NL50: Egy rémesen megjátszott set multiban
Ebből biztos a lehető legkevesebb pénzt sikerült kiszednem. Hogy kellett volna?
Nem akartam én nyitni elsőnek, mert arra gondoltam, h az nagy erőt sugall, aztán meg gondoltam, hagy emeljen még1x, a riveren is kicsi az emelés... borzasztó játék, de hogy kell?
FullTiltPoker Game #3487433088: Table Tropicana (6 max) - $0.25/$0.50 - No Limit Hold'em - 7:29:45 ET - 2007/09/07
Seat 1: Yuckah ($60.25)
Seat 2: sumpo ($49.70)
Seat 4: conberto ($88.60)
Seat 5: llederman ($49.80)
Seat 6: CaptainHadok ($58.40)
llederman posts the small blind of $0.25
CaptainHadok posts the big blind of $0.50
The button is in seat #4
*** HOLE CARDS ***
Dealt to llederman [:9s: :9h:]
Yuckah raises to $1.75
sumpo calls $1.75
conberto folds
llederman calls $1.50
CaptainHadok calls $1.25
*** FLOP *** [:2h: :3d: :9c:] Pot:6,75
llederman checks
CaptainHadok checks
Yuckah bets $5.50
sumpo folds
llederman calls $5.50
CaptainHadok folds
*** TURN *** [:2h: :3d: :9c:] [:4d:] Pot:17,1
llederman checks
Yuckah checks
*** RIVER *** :2h: :3d: :9c: :4d:] ] [:6d:]
llederman bets $9
Yuckah calls $9
*** SHOW DOWN ***
Seat 1: Yuckah mucked [:Ts: :Td:] - a pair of Tens
Az én véleményem ezzel kapcsolatban a következő. Két módot látok a megjátszásra:
a) beleemelsz a potba, hogy "value"-t hozz ki az értékes és nagy lapodból. Egy overpár, különösen JJ+ erre leginkább reraise-el válaszol. Itt call-olnék, de a turn-ön újból nyitnék legalább fél pottal, mert a játékosok annyira nem hülyék általában, hogy újra emeljenek, sokan játszanak pot controllra. Ha a turn emelést megadja, akkor bet river.
b)Check, hogy a cbetjét kihasználjam, majd raraise. Ezzel az a baj, hogy ez erőt sejtet. Ha itt meg is adja, a turn-ön már sokszor dob, nehezebb nagyobb potot felépíteni egy értelmesebb ember ellen. Mindenesetre itt is bet-elnék a turn-ön. Lapom van, azzal emelni kell.
Én inkább az a) verzió mellett vagyok, ahol igaz, hogy többször bedobja ellenfelünk, de ha nyerünk, akkor nagy kasszát nyerhetünk!
Ebből biztos a lehető legkevesebb pénzt sikerült kiszednem. Hogy kellett volna?
Nem akartam én nyitni elsőnek, mert arra gondoltam, h az nagy erőt sugall, aztán meg gondoltam, hagy emeljen még1x, a riveren is kicsi az emelés... borzasztó játék, de hogy kell?
a) beleemelsz a potba, hogy "value"-t hozz ki az értékes és nagy lapodból. Egy overpár, különösen JJ+ erre leginkább reraise-el válaszol. Itt call-olnék, de a turn-ön újból nyitnék legalább fél pottal, mert a játékosok annyira nem hülyék általában, hogy újra emeljenek, sokan játszanak pot controllra. Ha a turn emelést megadja, akkor bet river.
b)Check, hogy a cbetjét kihasználjam, majd raraise. Ezzel az a baj, hogy ez erőt sejtet. Ha itt meg is adja, a turn-ön már sokszor dob, nehezebb nagyobb potot felépíteni egy értelmesebb ember ellen. Mindenesetre itt is bet-elnék a turn-ön. Lapom van, azzal emelni kell.
Én inkább az a) verzió mellett vagyok, ahol igaz, hogy többször bedobja ellenfelünk, de ha nyerünk, akkor nagy kasszát nyerhetünk!
Mindkét megoldás jónak tűnik.
Lenne viszont egy konkret kerdesem is ezzel kapcsolatban...
Tegyuk fel, hogy SB vagyok, flopnal jon a szettem, az asztal nem veszes es ket ellenfelem van.
Az is fontos tényező, hogyan néz ki a flop. Például ebben a leosztásban a :2h::3d::9c: flop valószínűleg se a preflop emelőnek se a másik két megadónak nem segített, viszont jó alkalom lehet egy overpár ellen sokat nyerni.
Bet 2/3 pot, ha nem emelnek vissza bet turn, bet river. Ha visszaemelnek, turn check-raise vagy turn check-check után bet pot river.
Vagy flop check-raise. Ekkor vagy nincs semmije, és ugyse nyerünk sokat, vagy overpárja van, amit elég nehéz lesz eldobnia ezen a flopon.
Nagy lappal nagyot kell nyerni!!!