Mr. Shark
Válasz Wasserstein kommentjére
2014. dec. 15. 17:35
Raise-t értékért csak szettekkel esetleg 2 párral tudok elképzelni (bár Q9-el nem hiszem, h pre 3betet megadni, A-t meg blokáljuk).
Én nem zárnám ki a két párokat, egy jó játékos IP gondolhatja, hogy ki tudja hozni pluszosra egy 3bet callal. De igazatok van, valószínű nem fog AKo-nál rosszabbal tovább hívni a többi utcán.
Szerk: drogba11c :
Egyébként ha tudjuk, hogy 70%-ban dobunk steal-re, a call range-be néha bevehetünk monstereket, hogy allulreppeljük a kezünket és ne legyünk könnyen exploitálhatóak.
Wasserstein
Válasz Mr. Shark kommentjére
2014. dec. 15. 18:03
Én nem zárnám ki a két párokat, egy jó játékos IP gondolhatja, hogy ki tudja hozni pluszosra egy 3bet callal. De igazatok van, valószínű nem fog AKo-nál rosszabbal tovább hívni a többi utcán.
Szerk: drogba11c :Egyébként ha tudjuk, hogy 70%-ban dobunk steal-re, a call range-be néha bevehetünk monstereket, hogy allulreppeljük a kezünket és ne legyünk könnyen exploitálhatóak.
+1
60% stealelő ellen már el lehet kicsit blöff irányába is tolni a range-ünk.
BB coldcall range-ed is sztem lenne még hova szélesíteni, mert a 70% FTS nagyon magas, így BB-ről komoly mínusszal indulsz.
Én belevenném: 22-88, A2s-ATs, K2s-KJ2, QTs, T9s+, JTo, KTo, KJo, ATo
misirulez
2014. dec. 15. 18:32
+1
60% stealelő ellen már el lehet kicsit blöff irányába is tolni a range-ünk.
BB coldcall range-ed is sztem lenne még hova szélesíteni, mert a 70% FTS nagyon magas, így BB-ről komoly mínusszal indulsz.
Én belevenném: 22-88, A2s-ATs, K2s-KJ2, QTs, T9s+, JTo, KTo, KJo, ATo
Ilyen alacsony (60)steal ellen, miért kéne többet védeni mint 30?
Bővel elég 20 is.
Amíg nem vagy biztos a dolgokban simán használhatod ökölszabálykén a 1/3-os szabályt. Az ellen emelőrangének 1/3-val védekezel. BB-ről eleve nem is fontos a bluff 3bet, az inkább SB-ről kell. De azt se nl5ön.
Ha többet dobsz mint 62 akkor lesz kb, neki any2al plusszos a bet de még akkor is ott van SB. Viszont egy 100as steal ellen meg védhetsz 30 valamennyit. Úgyhogy ebben a spotban bőven jó ha védesz 20at, és csak erős valuehandeket hagysz a 3betben.
Egyébként sem preflop a lényeg, hanem hogy postflop majd minél hamarabb alakíts ki readeket amihez tudsz megfelelően alkalmazkodni és explitálni. Ezen a szinten ez annyiban kimerül, hogy ne csináljál orbitális hülyeségeket, és akkor meg is van verve a limit.
Ja és a másik, hogyha kevesen 2x-elnek, akkor BB-ről sem kell sokat callozni. De gondolom itt a std. olyan 40-50% 3x range, az ellen jó lehet 7-8%call 7-8%raise. Nem kell túlbonyolítani.
Wasserstein
Válasz misirulez kommentjére
2014. dec. 15. 21:21
Ilyen alacsony (60)steal ellen, miért kéne többet védeni mint 30?
Bővel elég 20 is.
Amíg nem vagy biztos a dolgokban simán használhatod ökölszabálykén a 1/3-os szabályt. Az ellen emelőrangének 1/3-val védekezel. BB-ről eleve nem is fontos a bluff 3bet, az inkább SB-ről kell. De azt se nl5ön.
Ha többet dobsz mint 62 akkor lesz kb, neki any2al plusszos a bet de még akkor is ott van SB. Viszont egy 100as steal ellen meg védhetsz 30 valamennyit. Úgyhogy ebben a spotban bőven jó ha védesz 20at, és csak erős valuehandeket hagysz a 3betben.
Egyébként sem preflop a lényeg, hanem hogy postflop majd minél hamarabb alakíts ki readeket amihez tudsz megfelelően alkalmazkodni és explitálni. Ezen a szinten ez annyiban kimerül, hogy ne csináljál orbitális hülyeségeket, és akkor meg is van verve a limit.
Ja és a másik, hogyha kevesen 2x-elnek, akkor BB-ről sem kell sokat callozni. De gondolom itt a std. olyan 40-50% 3x range, az ellen jó lehet 7-8%call 7-8%raise. Nem kell túlbonyolítani.
Általánosságban gondoltam azt a range-et, amit írtam. A BTN steal %-tól függően lehet szűkíteni és tágítani is. Én néha a gyakran lopókkal szemben szoktam blöffölni BB-ről is, nemcsak SB-ről, de gyakoribb a coldcall természetesen.
Minél többet nyit vki 2-2,5BB-t, annál többet callolunk (jó pot odds).
Minél többet nyit vki gyakran 3BB+, annál többet 3Bet-elünk (OOP leszünk, nagy stack-ért játszunk).
Mr. Shark
2014. dec. 15. 22:58
Minél többet nyit vki 2-2,5BB-t, annál többet callolunk (jó pot odds).
Minél többet nyit vki gyakran 3BB+, annál többet 3Bet-elünk (OOP leszünk, nagy stack-ért játszunk).
: )))))) hej ez ismeros :o