Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL25 SH nutflushdraw egyszínű flopon

peterpanic
2008. máj. 14. 3:49

NL25 SH nutflushdraw egyszínű flopon

pkr-en történt az eset, így sajnos nincs handhistorym:

emelek UTG-ből A9o-val, négyen vagyunk, mindenki adja, nagyvak minraisel, megadom, és így tesz mindenki.

7$ a pot, lejön egy egyszínű J magas board, kisvak emel egy potot szinte azonnal. nagyvak, aki minraiselt, eldobja.

itt mi a helyes játék szerintetek?
fold, push, call?:)

talán mindháromban van reáció, ugye meglehetősen nagy a pot, 30BB kb, a pot oddsom nincs meg természetesen, de szerintem mivel pozícióban vagyok, és ha van flösse, az majdnem nut lehet (ugye Q, K nincs a boardon), én úgy gondolom, itt már pot committed még akkor is, ha lejön a negyedik szín...

ok talán a push az, amit csak flöss v. talán set ad meg, így hirtelen az tűnik a legrosszabb megoldásnak.

call és ha nem jön a lapunk turnre fold?

vagy szimplán fold?

a preflop megadást kérlek most ne szóljátok meg, 75 centet kellett megadnom egy 5 dolláros potba, természetesen nem megyek tönkre kétpár nélkül.)

kisrapi
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 14. 7:45

jó pf megadás rendben :), UTG raise A9-oval az veszélyes...én is szoktam néha, de bodog sztem túl loose ehez...
Az a baj, hogy ha neki kész flösse van, akkor már csak 7 outod, és ha a betpot gombot nyomkodja, az sem túl jó neked, szóval én dobnám(ha esetleg nem K Q magas flösse van és lejön a 4. akkor sem biztos hogy kifizet...az implied oddsod sem túl jó így..)

Bajkevero
Válasz kisrapi kommentjére
2008. máj. 14. 9:49

Lehet, hogy meg at kell olvasnom nehany poker konyvet...

UTG A9o emeles. Ez max 6-os asztalon tudnam elfogadni, de full-ringen eletveszely.

Flop: ha jol ertem itt most nincs semmid, es elotted potot emeltek! Ugy, hogy lehet, hogy flush drawja van, de lehet, hogy Jx, ahol x akar egy asz is lehet.

kisrapi
Válasz Bajkevero kommentjére
2008. máj. 14. 11:46

Lehet, hogy meg at kell olvasnom nehany poker konyvet...

UTG A9o emeles. Ez max 6-os asztalon tudnam elfogadni, de full-ringen eletveszely.

Flop: ha jol ertem itt most nincs semmid, es elotted potot emeltek! Ugy, hogy lehet, hogy flush drawja van, de lehet, hogy Jx, ahol x akar egy asz is lehet.

Szerintem 6-maxon játszik peterpanic, nem FR asztal volt ez sem...rosszul értek valamit?

illese
2008. máj. 14. 12:08

Fold. Szerintem kizárt, hogy kifizet, ha lejön a negyedik színed. Nézd az ő szemszögéből. UTG emeltél, gondolom három vakot. Ok, szórakoztál, de ezt ő nem tudja, szerintem Axs, 8 feletti SC-re, vagy TT+-re tesz.
Megadsz egy potnyi hívást, ezt kizárt, hogy megteszed ha nincs nálad az ász, vagy egy kész flush. Nem hiszem, hogy megadna egy potnyi emelést, ha lejön a negyedik szín.

Lehet egyébként, hogy egy setjét védi, akkor egy reraise allinre bedobja. Nem tudom mire tenni, ez a minraise proflopp nekem teljesen értelmetlen, vagy annyira ravasz stratégia, hogy magas nekem mint disznónak a lórács :). Szóval én leírnám a másfél dollár veszteséget, és hagynám.

peterpanic
Válasz illese kommentjére
2008. máj. 14. 12:22

:) vicces hogy mindenki félreolvasott valamit!

1. Bajkevero: nem igazán fullring, hanem 4-en ültünk egy 6max asztalnál, most pedig nutfluhdraw-m van.)
2. kisrapi: laza nyitás volt, de azért gondoltam, mert 4-en voltunk, szóval még shorthandedebb a játék

ez azthiszem azért van, mert nem bírtam normális HH-t berakni, tényleg sajnálom, nem így működik ez sajnos pkr-en...

illese:
köszönöm, igazad van sokmindenben, de jelen esetben szerintem túlbecsülöd az ellenfelet, kb. olyan hülyékkel játszom itt, hogy csak néznél, szerintem az esetek 80-90%-ban le tudom stackelni ha lejön a negyedik szín, attól függetlenül, hogy milyen magas a flösse...
persze gondolkodó ellenfélnél nem ez a helyzet, de ezen a helyen olyannal még nemnagyon találkoztam...

sajnos ezeket kifelejtettem az előző hozzászólásból, nagyon késő volt:/...

kisrapi: hmm 7 out, ez tényleg nem hangzik túl jól:/
akkor eldobom inkább!

(bárcsak eldobtam volna a valóságban is!:)

kisrapi
Válasz peterpanic kommentjére
2008. máj. 14. 13:07

A fő baj az, hogy ha megadod a potnyi emelést, és turnben blank jön és megint a betpot gombra tenyerel, akkor már el kell dobnod, és elég sokba került az egy lap..7 out úgy hogy 1 kártyát látsz az 15% körül van...és aztán újra fizetni kell...

peterpanic
2008. máj. 14. 13:37

kisrapi: értem, köszönöm a kommenteket.

amúgy csak így felöltlött bennem, hogy mit kell csinálni, ha tegyük fel buttonon vagyok, és ketten allin mentek előttem, effektív stack 100BB, egyszínű flop, nálad a nutflushdraw?

elvileg 5-7 outod van, +EV itt a call?
tegyük preflop a pot 20BB volt.

köszönöm.

Élő ügyfélszolgálat