Zoli
2008. jan. 30. 19:09

NL25 licit minták

Sziasztok!

A hónap közepén megnéztem egy CR NL100 videót és egy skandináv srác számomra egész furcsa meneteket tolt, és legnagyobb csodálkozásomra a dolog működött. Ezen felbuzdulva nekiláttam mindenféle licitekkel kísérletezni egyenlőre NL25-ön mert ott nem kerül sokba.:)

- Pozícióból 3 betelni az eredeti emelőt. Jó játék, az esetek legalább 2/3-ban dobnak, a maradék 1/3 esetben is gyakran játszanak check/foldot a flopon.

- Pozíción kívül 3 betelni az eredeti emelőt, lehetőleg CO-t, vagy buttont. Ez már kevésbé happy, itt is kb. 2/3 arányban dobnak, de időnként jön a 4bet, illetve ha a flopon belehívunk az ellenfélbe csak az esetek felében dobnak, a másik felében visszaemelnek. Ez elég drága tud lenni, úgyhogy nem árt hozzá lap is.

- C-bet. Ami meglepett mindegy hogy 1/2 vagy 1/1 potot emelünk pont olyan arányban dobnak. A flopon senki nem számolgat pot odds-ot ezen a limiten.

- Limpelt kassza egy ellenfél. Szinte kötelező emelni 3-ból minimum 2 esetben dobnak.

- Limpelt kassza két ellenfél. Az arány ugyanaz mint fönt(!) talán egy kicsit jobb is. (A pozícióval, meg azzal hogy volt e check nem foglalkoztam csak bet, bet, bet...:) )

- OOP belehívni a preflop emelőbe. Általában potot hívtam, az esetek felében dobtak, 1/4 rész call, 1/4 rész reraise. Úgy vettem észre hogy inkább a jobb játékosok emelnek vissza.

- Végül a river bet: kis licit gyenge lap, nagy licit erős lap.

A jövő hónapban szeretnék NL50-en strigulázgatni, csak kár hogy a kísérletezés rövid távon árt a BB/100-nak.

Üdv:Z

wilddrew
Válasz Zoli kommentjére
2008. jan. 30. 19:19

Miután (jóesetben) húsvér ember ül a másik oldalon, a viselkedési mintád alapján fog reagálni. Ez lenne a blöff alapja valahol, és a fentiek egy szépen összeszedett alap változata ennek. :)

CrisRoniii7
Válasz wilddrew kommentjére
2008. jan. 30. 19:40

Kicsit furcsálom,h neked ezek az alap lépések furcsa menetek/licitek.....:S
Úgy néz ki nem vagy túl agresszív!:)Pedig látod,h milyen nyereséges:)
Na azért a pozíción kívül 3betelni az eredeti emelőt,azon néztem,de hát mindegy mert nem nyereséges!:)

medgypeti
Válasz CrisRoniii7 kommentjére
2008. jan. 30. 19:49

Kicsit furcsálom,h neked ezek az alap lépések furcsa menetek/licitek.....:S
Úgy néz ki nem vagy túl agresszív!:)Pedig látod,h milyen nyereséges:)
Na azért a pozíción kívül 3betelni az eredeti emelőt,azon néztem,de hát mindegy mert nem nyereséges!:)

Igen én is elég sok videót nézek mostanában, ingyeneseket, de ezeket én is észrevettem.A 3bet light alap ezeken a szinteken úgy tűnik.

CrisRoniii7
Válasz medgypeti kommentjére
2008. jan. 30. 20:01

Igen én is elég sok videót nézek mostanában, ingyeneseket, de ezeket én is észrevettem.A 3bet light alap ezeken a szinteken úgy tűnik.

Én azt hittem,h ezek az EP-s 3betek CG-ban nem jelemzők,csak MTT/SnG.....
Hát akkor ma is tanultunk vmit :)
Ezek a free videók hol vannak??

peterpanic
2008. jan. 30. 21:02

nekem nemdobnak be egy AT-t sem 3betre.
hol jatszol?

CrisRoniii7
Válasz peterpanic kommentjére
2008. jan. 30. 21:11

nekem nemdobnak be egy AT-t sem 3betre.
hol jatszol?

Lehet nem NL25-ön játszol...:)
Vagy a Table imaged miatt :)
Egy Tigh 3betjére könnyebben foldolnak :)

peterpanic
2008. jan. 30. 21:17

Lehet nem NL25-ön játszol...:)
Vagy a Table imaged miatt :)
Egy Tigh 3betjére könnyebben foldolnak :)

szoktam NL25-n.
hmm. csak ha ezt rendszeresen csinalod akkor mindjart kiestel a tight kategoriabol nem?

Élő ügyfélszolgálat