Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > NL50(5max), K3s-ből full house BB-on

PsychoMAN
2007. aug. 24. 16:21

NL50(5max), K3s-ből full house BB-on

Hát érdekes parti volt, nem is tudom hogy jól játszottam-e meg, illetve nyerhettem-e volna többet

első partim volt az asztalnál, tehát read az nem volt

az biztos hogy ők az én lapomról nem sokat sejtettek, legalábbis próbáltam ezt a flop check-el, és a turn donkbet-el leplezni

No Limit Holdem Ring game
Blinds: $0.25/$0.50
5 players
Converter

Stack sizes:
UTG: $78.50
CO: $85.30
Button: $41.70
SB: $6.80
Hero: $50.00

Pre-flop: (5 players) Hero is BB with :3s::Ks:
UTG calls, CO calls, Button calls, SB calls, Hero checks.

Flop: ($2.5) :Kd::Kc::4s: (5 players)
SB checks, Hero checks, UTG checks, CO checks, Button checks.

Turn: ($2.5) :3c: (5 players)
SB checks, Hero bets $0.5, UTG calls, CO folds, Button calls, SB folds.

River: ($4) :Ac: (3 players)
Hero bets $4, UTG calls, Button raises to $8, Hero raises to $32, UTG folds, Button calls.

Results:
Final pot: $72

jó volt-e a játékom a parti folyamán, illetve ki lehetett-e volna valahogy többet húzni a river-en UTG-től, vagy épp fordítva elég lett volna kevesebb reraise a riveren ,mert hiszem csak akkor adja ha valami normális lapja van és jó lenne azért még valamennyit kihúzni belőlük

én a button-nál egy flush-t gondolok így utólag, vagy esetleg egy ász, de inkább valami flush, ami nem nut
(pl. Jc8c, vagy 9c8c)
showdown-nál muck-olt, tehát nem derült ki

want2push
Válasz PsychoMAN kommentjére
2007. aug. 24. 18:56

A flop után vagy kicsit nyersz vagy nagyot buksz, hiszen bárki bármilyen királlyal jön ellened az jobb kicker-rel lesz. Ezért a flopon felmerül a check/call játék is, gondolom, ahogy te is tervezted azt. Persze a kis párok ellen meg a bet a jó, hogy védd a lapod (value bet). Tehát a flop megjátszás véleményes.

A turn-on minden megváltozott. Fullra javultál, ha pedig vmelyik ellenfellednek is nagy lapja van, király vagy kis párral full house, vagy draw (és ezzel is sokszor pot-nyi emelésért is tovább jönnek), akkor most sokat nyerhetsz ellene. A nagy lapokkal pedig nagyot kell nyerni a cash game-ben.

Tehát itt már sztem nem volt jó a kis emelés. Hívnod kell, méghozzá pot-ot. Itt már nem slowplayel-hetsz, hogy majd a river-en. Mert ott már nem lesz elég időd, tered behúzni egy ellenfélnek a teljes stack-jét, ha mondjuk egy határeset kicker-rel (KT, K9, K9 stb.) pot kontrollt játszana ellened.

Ahogy játszottad jó volt a nagy river visszaemelés. Ha van vmilye jó eséllyel megadja.

PsychoMAN
Válasz want2push kommentjére
2007. aug. 25. 12:20

Tehát itt már sztem nem volt jó a kis emelés. Hívnod kell, méghozzá pot-ot. Itt már nem slowplayel-hetsz, hogy majd a river-en. Mert ott már nem lesz elég időd, tered behúzni egy ellenfélnek a teljes stack-jét, ha mondjuk egy határeset kicker-rel (KT, K9, K9 stb.) pot kontrollt játszana ellened.

turn-ön, úgy gondoltam hogy innen már nem ver meg semmilyen lap, nem akartam emelni komolyat, mert ha valaki a flush-re vár, akkor river-en több pénzt ad meg flush-el mintha turn-ön komolyat emelek és úgy jön meg a flush-je(hiszen nem mutattam korábban erőt, könnyebben hiszi a flush-éről hogy ő a nyerő)

másrészt ha nincs semmilyük simán eldobhatják pot-emelésre, viszont ha olcsón nézhetnek river-t könnyebben javulhatnak:
-ha a river egy flushlap,amivel flush-e lesz
-ha közepes pár van náluk ,lehet jön nekik is a full house(jó ez nem olyan valószínű)
- ha esetleg valamilyen A,Q jön(esetleg K:) ) ,mivel eddig nem mutattam erőt ,ezért jónak gondolhatnak egy Aés Q párt magában is

viszont ezeket egy turn potemelésre könnyen eldobhatják, és akkor minimális pot-ot nyerek nagy lappal
+ mindez 2 ellenfél ellen volt, tehát akár mindkettőnek bejöhet valami erős lap, amivel még nagyobbat nyerhetek később

nem gondoltam arra hogy lehet náluk is K van , KT,K9,K8, K7 vagy valami, túl valószínűtlen hogy ők is flop-nál a slowplay-t, sőt turn-nél is slowplay-t választanának, meg ahogy Harrington mondja, erre úgy is olyan pici esély van , hogy nem kell vele foglalkozni, igaz ez cashgame:)

persze a river kicsit mák volt, A is, flush lap is, itt pot-ot emeltem ezt megadják bármilyen A-al, ha ők is K-t slowplay-eltek akkor vagy call, vagy emelnek, ha flush-ük van valszeg reraise-elnek mivel az én játékom nagyon úgy néz ki ,mint ha megjött volna az A-om ,és arra mutatok komolyabb erőt a parti folyamán először

river-en a button flush nélkül nem hiszem hogy csinálna egy ilyen minraise-t mikor simán call-ozhatna ,ezért ott már biztos voltam egy nagyobb reraise-ben ,csak ha pl. 20-ig emelek vissza akkor mennyi az esélye hogy az UTG is megadja, mert ha adja ő is és a button is, akkor (16+12) $-t tudok kihúzni pluszban belőlük

bár azt gondolom hogy UTG nagyon dobásra állt, raise-reraise után már, egy sima A-al valszeg érezhette hogy nem nyerhet

Élő ügyfélszolgálat