Flush67
2018. júl. 17. 16:31

NL25 CO vs BU KQo 4bet pot

Sziasztok!

https://www.boomplayer.com/28227227_570E3FBAF8

Az ellenfél egy oké, nyerő regulár, az SB-n ismeretlen, BB-n kicsit passzív, fishy ellenfél ül.
Preflop emiatt úgy gondolom, hogy ideális BU szemszögéből akár kicsit lightabban 3betelni spekulatív lapokkal is a tiszta value-k mellé.

Nem mindig 4betelek ilyen helyzetben, 150BB deep-en nem annyira érzem komfortosan magam, de a KQo elég jó aspiráns a blokkerek miatt.

Már parti közben arra gondoltam, hogy nem teljesen hiteles amit előadok, 2,5x helyett sokszor 3x-elnék BB miatt, valamint a 4bet mérete hiába nagyobb kicsit az átlagosnál, mehetne 24BB környékére/fölé.

Jellemzően itt QQ+, AK, és néhány Axs, valamint KJo, KQo range-dzsel érkezem a flopra.

És itt el is szállt az ihlet.

a) bet 1/3 / fold nem tetszik, nagyon egyszerű helyzetet teremtek neki és kb. semmilyen turn-ön nem tudok folytatni, szóval szar szitu.

b) check / call-fold mérettől függően : nyeh, gagyi és kiszolgáltatott, 3 tiszta out

c) bet nagyobb mérettel??

d) x/r ? -

Ti mit tennétek és miért?

(Turn-ön pedig becsicskultam és nem akartam nagyobb hibát véteni)

daniboy
Válasz Flush67 kommentjére
2018. júl. 18. 3:16

Én is úgy gondolom, hogy ha már 4b akkor nagyobbat. Erre semmit nem fog eldobni, annyira trash lappal nem tud 3betelni kb. Azért c3b nálam ez inkább, mert jó lapunk van a callra és mert a 4bcallrange (nagyobb size-al szűrt) ellen nehéz játszani postflop.

1/3-t már csak a flop textúra miatt sem játszanék. A chc-t én is gyengének érzem, nincs terv a további utcákra, sodródunk, és ha egészülünk sincs garancia hogy nagyobb összegeket nyernénk el. A nagyobb cbet is szerintem csak úgy működhet hogy turn shove tervvel tesszük. A probléma, hogy a callrange agyonver minket, kicsi lesz az equitynk, nem is beszélve hogy lehet már flopon ránktolja. A checkel kezdődő line-k egyszerűsítenek a helyzeten, de c/r-hez megint csak gyengének érzem a lapot. Ha fel kéne állítani egy value és blöff részt, a KQo mint lyuksor2over sztem már messze nem férne bele.

A turn ch/f meg valóban picit weaknek tűnik. Ha úgy érzed hogy any riveren pushol és úgysem adnád meg akkor néha lehet nem rossz feladni, de szerintem 4b partiban a 2 ch már alapból feladás. Tehát chc után is számítanék betre, mert nehéz lesz megadnod. És itt jön képbe, hogy kellene equity-t védeni is. Szóval szerintem turn-n lehetne betelni, nem kell nagyot.

Ha vannak statok pl BTN vs CO 3b (meg esetleg a call%), lehetne egy range-t is összerakni neki és szűkíteni/szélesíteni.

Élő ügyfélszolgálat