lederman
2007. aug. 24. 20:06

NL50: Egy sötét utca

Helyes volt-e a turn-bet? River call/fold?

UTG: 50
SB: 40
Hero(BB): 50 9c 7c

UTG raises to 1,75 , 3folds, SB calls, Hero calls
Flop: 9s 7s 6s pot:5,1
SB checks, Hero bets 4, UTG calls, SB calls
Turn: 2c Pot:16,5
SB checks, Hero bets 13, UTG calls, SB folds
River: Jd Pot:41,2
Hero checks, UTG bets 25, Hero folds

kanrich_
Válasz lederman kommentjére
2007. aug. 24. 20:58

Én ilyen esetben mindig teljesen máshogy játszom meg a partit. Nagyon veszélyes a board tele húzó kártyákkal és az sem kizárt, hogy már eleve megvan valakinél a sor...
Én ilyen esetben szinte mindig elcsekkelem a flopot és hagyom, hogy más emeljen, ha ez megtörténik, utána visszaemelem a potot (vagyis check raise pot) ilymódon a húzólap számára drágává teszem a drawt, ha pedig valaki erre is ráemel, akkor szinte biztos lehetek benne, hogy jobb lapja van (kész sor, set).

want2push
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. aug. 24. 21:12

Hero checks, UTG bets 25, Hero folds ???

Gyengeséget mutatva passzolsz a river-en, a preflop emelő meg emel fél pot-ot. Így játszhat AA-QQ lapokkal, persze JJ-val is. Ezt én biztos megadtam volna. Sőt, a river-en is hívtam volna.

FairName
Válasz want2push kommentjére
2007. aug. 24. 22:42

A fold számomra is érthetetlen egyébként a check nem biztos ha csak drawja volt Aal NL50en simán elmennek vele és ha te emelsz biztos dobja ha tuti vagy benne h draw jobb a passz a riveren hiszen gyengeséget mutatsz és megadod az esélyt h blöfföljön utána call de itt dobni sztem rossz döntés mégha tényleg lehet flushe is a játéka alapján itt fele felében választanék a passz és utána tartás és a az emelés között (Nl50en tényleg végigmennek nagyon rossz potodssal és utána próbálnak blöffölni ezért a passz tartás 50%)

PsychoMAN
Válasz FairName kommentjére
2007. aug. 25. 0:02

egészen sok minden lehet nála sztem

de floppolt sor-t kizárhatjuk azt azért talán védené a flop-on
floppolt flush egy reális lehetőség (AKs-ATs)
bármi olyan is ami AsX, pl. AsJc, vagy AsTd, mert ez ugye nut flush draw +gutshot draw, ami elég erős combo-draw
az overpair is benne van ,flush-draw nélkül, és flushdraw-al együtt
pl. QdQh vagy QsQd(akár KK-AA is)
és nagyon ritkán de még egy set-is lehet nála(bár azt flop-on szintén védené egy reraise-el)

ezek egy részét megvered egy részét nem, viszont a river check még egy esélyt ad azon lapjainak amit nem versz meg , egy blöff-el
így ebben a partiban nagyon "hangsúlyos" a check ,mivel a river se nem flush-lap, se nem straight-draw-t erősítő lap, tehát az addigi támadásodat ez a lap nem nagyon állíthatná meg, ezért a blöff szerepe nagyobb lehet az ellenfél részéről

persze ha nyitsz egy értelmeset olyan 15-30$ között, egyből pot comitted vagy , ha visszaemel onnan már tartani call,de legalább blöffölni biztos nem fog, és az overpair-okat vered , a busted flushdraw-okat vered, csak mondjuk ilyen J9, vagy set ver meg, na meg a floppolt flush

(floppolt flush-el sztem félt potnál nem emelne nagyobbat hogy még kihúzzon belőled valamit)

riveren ezt én is tartanám, de sztem én betolnám riveren is a stack-emet, mert könnyen lehet blöff vagy overpair
(persze ha van valami read róla akkor még egyszerrűbb a döntés)

mi volt nála, :Jh::Js::D ?

lederman
2007. aug. 25. 0:09

kanrich:
Én ilyen esetben szinte mindig elcsekkelem a flopot és hagyom, hogy más emeljen, ha ez megtörténik, utána visszaemelem a potot (vagyis check raise pot) ilymódon a húzólap számára drágává teszem a drawt, ha pedig valaki erre is ráemel, akkor szinte biztos lehetek benne, hogy jobb lapja van (kész sor, set).

Ez volt nekem is az első gondolatom, de szerintem ezzel tulajdonképpen blöffölök(bármelyik 2 kártyával ugyanilyen eséllyel játszhanék így, nem?). Ha megadja, akkor hogyan tovább? Sztem ebben az esetben szinte mindig hátrébb vagyok, és nehéz lesz ilyen odds után a szabdulás + már így is rengeteg pénzt tettem a játékba. De el tudom kiépzelni, h ez a legjobb játék, csak nem értem a logikát mögötte.

want2push:
Hero checks, UTG bets 25, Hero folds ???

Gyengeséget mutatva passzolsz a river-en, a preflop emelő meg emel fél pot-ot. Így játszhat AA-QQ lapokkal, persze JJ-val is. Ezt én biztos megadtam volna. Sőt, a river-en is hívtam volna.

Azt értem, h ne dobjak ilyenkor, de hogy belehívjak azt nem. Ha belehívok biztos, h minden rosszabbal dobatok, ha meg megad tuti jobb nálam.

Azért dobtam mert nem tudtam elképzelni, azt a lapot amivel végig callol, majd az utolsó utcán úgy dönt, hogy nem kell neki az ingyen showdown. Csaknem callol végig az overpárral, azzal a jelszóval, h "Majd a riveren úgy is kiblöffölöm", akkor már inkább elfogadná az ingyen terítést, nem? + kb ez az egyetlen lap amivel flopon, turnön hívok, majd riveren dobatni tud.

Én elégedett voltam ezzel a lejátszással, de elfogadom, ha nálam jobb játékosok azt mondják, h hibás. De akkor mi a helyes???? Tényleg nagyon összezavarodtam...
Főleg a flop, turn kritika érdekelne, elhiszem ennyi hozzászólónak, h tartani kelle a riveren:)

Gábor
2007. aug. 25. 6:29

Azt értem, h ne dobjak ilyenkor, de hogy belehívjak azt nem. Ha belehívok biztos, h minden rosszabbal dobatok, ha meg megad tuti jobb nálam.

AA-QQ, esetleg TT, AsJ lapokat is mindig? Én azért erre nem fogadnék nagy pénzzel. Vagy manapság már ilyen könnyű kiblöffölni NL50-en az ellenfeleket. :)

FairName
2007. aug. 25. 8:53

[QUOTE=lederman;4781]Azért dobtam mert nem tudtam elképzelni, azt a lapot amivel végig callol, majd az utolsó utcán úgy dönt, hogy nem kell neki az ingyen showdown. Csaknem callol végig az overpárral, azzal a jelszóval, h "Majd a riveren úgy is kiblöffölöm", akkor már inkább elfogadná az ingyen terítést, nem? + kb ez az egyetlen lap amivel flopon, turnön hívok, majd riveren dobatni tud.
QUOTE]

Az overpairal tényleg kevesen választják NL50en mégha mondjuk Ks,K lenne akkoris megijednének h estleg nálad flush van szóval tényleg vagy flush vagy pedig 2overlap és az egyikkel végig callolta a flushdrawt...nem tudom lehet h flush de attól még megadnám a riveren tul nagy volt a pot amit te magad duzasztotál h dobj főleg h sok lapot verhetnél...

lederman
2007. aug. 25. 9:22

AA-TT azért nem éreztem valószínűnek hogy végig tart, mert még a turnön is 2 emberbe hívtam bele, ha csak heads-up lennénk, akkor beleférne, de így csak dobna. Ha pedig már tartott, akkor csak nem hívna a végén.

Pont az nem tetszik ebbe a játékba, h én duzzasztottam agyon a kasszát. Ez rémes, ezért szeretnék valami jobbat találni.

Élő ügyfélszolgálat