BaLa
2008. jan. 23. 19:36

NL25: J9s turnre drill

BB: 35/14/4.74 más info nincs róla.

UTG ($23.50)
MP ($159)
Hero ($25)
Button ($24.80)
SB ($33.85)
BB ($18.30)

Preflop: Hero is CO with :9c: :Jc:
1 fold, MP calls $0.25, Hero raises to $1.25, 2 folds, BB calls $1, MP calls $1.

Flop: ($3.85) :Jd: :4h: :8h: (3 players)
BB checks, MP checks, Hero bets $3, BB calls $3, MP folds.

Turn: ($9.85) :Js: (2 players)
BB checks, Hero bets $6, BB raises to $14.05, Hero ???

Call vagy Fold?
Mit csinálnátok, ha fullstack lenne az ellenfél?

kanrich_
Válasz BaLa kommentjére
2008. jan. 23. 19:44

Miért emelsz ilyen helyzetben 6max asztalon ezzel a lappal? Nálam ez vagy call vagy fold preflop.

Az ellenfél Big Blind és eléggé nagy a VPIP-je ahhoz, hogy igen határeset lapokkal is megadja az emelésed preflop, ennek ellenére - és a magas AF száma ellenére sem látom nála azt a lapot, amivel ezt játszaná és megverhetnéd. Esetleg 8J, vagy 7Js? Nem tudom, lehet, hogy túl nit vagyok, de ezt a lapot a szemét kickerem miatt én eldobnám...

wilddrew
Válasz BaLa kommentjére
2008. jan. 23. 19:58

BB: 35/14/4.74 más info nincs róla.

Preflop: Hero is CO with :9c: :Jc:
Turn: ($9.85) :Js: (2 players)
BB checks, Hero bets $6, BB raises to $14.05, Hero ???

Call vagy Fold?
Mit csinálnátok, ha fullstack lenne az ellenfél?

Ezt hívják talán crying callnak? Tudod, hogy QJ van nála, de akkor is megadod...

Ha fullstack lenne (és ennyit emelne, és nem allin menne), akkor megpróbálnám eldönteni, hogy AJ van-e nála, és ha úgy érzem, hogy nem, és a full sincs meg, akkor reraise allin, hátha én el tudom hitetni, hogy nekem jobb kickerem van...

kisrapi
Válasz wilddrew kommentjére
2008. jan. 24. 7:56

akkor reraise allin, hátha én el tudom hitetni, hogy nekem jobb kickerem van...

Sztem NL25-ön ne próbálkozz ilyennel, az ottani játékosok 90%-a sztem J2-vel is simán callolna...tehát egy JT, JQ-t az életben nem csavarsz itt ki a kezükből
Ja és a parihoz: én az emeléssel még egyetértek, én is szoktam J9s-el emelni, de csak olyan asztalon, ahol a mögöttem ülők nem a legnagyobb CS-k. Az ellent játéka alapján legikább 44, 88, JX-re tenném, sok pénz van már a potban a stackjéhez képest, ezen a ponton már nem nagyon lehet eldobni....

BaLa
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. jan. 24. 17:04

Miért emelsz ilyen helyzetben 6max asztalon ezzel a lappal? Nálam ez vagy call vagy fold preflop.

Hát nem tudom, én itt még T8s-el vagy 97s-el is emelnék - ezek szerint lehet, hogy hibásan. Én nem érzem olyan rossz lapnak a J9s-t, hogy dobjam, a call meg azért nem tetszik, mert szeretek preflop agresszorként fellépni. Ha két limpelő lenne előttem, akkor viszont már call.
Azt amúgy leírnád, hogy pontosan mi az oka annak, hogy nem emelnél ezzel a lappal preflop? A limpelő? Vagy a 35% vpip-s BB?

medgypeti
Válasz BaLa kommentjére
2008. jan. 24. 17:52

Hát nem tudom, én itt még T8s-el vagy 97s-el is emelnék - ezek szerint lehet, hogy hibásan. Én nem érzem olyan rossz lapnak a J9s-t, hogy dobjam, a call meg azért nem tetszik, mert szeretek preflop agresszorként fellépni. Ha két limpelő lenne előttem, akkor viszont már call.
Azt amúgy leírnád, hogy pontosan mi az oka annak, hogy nem emelnél ezzel a lappal preflop? A limpelő? Vagy a 35% vpip-s BB?

Mindig próbálj meg alkalmazkodni az asztalhoz nem kell mindig annyira agresszívnek lenni, a sok CS ellen sokszor felesleges.Át kell gondolni, hogy mi a célod a lapoddal.J9s, limpelő után egy call belefér preflop, de emelni nem emelnék.Ezzel a lap szereti a multiway potokat.Valószínűleg itt pedig a turnön verve vagy, én JT, JQ-ra tippelnék.

Zoli
Válasz medgypeti kommentjére
2008. jan. 24. 18:25

Szerintem is nehéz ezeket a lapokat pluszosan játszani korai pozícióból, nálam általában fold preflop. Ha már játszom akkor talán jobb a preflop raise. Az adott partiban a flop bet szerintem ok, ha már a turn-ön is emeltél az all-inre nem lehet eldobni. Én itt szoktam check/call turn, check/call riverrel trükközni ami nem biztos hogy helyes játék, de sokan nem bírják ki hogy páros boardon ne emeljnek, így a rosszab lap is kifizet.

Élő ügyfélszolgálat