NL20 KK-ra shortstack all-in, UTG call
Kérdésem inkább általános jellegü lenne,a konkrét leosztás végeredménye lényegtelen. Szóval...ilyen helyzetben mi a helyes játék?
Game # 629942857 - Texas Hold'em No Limit EUR 0,10/0,20 - Table "Vikmanshyttan"
Game ended 2007-08-24 21:54:13 GMT+01:00
Players:
stonys (EUR 19,60 in seat 1)
rambo68 (EUR 3,40 in seat 2)
jo5678 (EUR 24,39 in seat 3)
_A_B_W_ (EUR 26,14 in seat 4)
kisrapi (EUR 29,78 in seat 5)
betshar (EUR 33,95 in seat 6)
Dealer: stonys
Small Blind: rambo68 (0,10)
Big Blind: jo5678 (0,20)
kisrapi was dealt: Kd - Kc
_A_B_W_ Call (0,20)
kisrapi Raise (1,10)
betshar Fold
stonys Fold
rambo68 All-In (3,30)
jo5678 Fold
_A_B_W_ Call (3,20)
kisrapi All-In (28,68)
_A_B_W_ All-In (22,74)
kisrapi Payback (3,64)
Flop 6d - As - Ad
Turn 6d - As - Ad - 8h
River 6d - As - Ad - 8h - 2s
_A_B_W_ shows: 9c - 9s (two pairs, aces and nines)
kisrapi shows: Kd - Kc (two pairs, aces and kings)
kisrapi wins: EUR 43,23 side pot (with two pairs, aces and kings)
rambo68 shows: 4s - Ah (three of a kind, aces)
rambo68 wins: EUR 9,90 main pot (with three of a kind, aces)
Rake: EUR 2,75
A_B_W-t elég gyengének ismertem, nyert pár partit, de a jobb induló lapjaitól nem tudott megszabadulni, többször vittem már ellene potot, szinte mindig showdown-ig ment, és jobb lapot mutattam.
Kérdésem a következö lenne....a SS all-in je után jött töle a call, elöször egy sima raise-re gondoltam, de mivel gyenge játékosnak ismeretem, úgy gondoltam az all-int sok gyengébb lappal is megadhatja majd, mert azt hiszi csak kizárni akarom A-os kézzel.
Gondolom nem ez a helyes játék....amikor feljött 2 A a flopba már azt hittem megvert....ki hogyan játszaná ezt?
Ha ilyen jó read-ed volt A-B-W játékáról, akkor ennél jobban nem játszhattad volna. Ha bármilyen ászos lapja van, vagy bármilyen (nem ász) párja amivel vélhetően megad, akkor preflop csak 20-30 % esélye van. Amúgy alapból csak visszaemeltem volna, ritkán tolok overbetet, de gyakran csodálkozom hogy milyen gyenge lapokkal megadják. Lehet, hogy gyakrabban kellene?
én nem tolnék all in-t, még van 23€-ja, AA nagyjából kizárható, akkor meg nincs mese mi vagyunk a jobbak, a preflop call-ja (3.2€) legtöbbször kis-közepes pár +Ax, éas kisebb részben KQ,KJs...
persze ha tudjuk, hogy ezek bármelyikével megadhatja. vagy mániákus az illető akkor jó az all in, de ilyen read ritkán van, és nem az a célunk hogy ezeket a lap-típusokat eldobja
9-12€-ig emelni jobb, mert ezt még megadhatja ha már 3€-t berakott, és flop-on ugye kevesebb esélye van javulni mintha az 5 lapra kivetítve nézzük, és flopon újra támadunk
( persze a legbiztosabb ha nincs A a flopban de az nem rajtunk múlik:) )
A read alapján nem rossz az all in, de talán még így is jobb, ha folyamatosan húzod be az ellenfeled a partiba. Ez az a típusú ellenfél, aki ha minimálisan eltalálja a flop, jön tovább veled utána is, viszont egy preflop all in-től megijedhet. De tekintve a read-ed, egyáltalán nem rossz az egybőli all in, így legalább nincs több gondod a partival. :)
A read alapján nem rossz az all in, de talán még így is jobb, ha folyamatosan húzod be az ellenfeled a partiba. Ez az a típusú ellenfél, aki ha minimálisan eltalálja a flop, jön tovább veled utána is, viszont egy preflop all in-től megijedhet. De tekintve a read-ed, egyáltalán nem rossz az egybőli all in, így legalább nincs több gondod a partival. :)