Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL20 SH: 99 oop, flop 3 over, jó turn vagy inkább mégsem...

Zehy
2008. ápr. 28. 12:05

NL20 SH: 99 oop, flop 3 over, jó turn vagy inkább mégsem...

Nagyon kérdésem handem, várom a véleményeket.
Oop általában támadok, mint az már többször látható volt, ellenről nincs info, de a site - és a limit - jellemzője, h rádtolják vagy minraiselnek, ha találnak vmit, nem nagyon trükköznek. Lyuksor amúgy sima call, ezek után tehát Ax lehet nála? Vagy mivel adja ezen a flopon?

zehy posts SB $0.10.
chris77211 posts BB $0.20.
**** dealing down cards ****
Dealt to zehy [ 9d, 9h ]
cunamis folds.
mailkoning calls $0.20.
zehy: vnh
ber25164 calls $0.20.
zehy raises $1.50.
chris77211 folds.
mailkoning calls $1.40.
ber25164 folds.
**** dealing flop **** [ Th, Kd, Jc ]
zehy bets $2.80.
mailkoning calls $2.80.
**** dealing turn **** [ Qd ]
zehy ???

castor11
Válasz Zehy kommentjére
2008. ápr. 28. 12:26

Nagyon kérdésem handem, várom a véleményeket.
Oop általában támadok, mint az már többször látható volt, ellenről nincs info, de a site - és a limit - jellemzője, h rádtolják vagy minraiselnek, ha találnak vmit, nem nagyon trükköznek. Lyuksor amúgy sima call, ezek után tehát Ax lehet nála? Vagy mivel adja ezen a flopon?

zehy posts SB $0.10.
chris77211 posts BB $0.20.
**** dealing down cards ****
Dealt to zehy [ 9d, 9h ]
cunamis folds.
mailkoning calls $0.20.
zehy: vnh
ber25164 calls $0.20.
zehy raises $1.50.
chris77211 folds.
mailkoning calls $1.40.
ber25164 folds.
**** dealing flop **** [ Th, Kd, Jc ]
zehy bets $2.80.
mailkoning calls $2.80.
**** dealing turn **** [ Qd ]
zehy ???

Szerintem jól sejted, Ax lehet vagy esetleg KQ még talán a 1010-et tudnám elképzelni bár abban az esetben rádemelt volna. Talán még AQ lehet és slowplayeli a floppolt nutsorát. Innen én már csak check/fold-ra játszanék az emelés mértékétől függően.

makkkiraly
Válasz castor11 kommentjére
2008. ápr. 28. 12:32

Részemről lehet check/fold.

Zehy
2008. ápr. 28. 12:33

Szerintem jól sejted, Ax lehet vagy esetleg KQ még talán a 1010-et tudnám elképzelni bár abban az esetben rádemelt volna. Talán még AQ lehet és slowplayeli a floppolt nutsorát. Innen én már csak check/fold-ra játszanék az emelés mértékétől függően.

AQ? TT?

"mailkoning calls $0.20."

castor11
Válasz Zehy kommentjére
2008. ápr. 28. 12:51

AQ? TT?

"mailkoning calls $0.20."

Igazad van. Ezt elsőre nem vettem észre, de akkor A kicsivel nem lehet megadni az emelésed. Még az lehet, hogy slowplayelni akart valami nagyobb párját. Az NL20 mezőnyt nem ismerem, de NL10-en egy jónéhánnyal találkoztam már. Bár, akkor meg rádemelt volna preflop. Ezen még agyalnom kell:-) A10, esetleg QJ-ra tenném. QJ-val szoktak emelni is limpelni is. Utána lett egy second párja meg alul-fölül nyitott sora.

kanrich_
2008. ápr. 28. 13:47

Szerintem nagyon jó a preflop emelés, ilyet én is szoktam, és próbálom azzal rögtön elvinni a potot, még ennél rosszabb lapokkal is.
A flop után azonban én ilyen boardon nem cbetelnék. Persze nem írtad, hogy az ellenfél milyen VPIP-vel dolgozik, de ez a board azonban nagy eséllyel eltalálhatta, vagy ha nem is, akkor simán lehet húzólapja. Lehet, hogy butaság, de én itt ezen a ponton c/f-ot játszanék, pedig nekem is elég magas a cbet %-om.
A turn-ön így játszva szerintem c/f. Itt nincs értelme emelni, hiszen egyrészt showdown értékű lapod van, másrészt pedig nem túl valószínű, hogy az ellenfél elblöffölné az ászát.

Zehy
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 28. 14:02

A flop után azonban én ilyen boardon nem cbetelnék. Persze nem írtad, hogy az ellenfél milyen VPIP-vel dolgozik, de ez a board azonban nagy eséllyel eltalálhatta, vagy ha nem is, akkor simán lehet húzólapja. Lehet, hogy butaság, de én itt ezen a ponton c/f-ot játszanék, pedig nekem is elég magas a cbet %-om.

Nincs itt PT... :S
Igen, nagy valószínűséggel eltalálta, de aznap a mindennel cbetelek nap volt :D Ez egyébként teljesen asztalfüggő, van olyan asztal amikor mindig mindennel cbet, mert olyan ostobák, h fel se fogják, h közöm nincs a flophoz... lehet itt is ez volt.
De komolyra fordítva, ennyit még rászántam, de persze fel voltam készülve a rr-re, és akkor nyugodtan dobom, én megtettem mindent... viszont a callja teljesen meglepett. Ilyen lap nincs konkrétan.

A turn-ön így játszva szerintem c/f. Itt nincs értelme emelni, hiszen egyrészt showdown értékű lapod van, másrészt pedig nem túl valószínű, hogy az ellenfél elblöffölné az ászát.

Igen, showdown értékű a lapom, de van egy sorom és perpillanat egy kósza "A" ver, de mi az az Ax kombináció ami lehet nála? Van ilyen? AT? Talán az már bet pre... nemtom, sok a kérdés, még mindig, pedig már lejátszottam ezt a handet, de még mindig nem vagyok teljesen biztos abban, h ezt legközelebb is így fogom meglépni...

Skiboy
Válasz Zehy kommentjére
2008. ápr. 28. 18:04

Bet, emelésre fold is jó lehet.

Miért kéne ászt feltételezni nála ezen a ponton? Szerintem sokkal valószínűbb egy QJ, JT típusú lap.

peterpanic
Válasz Skiboy kommentjére
2008. ápr. 28. 18:24

skiboy: és szerinted ha megadja, riveren check/fold?

Skiboy
Válasz peterpanic kommentjére
2008. ápr. 28. 18:42

ha megadja, riveren check/fold?

Riveren check, és valószínű fold ha emel.

Élő ügyfélszolgálat