Littlemage
2007. okt. 23. 18:40

NL20: Megfogtalak

Az ilyeneket honnan ismerem fel????

Még mindig azon sírok, hogy szerintem sokszor eldobatják velem a lapomat. De ezt a hülyét megfogtam.
Rámemel, érted, rámemel!!!! A semmivel!!!! (persze nekem se volt sokkal többöm.)

No-Limit Hold'em, $0.20 BB (5 handed) MP ($3.10)
Hero ($31.89)
SB ($8.15)
BB ($9.62)
UTG ($21.32)
Preflop: Hero is Button with :As:, :Kd:. MP posts a blind of $0.20. UTG posts a blind of $0.20.
MP (poster) checks, BB raises to $1, SB calls $0.90, 2 folds.
Flop: ($2.40) :Tc:, :4s:, :3d: (3 players)
BB checks, Hero bets $1.9, SB raises to $4.1, Hero calls $2.20.
Turn: ($10.60) :9d: (3 players)
SB bets $3.15 (All-In), Hero calls $3.15.
River: ($16.90) :6s: (3 players, 1 all-in)
Final Pot: $16.90
Main Pot: $16.90, between Hero and SB. > Pot won by Hero ($16.90).
Results below:
SB has :Ks: :Js: (high card, king).
Hero has :As: :Kd: (high card, ace).
Outcome: Hero wins $16.90.

Ő pedig már harmadszor tolta rám az all-int, most nem dobtam el, jött a 9 out. Ez hibás megjátszás?

** Game ID 1683026904 starting - 2007-10-23 18:24:35
** Olive Transformer [Hold 'em] (0.10|0.20 No Limit - Cash Game) Real Money
- juggarn sitting in seat 1 with $21.47
- baitrunnergt sitting in seat 2 with $17.72
- jon313 sitting in seat 3 with $5.24
- LittleMage sitting in seat 4 with $32.01
- pokeronion sitting in seat 5 with $19.70 [Dealer]
- jacozzi sitting in seat 6 with $13.24
jacozzi posted the small blind - $0.10
juggarn posted the big blind - $0.20
** Dealing card to LittleMage: :8c:, :Ac:
baitrunnergt called - $0.20
jon313 folded
LittleMage raised - $1.00
pokeronion folded
jacozzi called - $1.00
juggarn called - $1.00
baitrunnergt called - $1.00
** Dealing the flop: :4c:, :3c:, :4d:
jacozzi checked
juggarn checked
baitrunnergt checked
LittleMage bet - $2.80
jacozzi went all-in - $12.34
juggarn folded
baitrunnergt folded
LittleMage called - $12.34
** Dealing the turn: :Tc:
** Dealing the river: :3d:
jacozzi shows: :Jc:, :Js:
LittleMage shows: :8c:, :Ac:
LittleMage wins $27.25 from the main pot
End of game 1683026904

Bajkevero
Válasz Littlemage kommentjére
2007. okt. 23. 20:18

"Ő pedig már harmadszor tolta rám az all-int, most nem dobtam el, jött a 9 out. Ez hibás megjátszás?"

Mivel nyertel, igy nem :)
A flop utani emelessel gyakran ingyen lapot vehetunk a turn-on.
Ha meg figyelembe vesszuk, hogy mivel maradhatott benn, amivel all-in mond a flop utani emelesedre (TT+, AQs++, 4xs, 45o, 46o, 44), akkor kb 2:1-hez vagy eselytelenebb es a bank is 2:1, tehat gyakorlatilag penzfeldobas tortent.
Most neked volt szerencsed :)

Valhalla
Válasz Littlemage kommentjére
2007. okt. 23. 21:25

Az ilyeneket honnan ismerem fel????

Még mindig azon sírok, hogy szerintem sokszor eldobatják velem a lapomat. De ezt a hülyét megfogtam.
Rámemel, érted, rámemel!!!! A semmivel!!!! (persze nekem se volt sokkal többöm.)

Nekem is sokszor van ilyen érzésem. Viszont én 8 teljes beülőt buktam azon, hogy bár nálam korrek lapok voltak, ellennél meg valami szemét, viszont ő erősödött, s nyert. Tipikusan nálam pl. KK ellennél meg mondjuk J7o, all-inre hívott és a riverre ott röhögött az asztalon még két 7-es. Azóta óvatosabb vagyok.

A második példához: Ed Miller elemzi valamelyik könyvében pont azon a példán keresztül az FL és NL közötti bkülönbséget, hogy flopnál FL-ben szinte mindig meg kell adni az ellen bet-jét várakozó kezek esetében, mert a nyerési esély flush draw esetében 39/8 azaz 4 fölötti valamivel, s fix limiten a pot odds ritkán kisebb ennél.

S szinte mindig el kell dobni a flush draw-tNL-ben, mert ha ellen potot, vagy a fölött hív, pot odds-od 2:1 vagy az alatti, tehát veszteséges a megadás. Mivel itt all-in volt, további implied odds sincs.
Viszont azt is említi, hogy matekolni csak akkor érdemes, ha úgy érzed, hogy abban a pillanatban verve vagy, mindenképpen erősödnöd kell a győzelemhez. Ha viszont úgy gondolod, kezed adott pillanatban sem esélytelen-ez lehet pl. akár egy Ász magas lap is- vagy hogy ellen blöfföl, akkor nem a matek dönt, hanem a megérzésed.

Itt kiderült, hogy kellett a flush a győzelemhez, ebből a szempontból hibás a megadás. De azért a JJ all-in is minimum egy semi-blöff volt, s mint kiderült, egy Ász is elég lett volna neked, tehát out-od is több volt mint 9. Szóval ha érezted, hogy ellen korántsem valami monsterral támad, akkor viszont korrekt megadás volt.

Persze ez én véleményem jelenlegi tudásom alapján, szeretném tudni mások véleményét is.

Élő ügyfélszolgálat