V.Peti
2008. dec. 13. 15:03

NL20 SH AJ 3betelt potban

tegnap fáradt voltam, ezért bepróbáltam egy SH sessiont a szokásos FR helyett, íme egy hand belőle:

az ellenfél LAG-maniac, nem játszottam még ellene az asztalon, 178 hand van róla.

***** Hand History for Game 1319729888 *****
$20.00 USD NL Texas Hold'em - Friday, December 12, 11:29:00 ET 2008
Table Deneysville (Real Money)
Seat 5 is the button
Seat 1: almighty666 ( $26.01 USD )
Seat 3: picinyuszi15 ( $33.36 USD ) (33/27 78% btn steal, 65% co steal, 4,5% 3bet, 22% fold to cbet)
Seat 5: marcofgp ( $39.91 USD )
Seat 8: iamanitplayer ( $19.01 USD )
Seat 10: edo1073 ( $53.70 USD )
iamanitplayer posts small blind [$0.10 USD].
edo1073 posts big blind [$0.20 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to iamanitplayer [ Ah Jd ]
almighty666 folds
picinyuszi15 raises [$0.80 USD]
marcofgp folds
iamanitplayer raises [$2.70 USD]
edo1073 folds
picinyuszi15 calls [$2.00 USD]
** Dealing Flop ** [ 2d, Qh, 3h ]
iamanitplayer bets [$3.50 USD]
picinyuszi15 calls [$3.50 USD]
** Dealing Turn ** [ Qs ]
iamanitplayer checks
picinyuszi15 bets [$5.40 USD]
iamanitplayer folds
picinyuszi15 wins $17.56 USD from main pot

nos a kérdésem: várhatóan hátul voltam a flopon ill. a turnon, de a turn kártya nekem jó pushkártya lett volna, esetleg turn c/r?

én 18/15-öt játszottam 3%os 3bettel

want2push
Válasz V.Peti kommentjére
2008. dec. 13. 15:18

Szerintem standard. Mondjuk, ha úgy érzed, akkor néha mehet egy second barrel, de check/raise-t semmiképpen sem játszanék, ugyanis kevésért sokat kockáztatsz, amikor az ellenfélnél reálisan lehet jobb lap, és sokszor határeset lappal is commited-nek érezheti magát (valamint elég fishy).

V.Peti
Válasz want2push kommentjére
2008. dec. 13. 15:21

Szerintem standard. Mondjuk, ha úgy érzed, akkor néha mehet egy second barrel, de check/raise-t semmiképpen sem játszanék, ugyanis kevésért sokat kockáztatsz, amikor az ellenfélnél reálisan lehet jobb lap, és sokszor határeset lappal is commited-nek érezheti magát (valamint elég fishy).

szerintem pont ezért mutat hatalmas erőt egy ilyen turnkártyán a turn c/r. csak pont a stackméret nincs meg rá. ha duplabeülővel játszottuk volna szerintem megcsinálom, mert csak fullal vagy dámával adhatja meg.

ZoDo
2008. dec. 13. 16:47

szerintem pont ezért mutat hatalmas erőt egy ilyen turnkártyán a turn c/r. csak pont a stackméret nincs meg rá. ha duplabeülővel játszottuk volna szerintem megcsinálom, mert csak fullal vagy dámával adhatja meg.

Szóval jól értem, hogy arra gondolsz, hogy azért mutatsz erőt, mert a fishy tudja, hogy az ilyen fish mint ő, itt már commited sok kártyával, ezért a te emelésed nagyon nagy erőt jelent? :) Szerintem ez egy kicsit ellentmondásos :) Ilyen gondolatmenetet még egy regulár ellen necces szerintem.

Más: Szerintem már preflop meg kell nézni, hogy mekkora a WtSD-ja, és ha alacsony, akkor mehet a cbet-2.barell line (ezen a boardon), ha magas, akkor preflop csak call, mert bazinagy fish, és csak value-ra érdemes rájátszani. (bár lehet, hogy a 3-bet már az, mert olyan nagy a range-e). Szóval ebben az esetben flopnézés, és ha eltalát, akkor value, value, value

V.Peti
Válasz ZoDo kommentjére
2008. dec. 13. 16:54

szerintem nem necces, vagyis mikor gondolkodtam rajta azon a 10 mp alatt majdnem meggyőztem magam :)

1. szóval nyílvánvalóan tudja ő is és én is, hogy commitedek vagyunk. és erre c/r-ezünk, amikor mi voltunk a 3betelők, ezért a mi rangunk egyértelműen KQ/AQ és QQ és a c/r-el egyértelműen valuet akarunk, mert félünk h a turnon eldobja a 2nd barrellre.

a party kb. lényegtelen, engem ez a line érdekelne elsősorban.

ezért mondtam, hogy ezt csak fullal vagy dámás lapokkal adhatja meg. az a baj h nem vagyok benne biztos h a 22/33-at eldobta volna 3betre ill. főleg abban nem, hogy megértené ezt a linet és kis pp-vel is callolna.

Zehy
2008. dec. 13. 17:10

Gondolkodj az ő fejével. Pont azért, mert comitted, meg fogja adni 66-99-el is pl, mert ugyanúgy nem hiszi el a Q-t ahogy te sem. A statjaid szép feszesek, erről viszont nem biztos, h tud, szóval a csekkréz sztem iszonyat mínuszos itt, ahogy w2p mondja.

ZoDo: a flatcall-al nem értek egyet preflop, ilyen embert 3betelni kell, ha játszani szeretnénk AJ-vel v egyáltalán bármivel ellene. Bár jobban örülnék, ha pozból erősködnénk, így oop még lehet, h nem is cbeteltem volna, nem az a dobálgatós fajta, mint ahogy én se dobnék el kisebb kézbepárokat ha feljön egy over...

Élő ügyfélszolgálat