NL25 3bet pot TPTK; Kérdéses turn játék
$0.1/$0.25 No Limit Holdem
6 players
Converted at weaktight | fold when you know you're beat
Stacks:
UTG chicagopoker79 ($26.65)
UTG+1 mr_mikelc ($27.15)
CO ScottySTL ($24.75)
BTN MeatBuoy ($26.95)
SB Hero ($25.00)
BB Jersey Jan ($13.20)
Pre-flop: ($0.35, 6 players) Hero is SB :Kd: :Ah:
chicagopoker79 raises to $0.85, 3 folds, Hero raises to $3.25, 1 fold, chicagopoker79 calls $2.40
Flop: :Jd: :Td: :Ks: ($6.75, 2 players)
Hero bets $4, chicagopoker79 calls $4
Turn: :4c: ($14.75, 2 players)
Hero ?
Ellenfél statjai: 1.1k hand; 20/13(Raise 1st EP 18%)/31agg freq;Fold to 3bet 31%; 4bet range 1.6; Fold to C.bet 61%, 3bet potokban 50%(8); Raise to Cbet 3%, 3bet potokban 0%(8); Agg utcánként 2.4/4.3/2.6; Went to SD 28%
Úgy gondolom, hogy a turn betet csak jobb lapokkal adja meg, viszont ha itt checkelek, akkor elég nagy százalékban blöfföl, félblöfföl ahhoz, hogy + ev legyen a C/R(C/C-nak már sok értelme nincsen itt) Helyes a gondolatmenetem?
szerintem ez lehet a leg+EV-sebb line egy ilyen ember ellen ebben a helyzetben.
a magas turn agresszió miatt tényleg simán fordíthatja blöffbe/semiblöffbe a kezét, WTSD pedig nem olyan kiemelkedően magas hogy második párral végigjöjjön.
nekem is tetszik a chr
főleg a turn agresszió miatt
En a check-raise ellen vagyok.
Hiaba az ellenfel nagy turn aggresszioja, ha nem teljesen "robot" nem fog ilyen helyzetben turnon semibloff emelni. Mi is a klasszikus 3bet range egy utg emelesre? TT+, AQ, AK. Ezek kozul mit is tudd dobatni az ellenfel? Semmit. Eszre kell vegye hogy nincs fold equityje a semi bloffhoz, ezert drawal kotelezo checkelnie neki turnon. Viszont ha ver teged akkor kotelezo emelnie es azzal kb mar commitalja magat (meg egy plusz erv amellett hogy ne semibloffoljon drawal)
Szerintem egyaltalan nem jo itt a check raisere jatszani.
Nagyon nem tartom jónak a check/raise-t a turnön. Veszélyes egy flopot kaptunk az tény, simán lehet, hogy verve vagyunk (mondjuk akkor már az ellenfél is hibázott egyszer, mert nem emelt vissza ránk a flopon), de amennyi pénz van a kasszában a turnön, semmiképpen se kockáztatnám, hogy free cardot adjunk az ellenfélnek. Egy csomó lappal jönni fog, amit verünk, ha újra betelünk a turnön. És tipikusan nem fog hívni ezekkel a lapokkal, ha mi passzolunk. Nálam fel se merül a turn check!
drawra tenném az ellent és agresszív turn bettel operálnék. legalább 4/5 pot,de potbet is jó. ha a floppon hívtunk akkor igazából az a treff négyes nem változtatott semmit, továbbra is scary board, drágán kell adni a rivert az enemynek in my opinion.
szerintem reálisan csak egy közepes draw van kint, dámával az OESD, esetleg Ax-el a gutshot + pár, mindkettővel kb. 7 outja lehet - amivel nem valószínű, hogy itt becalloz. viszont a magas turn agresszió nem azt mutatja, hogy túl passzív lenne a drawkkal.
teskayev-nek igaza van a rangedzseket illetően, viszont szerintem pont ez az, amibe FTP NL25-ön még itt nem gondolnak bele a regek - annyira átlátszóan, semmit nem reprezentálva tudnak blöffölni a tapasztalataim szerint, hogy most sem számítanék másra.
Drawnak kell lennie, különben visszaemelne akár azért, hogy védje a lapját, ha verhetetlen (AdQd) akkor meg azért, hogy fizess mielőtt a flush megöli az akciót. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy beleblöffölne, mert pont a flop megadással elárulta a lapját. Szóval én egy szép egyenes 3/4-potnyi value betet nyomnék. Ha a riveren lejön a scare card, akkor szorítanék, hogy ne arra várjon, de addigra már dobhatatlan lesz. Ha meg bedobja a turnön IJ, nézd a pozitívot nem mákolt le...
néztétek a WTSD-t? 7 outtal biztosan nem fogja itt megadni a turn betünket - legalábbis az előbb említett 3/4-betpotokat.
a checkel free cardot adhatunk - legjobb esetben 14%-nak. ezt még ilyen nagy potban is be lehet vállalni.
viszont a drawiből a bettel nem nyerünk semmit, mert elfogja dobni - ha tényleg drawra tesszük, akkor várhatjuk a magas turn agresszióból kikövetkeztetett buta semblöfföt turnön - amire ha rátoljuk, már nem fog tudni dobni.
Na örülök, hogy újra előkerült ez a topic. Sokkal összetettebb kérdés ez, mint amilyennek elsőre látszik. Sok mindenben igazat adok a C/R-t ellenzőknek, kivéve abban, hogy itt betelni kell. Van 1k handünk az ellenfélről, használjuk. 27% went to sd-al nem fog itt tönkremenni draw-al. Most komolyan, milyen gyengébb lap ad meg itt betet(betpotot pláne), ami nem tolta vissza floppon? Logikusan lehetne nála KQ(nálunk van a :Kd:!), kb. ez az egyetlen lap, ami kifizet talán. Szerintem itt ha betelünk, nem nyerünk vaulet semmi másból, max. eldob egy draw-t. Jobb lapot nyilvánvalóan nem dobatunk itt, és nem látom mi fizet ki. Ha checkbehindol egy draw-t, akkor még blöffölhet vele riveren. Így nyerhetünk belőle csak vaulet. Szerintem ha nem C/R, akkor C/F, de persze meggyőzhető vagyok. :)