peterpanic
2008. ápr. 12. 17:42

NL25 SH 66 7 magas flopon

***** Hand History for Game 6001462239 *****
$25.00 NL Texas Hold'em - Saturday, April 12, 04:22:50 2008
Table Moradi (6 max) (Real Money)
Seat 3 is the button
Seat 1: muck_your_fom ( $31.60 )
Seat 2: Moto ( $23.40 )
Seat 3: mr pata ( $4.95 )
Seat 4: theguat_holla ( $8.55 )
Seat 5: peterpan1c ( $25.00 )
Seat 6: Birdman2466 ( $8.05 )
theguat_holla posts the small blind [$0.10].
peterpan1c posts the big blind [$0.25].
** Dealing down cards **
Dealt to peterpan1c [ 6s 6c ]
Birdman2466 folds
muck_your_fom folds
Moto raises [$0.85]
mr pata folds
theguat_holla calls [$0.75]
peterpan1c calls [$0.60]
** Dealing Flop ** [ 7c, 5d, 2h ]
theguat_holla checks
peterpan1c bets [$2.00]
Moto calls [$2.00]
theguat_holla folds
** Dealing Turn ** [ 8c ]
peterpan1c checks
Moto bets [$4.00]
peterpan1c calls [$4.00]
** Dealing River ** [ 3s ]
peterpan1c checks
Moto bets [$6.00]
peterpan1c ??

úgy gondoltam, elég kevés kezet talált el ez a flop, és belenyitottam. átlátszó volt nagyon, hogy csak egy közepes PP-m van?
az eredeti preflop emelő megadta, többiek fold.
turnön OESD-m lett, ami nem rossz, szépen le tudnék vele stackelni egy overpárt... es ugy gondoltam, eleg valoszinu, hogy az van nala. mast legalabbis nemnagyon tudnek elkepzelni, vagy csak nekem kicsi a fantaziam?:)

check/call? olcsón meg akartam úszni a dolgot, ha emelek és rámemel, dobnom kell:(

de így kb. megvolt az implied oddsom.

river sima check/fold ugye, esélytelen ugye hogy itt blöffölne?

ellen 67/25/3.5 40 leosztás alatt.
most hogy így látom ezt, lehetséges nála a sorhúzó a flopon.
vagy a backdoor flushdraw:)

köszönöm.

Skiboy
Válasz peterpanic kommentjére
2008. ápr. 12. 19:14

Fold river. A turnon érdemes lett volna folytatni az agressziót ha már elkezdted, hiszen ha úgyis megadod az emelését, akkor inkább emelj te.

want2push
2008. ápr. 12. 20:04

check/call? olcsón meg akartam úszni a dolgot, ha emelek és rámemel, dobnom kell:(

de így kb. megvolt az implied oddsom.

Nos, sztem nem sok implied odds-od van egy overpár ellen. Először is oop vagy, másodszor is csak egylapos sorod lehet, ami azért elég feltűnő.

A check/call játéknál meg már sokkal jobb egy újabb bet a turn-ön, habár bizonytalan vagyok, hogy egy ilyen ellenfél ellen mennyire is jó. Továbbá ennek a játéknak is nagy gondja, hogy ha megad és kijön a sor, már tényleg nem nyerhetsz tőle túl sokat. Szóval összességében sztem ez nem egy túl kecsegtető szituáció a turn-ön.

peterpanic
Válasz want2push kommentjére
2008. ápr. 13. 11:23

köszönöm, igazatok van, tényleg nem volta nagyon implied oddsom a tartásra...

de amugy ha semiblöffölök turnön mit dobathatok el vele amivel megadta flopon?

kanrich_
2008. ápr. 14. 0:40

de amugy ha semiblöffölök turnön mit dobathatok el vele amivel megadta flopon?

Két magas lapot. Ez az ellenfél simán lecallolja a turn nyitásodat AJ+ lapokkal szerintem. Éppen ezért nem olyan jó ötlet szerintem a flopon nyitni egy ilyen ellenfél ellen.

Van néhány játékos aki ellen jó lehet a flop nyitás, de az igazán jók tudják, hogy ez a játék a legtöbb esetben középszerű, vagy húzólapot takar és egy jókora emeléssel büntetik azt. A flop check/call pedig szerintem nem jó taktika, én nem szívesen floatolnék egy ilyen párral OOP egy 67/25-ös ellen.

peterpanic
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. ápr. 14. 10:20

Két magas lapot. Ez az ellenfél simán lecallolja a turn nyitásodat AJ+ lapokkal szerintem. Éppen ezért nem olyan jó ötlet szerintem a flopon nyitni egy ilyen ellenfél ellen.

Van néhány játékos aki ellen jó lehet a flop nyitás, de az igazán jók tudják, hogy ez a játék a legtöbb esetben középszerű, vagy húzólapot takar és egy jókora emeléssel büntetik azt. A flop check/call pedig szerintem nem jó taktika, én nem szívesen floatolnék egy ilyen párral OOP egy 67/25-ös ellen.

akkor flopon inkább check/fold?
köszönöm a kommenteket, tényleg! jó, hogy kapok reakciókat, és tanulhatok belőlük.

kanrich_
2008. ápr. 14. 13:15

akkor flopon inkább check/fold?

Én c/f-ot játszanék legalábbis!

peterpanic
2008. ápr. 14. 13:32

értem.
és ha mondjuk donkbet helyett check/raise-t játszanék?
az is nagyon átlátszó lenne?

lehet hogy én vagyok maximalista, de nem szivesen adok fel kb. 65-75% pot equityt csak azért mert OOP vagyok. bár az életem sokkal könnyebb lenne, az biztos:)...
á, tényleg el kellene felejtenem a minden potra rámozdulok-dolgot nagyon gyorsan. miért számítanék arra hogy egy ilyen el tud dobni bármit is?
multkor valami idiota K magassal megadta a flösshúzós semiblöfföm. jó, blind csata volt. volt vagy 40 outom, gutshot, meg minden. nem is mondom a végeredményt:).

kanrich_
2008. ápr. 14. 13:59

[quote=peterpanic;27131]értem.
és ha mondjuk donkbet helyett check/raise-t játszanék?
az is nagyon átlátszó lenne?

lehet hogy én vagyok maximalista, de nem szivesen adok fel kb. 65-75% pot equityt csak azért mert OOP vagyok. bár az életem sokkal könnyebb lenne, az biztos:)...
quote]

C/R szerintem már jobb megoldás, azért az jóval ilyesztőbb. De szerintem az ilyen ellenfél ellen sokkal jobb kivárni a jó lapot és lehúzni azzal, vagypedig pozícióból támadni.

peterpanic
2008. ápr. 14. 14:08

köszi:)...

fogalmam sincs honnan jött ez a donkbet-ötlet. franc.

Élő ügyfélszolgálat