Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL20, PF 4bet inkább?, törn ?

BenkiQB
2009. jan. 23. 12:13

NL20, PF 4bet inkább?, törn ?

***** Hand History for Game 2380686122 *****
$20.00 NL Texas Hold'em - Friday, January 23, 11:01:58 2009
Table Pinner (Real Money)
Seat 1 is the button
Seat 1: Alchemist_1 ( $27.89 )
Seat 2: Batur ( $20.16 )
Seat 3: the_raf ( $11.37 )
Seat 4: Palinkas ( $32.03 )
Seat 5: ewing_oil ( $20.07 ) - mutatóim a limiten: 22.7 / 13.7 / 3bet 5.1 / 4bet 5.8 (ez nagyon kevés..)
egyéb adalékok: flop vs 3bet check-fold 65.3% / flop vs 3bet check-raise 24.3%
Seat 6: zapata1 ( $41.44 ) - ismerem a csókát, NL20 nyerő játékos. mutatói tetszetősek viszont a 3betje elég magas. 253 hand / 22.9 / 19.8 / 3bet 9.9 / flop cbet 65.4%
törn cbetje 6/6, 100% !!!
Batur posts the small blind [$0.10].
the_raf posts the big blind [$0.20].

Dealt to ewing_oil [ Kc As ]
Palinkas folds
ewing_oil raises [$1.00] - megfogadtam a tanácsotok és OOP többet emelek 0.8$-nál
zapata1 raises [$3.90] - ezért nagyobb a standard 3betje is
Alchemist_1 folds
Batur folds
the_raf folds
ewing_oil calls [$2.90] - ??? 4bet kellett volna, ha igen meddig?

** Dealing Flop ** [ 6d, 5c, 6h ]
ewing_oil checks
ewing_oil checks
zapata1 checks - csapda vagy a tág 3bet rangét most nem találta a flop

** Dealing Turn ** [ 4c ]
ewing_oil checks
zapata1 bets [$5.20]
ewing_oil ?

a számokra hagyatkozva 4betelnétek egy jó regular ellen oop? ha igen meddig.
sajnos én nem tettem meg, viszont a lineje nem egyértelmű. törnön mit tegyek?

Tibre
Válasz BenkiQB kommentjére
2009. jan. 23. 12:40

miért nem reraise all-in preflop? én ezt tettem volna és akkor nem kell annyit gondolkodni :)

want2push
2009. jan. 23. 12:47

A számai alapján ez az ellenfél +EV-sen 4betelhető preflop AKs-del.

andree
Válasz want2push kommentjére
2009. jan. 23. 13:08

Ellene ez 4bet/call(Bármilyen 4bet kommitál). AA, KK cooler. OOP ne küzdj AK-val 3bet potban. Szerintem fölösleges 5 BB-t emelni. :)

BenkiQB
Válasz andree kommentjére
2009. jan. 23. 14:14

nekem az a gondom, hogy ha TT-AA, AK-AQval EP-ből 0.8$ig emelek, akkor egy vagy két call után a két vaknak kötelező megadnia az emelésem. Ekkor kellemetlen poziban találom magam 4-5 way potokban pár random lap ellen.
Viszont a 0.8$ 4bbs preflop emelésre a standard 3bet 2.6$-2.8$. Ekkor talán belehet próbálkozni 100bb-ből egy 4betre 6.5-7$-ig. Ha visszatolja akkor erős és két lappal adom csak meg.

viszont ha EP-ből 1$ig emelek, akkor standard 3bet rá 3.6$. Ekkor nem tudok ugy 100-120 bb-ből 4betelni, hogy 5 bet allinra dobjak. Én azt vallom, hogy cash gameben nem szeretek preflop allint került 100 bb+szal AK-val. Még akkor sem ha ilyen tág 3bet range van az ellenfelemnek mint itt.

andree
2009. jan. 24. 11:45

nekem az a gondom, hogy ha TT-AA, AK-AQval EP-ből 0.8$ig emelek, akkor egy vagy két call után a két vaknak kötelező megadnia az emelésem. Ekkor kellemetlen poziban találom magam 4-5 way potokban pár random lap ellen.

Aki, 0.8-at megad, az 1-et pont ugyan olyan lelkesen fog becallolni.

Viszont a 0.8$ 4bbs preflop emelésre a standard 3bet 2.6$-2.8$. Ekkor talán belehet próbálkozni 100bb-ből egy 4betre 6.5-7$-ig.

Ezért jó.

Ha visszatolja akkor erős és két lappal adom csak meg.

Remélhetőleg két lapod szinte mindig lesz. Nekem kicsit szigorúbbak az 5bet all in call követelményeim. :D

*bocs magas labda

viszont ha EP-ből 1$ig emelek, akkor standard 3bet rá 3.6$. Ekkor nem tudok ugy 100-120 bb-ből 4betelni, hogy 5 bet allinra dobjak. Én azt vallom, hogy cash gameben nem szeretek preflop allint került 100 bb+szal AK-val. Még akkor sem ha ilyen tág 3bet range van az ellenfelemnek mint itt.

Ez esetben nem értem miért emelsz 1$-ig. Amúgy szerintem az AK ugyan olyan lap mint egy PP. Van equity-je a rangek ellen és ennyi. Ráadásul blockerekből áll. Sokkal kisebb 3bet range ellen +ev 4betelni(blöffölni a te esetedben)vele, mert kevesebb AA,KK lehet kinnt. Ráadásul fogja az AQ, AK lapokat is, amivel talán visszatolja az ellenfél, és te dobsz ellene.(szerintem hibásan, ezesetben) Lehet javulnia kell egy PP ellen, de egy QQ-nak is AA ellen. Ha valaki 6%-ban 3betel, az stove szerint 88+,ATs+,KQs,AKo. Te ez ellen nem 4betelsz(mivel azzal commited leszel, all in meg nem akarsz menni) hanem, callolsz AK-val. Hány cooler lesz amiben kifizetnek annyira, hogy fit or foldot játszál AK-val, és mennyi, amiben te fizetsz ki egy jobb lapot(Kb. AQ kifizet A magas boardon, a KQ már dob K magason, ha valamennyire értelmes és fel tudja mérni a szituációt.)? OOP blöffölni se nagyon tudsz majd. Ez így egy -ev call preflop. Ez persze csak az én véleményem az AK megjátszásáról 6maxon.

BenkiQB
Válasz andree kommentjére
2009. jan. 24. 12:02

Remélhetőleg két lapod szinte mindig lesz. Nekem kicsit szigorúbbak az 5bet all in call követelményeim. :D

*bocs magas labda
Ez így egy -ev call preflop.

mikor leírtam ezt a két lapos dolgot tudtam lesz olyan sajtkukac aki beleköt :):P

szerintem is minusz evs volt a call preflop. főleg hogy a limit egyik legjobbja ellen leszek OOP flopon és nem látom azt a boardot amin kifizet...

Élő ügyfélszolgálat