Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL20 KK-ra shortstack all-in, UTG call

kisrapi
2007. aug. 24. 22:09

NL20 KK-ra shortstack all-in, UTG call

Kérdésem inkább általános jellegü lenne,a konkrét leosztás végeredménye lényegtelen. Szóval...ilyen helyzetben mi a helyes játék?

Game # 629942857 - Texas Hold'em No Limit EUR 0,10/0,20 - Table "Vikmanshyttan"
Game ended 2007-08-24 21:54:13 GMT+01:00

Players:
stonys (EUR 19,60 in seat 1)
rambo68 (EUR 3,40 in seat 2)
jo5678 (EUR 24,39 in seat 3)
_A_B_W_ (EUR 26,14 in seat 4)
kisrapi (EUR 29,78 in seat 5)
betshar (EUR 33,95 in seat 6)

Dealer: stonys
Small Blind: rambo68 (0,10)
Big Blind: jo5678 (0,20)

kisrapi was dealt: Kd - Kc

_A_B_W_ Call (0,20)
kisrapi Raise (1,10)
betshar Fold
stonys Fold
rambo68 All-In (3,30)
jo5678 Fold
_A_B_W_ Call (3,20)
kisrapi All-In (28,68)
_A_B_W_ All-In (22,74)
kisrapi Payback (3,64)

Flop 6d - As - Ad
Turn 6d - As - Ad - 8h
River 6d - As - Ad - 8h - 2s

_A_B_W_ shows: 9c - 9s (two pairs, aces and nines)
kisrapi shows: Kd - Kc (two pairs, aces and kings)

kisrapi wins: EUR 43,23 side pot (with two pairs, aces and kings)
rambo68 shows: 4s - Ah (three of a kind, aces)
rambo68 wins: EUR 9,90 main pot (with three of a kind, aces)
Rake: EUR 2,75

A_B_W-t elég gyengének ismertem, nyert pár partit, de a jobb induló lapjaitól nem tudott megszabadulni, többször vittem már ellene potot, szinte mindig showdown-ig ment, és jobb lapot mutattam.
Kérdésem a következö lenne....a SS all-in je után jött töle a call, elöször egy sima raise-re gondoltam, de mivel gyenge játékosnak ismeretem, úgy gondoltam az all-int sok gyengébb lappal is megadhatja majd, mert azt hiszi csak kizárni akarom A-os kézzel.
Gondolom nem ez a helyes játék....amikor feljött 2 A a flopba már azt hittem megvert....ki hogyan játszaná ezt?

Zoli
Válasz kisrapi kommentjére
2007. aug. 24. 22:43

Ha ilyen jó read-ed volt A-B-W játékáról, akkor ennél jobban nem játszhattad volna. Ha bármilyen ászos lapja van, vagy bármilyen (nem ász) párja amivel vélhetően megad, akkor preflop csak 20-30 % esélye van. Amúgy alapból csak visszaemeltem volna, ritkán tolok overbetet, de gyakran csodálkozom hogy milyen gyenge lapokkal megadják. Lehet, hogy gyakrabban kellene?

PsychoMAN
Válasz Zoli kommentjére
2007. aug. 25. 0:18

én nem tolnék all in-t, még van 23€-ja, AA nagyjából kizárható, akkor meg nincs mese mi vagyunk a jobbak, a preflop call-ja (3.2€) legtöbbször kis-közepes pár +Ax, éas kisebb részben KQ,KJs...

persze ha tudjuk, hogy ezek bármelyikével megadhatja. vagy mániákus az illető akkor jó az all in, de ilyen read ritkán van, és nem az a célunk hogy ezeket a lap-típusokat eldobja

9-12€-ig emelni jobb, mert ezt még megadhatja ha már 3€-t berakott, és flop-on ugye kevesebb esélye van javulni mintha az 5 lapra kivetítve nézzük, és flopon újra támadunk
( persze a legbiztosabb ha nincs A a flopban de az nem rajtunk múlik:) )

want2push
Válasz PsychoMAN kommentjére
2007. aug. 25. 6:55

A read alapján nem rossz az all in, de talán még így is jobb, ha folyamatosan húzod be az ellenfeled a partiba. Ez az a típusú ellenfél, aki ha minimálisan eltalálja a flop, jön tovább veled utána is, viszont egy preflop all in-től megijedhet. De tekintve a read-ed, egyáltalán nem rossz az egybőli all in, így legalább nincs több gondod a partival. :)

kisrapi
Válasz want2push kommentjére
2007. aug. 25. 8:11

A read alapján nem rossz az all in, de talán még így is jobb, ha folyamatosan húzod be az ellenfeled a partiba. Ez az a típusú ellenfél, aki ha minimálisan eltalálja a flop, jön tovább veled utána is, viszont egy preflop all in-től megijedhet. De tekintve a read-ed, egyáltalán nem rossz az egybőli all in, így legalább nincs több gondod a partival. :)

Ebben az esetben egy dolog miatt toltam az all-int, az pedig az, hogy ha A jön a floba, akkor meg vagyok löve, holott utána még lehet nála rengeteg lap.

Viszont kérdésem inkább általános esetekre szólt, tehát mit tennétek egy jobb játékos ellen...érdemes egyáltalán visszaemelni még? (gondolom igen, potközelit), vagy csak adjam, és így semmi infoja nem lesz a lapomról? Floppon hogyan tovább ha van benne A, és hogyan ha nincs?

Élő ügyfélszolgálat