Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL40: TT flop miniraise ellen

Zoli
2008. márc. 5. 18:54

NL40: TT flop miniraise ellen

NL 40-es játék, a PT nem működött nincs info, az ellen talán svéd.

6 fős asztal, hero UTG 63 euro, MP 62 euro, button 18 euro,

lapom :Ts: :Th: UTG-ből emelek 1,60-ig, MP megad, co dob, button megad, 2 dob

pot 5,4 flop :3c: :3d: :6h:

emelek 5-ig, MP insta reraise 10-ig, button dob, hero???

Ki mit tenne?

ty

kanrich_
Válasz Zoli kommentjére
2008. márc. 5. 19:30

De utálom az ilyen szituációkat, és ráadásul nem is vagyok benne biztos, hogy jól játszom őket.

A flop utáni pot körüli emelésedre egy gyors minraise a válasz.Nekem az a tapasztalatom, hogy ez a gyors emelés általában egy overpárt jelent, amivel az ellenfél meg akarja vizsgálni, hogy mire elég a lapja. Nagyon alacsony a board, elképzelhető nála egy 77-88-99 típusú lap, esetleg JJ (ha feltételezed róla, hogy azzal nem 3 betelne...).

Mi a helyzet a 66-tal? Szerintem ez nem túl valószínű. Azt írod, hogy az ellenfél gyorsan reagált. Amikor az ember fullt floppol, akkor az a jellemző, hogy picit elgondolkodik. Hogy csináljam? Emeljek? Játszam slow-ra? Szóval ezt kizárnám. Esetleg 3-as lenne nála? Előfordulhat (A3 például), de ezt sem tartom túl valószínűnek pont amiatt, amit az előbb írtam.

Mi van a draw lapokkal? Színhúzó nincs, de 45 lehetséges, mindazonáltam sztem azzal sem nyomna insta minraise-t.

Összegezve az eddig elmondottakat az ellenfél flop előtti és utáni játékára szerintem a leginkább egy 77-99 pár illik rá. Ezek alapján pedig jobbak vagyunk.

Mit kéne tenni?

a) Megadás

Lehet jó, de az a gáz, hogy a következőkben OOP leszünk. Ha megbízunk a readünkben, akkor ez szerintem nem jó, mert az ellenfél kijátszhat minket a későbbiekben

b) Reraise 15-ig

Na sztem ezzel semmit nem érünk

c) Reraise 20-22-ig.

Sztem ez a legjobb megoldás. Itt minden kiderül. Ha tényleg jól readeltük az ellenfelünket, akkor dobni fogja a lapját. Ha pedig visszaemel, illetve attól függően, ahogyan visszaemel, még simán dobhatjuk a lapunkat, hiszen a stacünknek majdnem 2/3-a még megmaradt.

Na én így logikáztam. Kiváncsi vagyok, ki mit gondol...

Littlemage
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. márc. 5. 19:45

Kb. megegyezik kanrich-al a véleményem. Erőteljes reraise.

Zoli
Válasz Littlemage kommentjére
2008. márc. 5. 23:23

Érdekes módon a reraise nem merült föl bennem mint opció. A fold, call, push körül gondolkodtam. Aztán arra jutottam, hogy ez a gyors minraise azt jelenti hogy szeretne még lapot látni, leginkább QJ+ broadway-el. Ha svéd nem hiszem hogy egy TT-nél magasabb párt slow play-elne. Ha csak visszaemelek és a turnre T+ lap jön nagyon nehéz lesz oop folytatni ezért (magamat is meglepve:) ) rátoltam a maradékot. Az ellen hosszasan gondolkodott (jó jel!:D ) és dobott. Szerintem jól játszottam, bár a flop reraise pot sem tűnik rossznak, legalábbis ha valaki szereti az izgalmakat.

Élő ügyfélszolgálat