NL25 SH - Flösshúzó regular ellen deepen
Ellenfelünkről (Ninnghizidda) atombiztos readünk van. 500 handet játszottunk együtt eddig, ez alapján 14/5 a játéka (más stat nincs nálam). Masszívan nyerő nl25 regular (már, ha ilyen van). Sokat ülünk egy asztalnál atomfeszesen játszik. Általában megpróbálja a scare cardokat megjátszani, de ha erőt mutatunk képes jó lapokat is dobni. Néhányszor összecsaptunk már, de kb egálban vagyunk, inkább a fisheket csípkedjük.
***** Hand History for Game 3915780789 ***** $25.00 USD NL Texas Hold'em - Tuesday, November 11, 07:22:00 ET 2008 Table Jipe15 (Real Money) Seat 3 is the button Seat 1: CubanMark74 ( $20.70 USD ) Seat 2: zdavid ( $28.55 USD ) Seat 3: Polacheck ( $50.05 USD ) Seat 4: Ninnghizidda ( $144.46 USD ) Seat 5: tsoty ( $25.00 USD ) Seat 6: i008 ( $26.30 USD ) Ninnghizidda posts small blind [$0.15 USD].
tsoty posts big blind [$0.25 USD].
Dealt to Polacheck [ Jc Qc ]
** Dealing down cards **
i008 raises [$0.90 USD]
CubanMark74 folds
zdavid folds
Polacheck calls [$0.90 USD]
Ninnghizidda calls [$0.75 USD]
tsoty folds
** Dealing Flop ** [ Qh, 9s, 7c ]
Ninnghizidda checks
i008 bets [$2.40 USD]
Polacheck calls [$2.40 USD]
Ninnghizidda raises [$4.80 USD]
i008 folds
Polacheck calls [$2.40 USD]
** Dealing Turn ** [ Ac ]
Ninnghizidda bets [$9.65 USD]
Polacheck???
200 BB deepen vagyunk, lejön a flössdrónk, van egy 2. párunk. Verünk itt valamit?
Call és megvárjuk, hogy jön-e a flössünk és riveren C/F?
Reraise? (ez esetben gyakorlatilag shove, ha erőt akarunk mutatni, mert turnon commitedek leszünk)?
Fold? Elég jó readünk van az ellenfélről, nagyon fishmove a flop minraise és a turn frontbet is.
Fiss
Fiss
Na, akkor amit már mondtam:
Kábé flopon a minrézre dobom, de hogy ezt megelőzzem, már i008 cbetjére rirézelek. Arra ha kapok callt v rr akkor easy fold utána.
A feljövő A talán a legrosszabb, amit eddig vertünk most már azt se, 2 párok megöltek, de lehet nála set is, ez a 2 emberbe minréz nagyon nem tetszik flopon... Van ugyan egy húzónk, de erre nem alapoznék, nincs meg az oddsunk, lehet ki se fizet, ha lejön esetleg.
Amúgy a tipikus és legnagyobb hiba, h sc-al flopot nézünk, majd egy feljövő párt viszont már nem bírunk elengedni. Én is gyakran eljátszom, de már nagyon próbálom kerülni ezeket a szitukat. Szóval flopon rr v fold, ez utóbbi főleg a minréz után, bármennyire is kecsegtető a call... a turnön még mindig javíthattad volna a hibát egy fold formájában és még nincs fiss jelző rajtad, most már késő :)
Igaza van Zehy-nek, lehet hogy flopon még jó vagy ugyan, bár korántsem biztos ez sem. A flop call-lal nem véded az erősen sérülékeny top párod, nem tudtál meg többet az előtted ülő lehetséges lapjait illetően, a mögötted ülőt sem ejtetted kétségbe, aki vissza is csapott, aki ha ráadásul tényleg a jobb játékosok közé tartozik, akkor nagyon úgy tűnik, csapdázik éppen. Na akkor mire is jó ez a flop call? Ráadásul kétszer is...
Nálam ez az összes, a pari során adódó döntési helyzetben fold. Most nincs HM előttem de emlékeim szerint I008 se az a vadállat LAG játékos. Bár ez nem biztos, az azonban igen, hogy Ninnghizidda előtt kb. tízből egyszer nem 7-es set lesz ilyen helyzetben. Ilyen ultra deepen lehet pozitív tilten van és JT-el trükközget, de nagyon nem éri meg kideríteni. Ha lejön a flush, nutflush és az esetleges full alatt mindent eldob. Én az ilyet már preflop dobom. Ha mégse akkor nem a Q-ra várok.
Nálam ez az összes, a pari során adódó döntési helyzetben fold.
AA\QQ\99\77 az elmondottak alapján az enemy range. Lehet persze tágabb de elég nity az enemy és a flop ck\minr. nálam 99\QQ-ra utal. AA ha nagyon buta.
A backdorr fd elég erős IO-t ad nekünk. Nem sokan hiszik el ha lejött. A korrekt,az,hogy flopon én itt insta dobnék nem probálnék lejátszani egy nitet nem sok jó card jöhet mert elég szűk az open range főleg utg-ből gondolom és még szűkebb a ck\minr. range. Flop FOLD.
Ha már eddig eljöttünk szerepet kap az IO és társai.Na meg persze a pot odds. nem tudom mennyire fizet ki minket ha lejön 3 szín de szerintem QQ\99 szerű lapot egy BD flush miatt nem enged már el. Mind1 max .20%unk van a range ellen javulni. Ez nagyon kevés.
Én itt is tudnék dobni,viszont ha a biztos lennék benne,hogy ha lejön a flushom akkor is áttolja a stackjét csak akkor éri meg itt callolni amúgy -ev.
Megkapjátok a megfejtést és bevállalom, hogy életem legszarabb játéka volt, nem is tudom, hogy mi késztetett a fish move-ra.
Tehát előbújt belőlem a maniacfish és rátoltam. Arra alapoztam, hogy nem értettem a preflop oop call, flop ck/minraize és a turn frontbet moveokat. Nagyon gyengének éreztem éreztem ezek alapján (pár/kétpár), de monsterre semmiképpen nem tettem. Úgy éreztem, hogy egy olléval kreálok neki elég FE-t, hogy eldobjon egy gyengébb lapot, amire eddig képesnek is mutatkozott. Úgy gondoltam, hogy seten kívül mindent képes eldobni.
Polacheck raises [$43.90 USD]
Ninnghizidda raises [$129.11 USD]
Polacheck calls [$0.45 USD]
Ninnghizidda wins $94.41 USD
Ninnghizidda shows [Ad, Qd ]
Polacheck shows [Jc, Qc ]
** Dealing River ** [ 7d ]
Ninnghizidda wins $100.65 USD from main pot
Sajnos nem javultam le. Tanultam a partyból elég sokat, de elég drága tanulópénz volt. Beszélgettünk egyébként a party után és azt mondta, hogy erősen setet érzett, de a top 2 párt nem bírta elengedni, pedig nagyon sokat gondolkodott rajta.
Üssetek, vállalom :)
PF fold, egy ilyen marginális handdel amit igen könnyen lehet dominálni, még pozícióból se nagy érdemes callozni, mert nagyon könnyen bajba tudjuk sodorni magunkat a későbbi utcákon. Ha már játékba akarsz szállni, akkor 3bet... de egy UTG emelőt, akiről esetleg van némi infónk is nem érdemes ezzel a lappal izolálni.