1000dollarchain
Válasz Erda kommentjére
2008. jún. 20. 10:11
a megérzésed jó volt törnön!
gyengébb játékosoktól én is sokszor látom ezt a módszert, hogy nyit pot 10-20%-át és nem azért mert csalogat nut lappal, hanem mert szeretné elkerülni a drága, újabb utca nézést. ott a visszaemelés teljese korrekt volt!
illese
Válasz 1000dollarchain kommentjére
2008. jún. 20. 11:32
Preflop dominált lappal ha játszani akarnék, én visszatolnám 2 dollárig, ezzel legalább izolálom az elmebeteget (gondolom megadja). Floppon nagyobbat emelnék vissza ezzel egy csomó fejfájás megspórolódik, hiszen praktikusan allin vagy, ami nem rosz egy gyenge játékossal szemben.
A turnnél a jelen partiban pot kontrol, mert segíthetett neki a hatos. A rivernél a megadás nyilvánvaló. De jó játék volt.
Erda
Válasz illese kommentjére
2008. jún. 20. 11:54
Preflop dominált lappal ha játszani akarnék, én visszatolnám 2 dollárig, ezzel legalább izolálom az elmebeteget (gondolom megadja)...
igen, vissza kellett volna emelni, de mivel még többen voltak mögöttem, nem akartam, hogy nehéz helyzetbe kerüljek.
Szerintem alapvetően ott hoztad nehéz helyzetbe magad, hogy ezzel a handdel beszálltál. Ugyanakkor egy 3bettel se biztos, hogy jó döntést hozol, mert a lapjaid elég gyengék, valszeg az utg emelő range legaljáról valók, ráadásul még hárman utánad beszélnek.
UTG emelő rangehez azért nézd meg a számait. szerintem ennek a srácnak a rangeére azt mondani, hogy a KQ az aljáról való, azért elég merész.
egyetértek azzal, hogy nem hoztam magam épp kényelmes helyzetbe, mert pref valószínűleg KK-val QQ-val és AA-szal is ugyanígy emelt volna utg-ből, de a 26%-os preflop raise miatt nem igazán tartottam ezektől, pláne a minimális turn emelése és megadása után (még azzal együtt sem, hogy 50 hand nem igazán minta). ha lett volna lapja, szerintem ott visszatolja, bár az is igaz, hogy azt akkor is meg kellett volna adni :), ugynúgy, mint river után.
ha mögöttem lett volna megadás, egészen másképp játszottam volna le. ha pedig valaki preflop nyom egy 3betet, akkor nem is maradok játékban oop.
illese
Válasz Erda kommentjére
2008. jún. 20. 12:46
igen, vissza kellett volna emelni, de mivel még többen voltak mögöttem, nem akartam, hogy nehéz helyzetbe kerüljek.
Dejszen pont ezzel kerülsz nehéz helyzetbe. Ha hátul bárkinél van egy alacsony pár vagy suited connector kötelező megadás lesz, és ott maradsz pozíción kívül dominált lappal, úgy hogy fogalmad sincs hol állsz. Ha visszatolod akkor ha egy értelmes játékosnak már nagyon jó lap kell, hogy játszon.