Smasszer
2014. szept. 23. 15:04

NL25 kérdés

$0.10/$0.25 No Limit Holdem
PokerStars
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Qwkl ($38.01) 152bb
CO Smasszer ($25.13) 101bb
BTN ivanova1313 ($27.14) 109bb
SB FakeChowMan ($50.95) 204bb
BB nikstan4593 ($19.92) 80bb

Pre-Flop: ($0.35, 5 players) Smasszer is CO :8c: :as:
1 fold, Smasszer raises to $0.75, 1 fold, FakeChowMan calls $0.65, 1 fold

Flop: :9h: :7c: :6c: ($1.75, 2 players)
FakeChowMan checks, Smasszer bets $1, FakeChowMan calls $1

Turn: :7h: ($3.75, 2 players)
FakeChowMan checks, Smasszer checks

River: :5h: ($3.75, 2 players)
FakeChowMan bets $2.25, Smasszer calls $2.25

Final Pot: $8.25
Smasszer shows
:8c: :as:
FakeChowMan shows a flush, Ace high
:kh: :ah:

FakeChowMan wins $7.88 (net +$3.88)

Smasszer lost $4

Üdv! Valaki elmagyarázná, hogy mi értelme van itt check/callozni? Már nem egy regféle játékostól láttam, hogy ezt csinálják AK/AQ-val ilyen és ehhez hasonló floppokon.

Flush67
Válasz Smasszer kommentjére
2014. szept. 23. 15:42

Ez a kérdés irreleváns egy olyan figura ellen, aki preflop AKs-t flatel SB vs CO szituban.

Mr. Shark
2014. szept. 23. 16:50

Igen, itt szerintem több sebből vérzik villain játéka, még ha lenne nagy history, akkor sem látnám sok értelmét részéről a x/c-nak flopon. Metajátékra sem tudnék hivatkozni.

BelaKecske
2014. szept. 23. 23:52

Ezen a drawheavy boardon ilyen gay cbet size-at ne használj.

Ezt inkább cr-elném a helyében, a flop xc is magyarázható lehet, ha van read-je/statja a flop és turn játékodról. Nyilván ez ritkán releváns, hiszen a preflop játéka csak kevés esetben lesz indokolható, ezen indokokat nl25 reg nem biztos h felismeri, ezért valószínűbb, hogy random nyomkod.

misirulez
Válasz Flush67 kommentjére
2014. szept. 24. 4:34

Ez a kérdés irreleváns egy olyan figura ellen, aki preflop AKs-t flatel SB vs CO szituban.

Miért? :o
Én csomószor flatelek olyan emberek ellen akinknek magas a fto3betje. Ráadásul még innen is látom, hogy BB fish szal a pre játékban semmi kivetnivalót nem látok.
Másik meg, hogy mondjuk egy flop cbet 86 turn 18, fto river probe: 74 ellen miértne lehetne ch/c-ozni flop?
Nyílván kell hozzá read is, az eredeti kérdezőt nem is igazán értem hogy milyen választ várt a saját statjai nélkül...

Smasszer
2014. szept. 24. 9:56

Statot azért nem írtam mert akkor még csak kb. 20 hand volt egymásról.

Flush67
Válasz misirulez kommentjére
2014. szept. 24. 12:14

Miért? :o
Én csomószor flatelek olyan emberek ellen akinknek magas a fto3betje. Ráadásul még innen is látom, hogy BB fish szal a pre játékban semmi kivetnivalót nem látok.
Másik meg, hogy mondjuk egy flop cbet 86 turn 18, fto river probe: 74 ellen miértne lehetne ch/c-ozni flop?
Nyílván kell hozzá read is, az eredeti kérdezőt nem is igazán értem hogy milyen választ várt a saját statjai nélkül...

Smasszer nem adott meg statokat a partihoz. Ennek tükrében szerintem nem indokolható a flat.
Egyébként természetesen szerintem is van sok olyan szituáció amikor érdemes mindenáron bent tartani egy fisht, bár ezt nem feltétlenül SB-ről tenném AKs-sel.

Lenne egy kérdésem: Egy olyan játékos ellen, akinek nagyon magas a foldto3betje (70%+) pozícióból is, milyen skálával 3betelsz? Gondolom, hogy elsősorban eltolod és blöffnehézzé teszed, de az érték oldalon miket hagysz bent?

Mr. Shark
2014. szept. 24. 16:50

Lenne egy kérdésem: Egy olyan játékos ellen, akinek nagyon magas a foldto3betje (70%+) pozícióból is, milyen skálával 3betelsz? Gondolom, hogy elsősorban eltolod és blöffnehézzé teszed, de az érték oldalon miket hagysz bent?

Nem akarok hulyeseget irni, de en a flat rangebol nehany kombinaciot 3bet / foldolnek, ill nehany erteklappal flatelnek. Nem irtam konkret laptartomanyt, mert szerintem erosen fugg az adott helyzettol, a pozicionktol es hogy milyen ellenfelek vannak mogottunk vagy esetleg vakot vedunk. Ebbol a feltetelezesbol kiindulva, ebben a helyzetben (es amint kiderult) info hianyaba nem tartom jonak a tartast sb-rol AKs-el.
Nem tudom ez a feltetelezes mennyire helytallo (?)

NovaTerra
2014. szept. 24. 18:33

Magabiztos postflop játékkal szerintem egyáltalán nem elvetemült dolog a pre call.

misirulez
Válasz Flush67 kommentjére
2014. szept. 25. 0:32

Smasszer nem adott meg statokat a partihoz. Ennek tükrében szerintem nem indokolható a flat.
Egyébként természetesen szerintem is van sok olyan szituáció amikor érdemes mindenáron bent tartani egy fisht, bár ezt nem feltétlenül SB-ről tenném AKs-sel.

Attól függ mikor melyik 30%-át callozza az openrangenek, meg mire képes post.
(nem 1hsz.-es téma) :))

Élő ügyfélszolgálat