT-re sora lett a riverre.
JJ vs 99 (70BB) - 9es magas flopon allin. de azért a turn: 9. lol
JJ vs AA (35BB) - 7es magas flop, turn persze A.
63s vs 22 (40BB) - AAK8 boardon nálam kész flöss allin teszem, megadja. River: 2. lol
A8 vs 45 (35BB) - A458 boardon allin. Nevetek. river: 4. vicc...

De a kedvencem:

Hand #1349011426000797: Calgary (6-Max) 11426
Seat 1: dryunya (10,55 in chips)
Seat 2: wesdubL (23,90 in chips)
Seat 3: RoShamBo (25,05 in chips)
Seat 8: bojanika (26,75 in chips)
Seat 9: ChaseMichael (14,69 in chips)
Seat 10: philszone (21,83 in chips)
RoShamBo: posts small blind $0,10
bojanika: posts big blind $0,20
Dealt to bojanika [ :As: :Ah: ]
ChaseMichael: calls $0,2
philszone: folds
dryunya: folds
wesdubL: folds
RoShamBo: raises to $1
bojanika: raises to $2,90
ChaseMichael: folds
RoShamBo: calls $1,90
*** FLOP *** [ :Qc: :5d: :Td: ]
RoShamBo: checks
bojanika: bets $6
RoShamBo: is all in $22,15
bojanika: folds and shows :As: :Ah:
RoShamBo: returns uncalled bet $16,15
*** SHOW DOWN ***
RoShamBo shows :Qd: :Qs: and wins $17,10

Miután azonnal visszaemelt, én instafold-on voltam. Ott értetlenkedett még fél órával később is, hogyan lehetett eldobni... majd egy kérdés: "R U working here?" - azt! lol

Godmode
2007. dec. 16. 2:21

Kemeny partik... :(
Kitartas bojanika!! ;)

Élő ügyfélszolgálat