(NL25) QQ preflop és egy tartó aki nem akar lekopni
Üdvözlet mindenkinek
Szeretném "kielemeztetni" a következő hand-et, illetve várom a commenteket, hogy jól játszottam-e a kérdőjelekig (???).Amit tudni kell pappus_86 nagyon kevés (31)hand után 35.4/22.5/4.5
Table Table TH 189 - $0.12/$0.25 No Limit Hold'em 2007/09/27
Seat 1: Vilfi ($36.09)
Seat 2: pappus_86 ($36.73)
Seat 4: Anecka ($16.33)
Seat 5: Uzee ($54.84)
Vilfi posts the big blind of $0.25
Uzee posts the small blind of $0.12
Anecka is the button
*** HOLE CARDS ***
Dealt to Uzee [Qh Qs]
pappus_86 raises $1.00
Anecka calls $1.00
Uzee raises $4.50
Vilfi folds
pappus_86 calls $4.50
Anecka folds
*** FLOP *** [3s 5d Ad]
Uzee checks
pappus_86 checks
*** TURN *** [3s 5d Ad] [8h]
Uzee bets $5.25
pappus_86 raises $12.00
Uzee calls $12.00
*** RIVER *** [3s 5d Ad 8h] [3c]
Uzee checks
pappus_86 goes all-in with $20.23
UZEE ???
----------------------------------------------
Akkor előre is köszi a hozzászólásokat.
Ja és valaki magyarázza el nekem, hogy ilyen esetben - azon kívül hogy mit tud az ellenfélről - mi alapján adja meg vagy dobja el lapját...
Thank's Uzee
lehet, hogy verve vagy.
ellen raiselt, te reraiseltél, ő megadta.
Turnön potot hívott.
Igaz, hogy rivezen 56-os potba kell beletennel 20at...
de ez a raise-reraisere való megadás... AK, AQ, KK val mind verve vagy.
Flopnál kivárt. vagy azért, mert ő is félt az ásztól, vagy mert van nála, s csapdázott ( én ritkán csinálom, a több lé reményében, de itt ott volt a flushveszély is)
s ezek tipikus ilyen lapok. szóval én most hideg fejjel lehet bedobnam.... de a meccs hevében biztos rátolnám :))))
kíváncsi leszek az eredményre :) s a hozzászólásokra.
én az alapján dobom h biztos h ásza van (lehet akár settje 8asokkal) szóval sima fold ha a turnön emelsz kb 12van a potban akkor mér 5öt emelsz ha már mindenképp megpróbálkozol a dámákkal? Itt szinte 100%h verve vagy floppon de azért meglehet nézni hátha nála is nagy pár van pl KK de akkor sztem floppon kéne emelni ha megad c/f a turn ha visszaemel fold a floppon UTGből emelt lehet A,Ais amit cselesen játszik meg és nem emel vissza preflopp bár vszinűbb az A,K vagy A,Qs amivel 3betet megadhat. Turnön visszaemel akkor mér adsz meg mégha minraise akkor is dobás ezen a téten minraise=monster és ráillik a játékára a nagy lap floppon slowplayelt riveren sima dobás de turnön is. Nem szabad a nagypárokhoz ragaszkodni...
Ez a parti floptól check/fold. Az, hogy elcsekkelte mögötted a flop-ot, az érdekes, én a későbbi játéka alapján AA-ra teszem. Szerintem azt várta, hátha találsz valamit később, vagy megpróbálkozol egy blöffel. Turn-ön nyitottál is, rádemelt, sztem itt azonnal el kellett volna dobni. Miért nem hiszed el nála az A-t?
A számai alapján egyébként egy totál blöfföt is el tudok képzelni nála vagy a tiédnél alacsonyabb párt. Csak ezt most nagyon drága kideríteni, ezért lett volna jobb a dobás legkésőbb a turn-ön
A számai alapján egyébként egy totál blöfföt is el tudok képzelni nála vagy a tiédnél alacsonyabb párt. Csak ezt most nagyon drága kideríteni, ezért lett volna jobb a dobás legkésőbb a turn-ön
Ez a parti a floptól check/fold.
Ha fogadnom kéne elsősorban AA-ra szavaznék, másodsorban pedig AK-ra.
Ez tipikusan olyan játék, amit már olyan sokszor megfigyeltem, hogy AA-al megjátszanak (és nem is hülyeség mellesleg...).
A "squeeze playt", melynek lényege, hogy az eredeti emelő mögött még egy játékos megadja az emelést, majd Te még erre is ráemelsz, csak bivajerős lap adhatja meg (ezért is szokták ezt a squeeze playt gyengébb lapokkal is játszani), ami legalább QQ+ pár, vagy AK. Szerintem itt mindenképpen verve vagy.
A flopon az esetek egy részében talán még próbálkoznék egy emeléssel, ha azt megadja, visszaemel, akkor dobom. De ebben az esetben talán még a flop után is felesleges erőlködni...