nl25 visszablöffölési szituk
nem tudom ezt hogyan mondják pókeres szaknyelven...
[POKERHANDREPLAYS]2542460[/POKERHANDREPLAYS]
flop-ig standard, ellenfél kicsit fishy maniac szerű regféleség, 2,6k hand alatt 40 feletti az afq-ja minden utcán(flop ch/r 21:) ). Nagyon polarizált a range, ami az ő esetében szerintem nagyon elotólódik a buta blöffök felé.
jó-e itt visszajátszani? Ha igen, hogyan tennétek?
[POKERHANDREPLAYS]2542463[/POKERHANDREPLAYS]
Ellenfél már egy gondolkodóbb reg, a nagyon agro fajtából, szintén 40-es afq, és 9-es flop ch/r, 8,8k hand. Szintén nagyon polarizált range, tele blöffökkel, szerintem itt is kötelező visszajátszani, a kérdés, hogy hogyan tennétek, ha megadjuk, blöffölhet talán még 1 utcát, de adunk 1 ingyenkártyát, ami szerintem itt nem nagy baj. Az egy probléma itt talán az, hogy valami kreatív move-al próbálja meg kifizettetni az AQ szerű lapját(mint ahogyan Kocka21 fizettette ki itt a KQ-t:):https://poker-akademia.com/vBulletin/uj-tagok-bemutatkozasa/10249-kocka21-sh-kuezdelmei-89.html) :, mivel sokat játszunk együtt, és gondolhatja azt, hogy nem fogok hinni egy reraise-nek ezen a boardon.
én kb 26/19-et játszottam a sessionban, 7-es 3bettel.
én egyiket sem erőltetném, de a másodikban el tudom képzelni, hogy valamilyen alacsonyabb kézbepárral kérdez vissza ott esetleg működhet egy mondjuk 11.5ig emelés
Véleményem szerint mindkettő dobás. Az ilyen agro/maniac játékosok ellen inkább value-ból szoktam emelni az ilyen pározódott boardokon, mert úgyszem hisznek nekem. Itt meg simán berámolják ezek az agro arcok any pockettel/tpvel.
en szoktam ezeket eroltetni, mert ezen a szinten a az agrobb regek addig jutnak el, hogy flopon ch/r-elnek kezbeparokkal, vagy esetleg valami massal, csak hogy ezeket a lapokat eldobassak veled. 50en kifinomultabbak, ott mar turnon csinaljak. az elsonel az a baj, hogy ah dobatni akarsz, akkor marad a push. de en raolnam. a masodiknal sztem jo lehet egy visszaemeles olyan 11ig.
amugy en ezeket egyreszt noteolom, s mar csak a note miatt is megeri a megnezni (nekem), ill. amit szoktam még nezni, az az, hogy vakokban milyen sokat dobalnak, hogy mi lehet a ranguk.
Én nem erőltetem az ilyen szitukat, főleg ilyen agresszív arcoknál. Nem hiszem, hogy megijednek, hacsak nincs teljesen vállalhatatlan lapjuk. Bármilyen pp-kel, overcardokkal megadhatják. Szerintem pénzégetés ilyen limiten.
De ha már eldőlt, az elsőnél rátolnám, másodiknál meg visszemelnék 12- ig.
ma ez a 3. ilyenem, ezt is berakom, de ha valaki tudja hogyan kellene kifilterezni, akkor szivesen berakok még többet, csak valamiért belassult a HM-em ha sok handet filterezek, így nem akarok próbálkozni...
[POKERHANDREPLAYS]2543435[/POKERHANDREPLAYS]
ellenfél agro reg.
ezt a visszamelést sem tudtam mire tenni, kb set lehet nála csak, dobnátok? + van GS-unk, én itt a floatra szavazok, mert K-val is csak adnám. Szerintetek?
Munenori: ezekben a szitukban csak agro ellenfelekre érdemes visszajátszani, niteknél az lesz amit reppelnek: set/full. Ráadásul magasabb téten ilyen buta blöff line-t kevesebben alkalmaznak(gondolom), így itt a legfontosabb, h ki tudd használni szvsz.
en mikor erdekes hand/vagy noteolni valo van, akkor becsillagozom azt a handet, s session utan "feldolgozom" oket. jatek kozben nincs idom noteolni, egy session alatt inkabb fejben jegyzem a dolgokat
en mikor erdekes hand/vagy noteolni valo van, akkor becsillagozom azt a handet, s session utan "feldolgozom" oket. jatek kozben nincs idom noteolni, egy session alatt inkabb fejben jegyzem a dolgokat
e
Munenori: ezekben a szitukban csak agro ellenfelekre érdemes visszajátszani, niteknél az lesz amit reppelnek: set/full. Ráadásul magasabb téten ilyen buta blöff line-t kevesebben alkalmaznak(gondolom), így itt a legfontosabb, h ki tudd használni szvsz.
Én itt arra gondoltam, hogy az ellenről tudnunk kell, hogy az agresszió mellett ismeri - e a fold gombot is. Mert ezek már súrolják a maniac kategóriát, főleg az első, ahogy írtad is.
És az ilyenek ellen szerintem pénzégetés izmozni. De ha tudod, hogy amellett, hogy agresszív, szokott gondolkodni is, akkor nagyobb esély van kijátszani.