NL50: flopolt sor, páros river:(
Mi a teendő itt a riveren? Ellenfél most ült le az asztalhoz.
Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.50 BB (4 handed) Hand History Converter Tool from FlopTurnRiver.com (Format: FlopTurnRiver)
SB ($78.25)
Hero ($94.55)
UTG ($39.55)
Button ($74.25)
Preflop: Hero is BB with K, A.
1 fold, Button calls $0.50, SB completes, Hero raises to $3.2, Button calls $2.20, SB folds.
Flop: ($6.1) J, Q, T (2 players)
Hero bets $4, Button calls $4.
Turn: ($13.8) 8 (2 players)
Hero bets $8.8, Button calls $8.80.
River: ($30.5) J (2 players)
Hero??
Nem tudom miért emeltem ilyen keveset a turnön. Fáradt vagyok, abba is hagytam mára.
Szevasz Lederman,
érdekes partikat raksz be, tetszik nekem ez is!
Kicsit "utánagondoltam" ennek a leosztásnak:
Bár az ellenfél számait nem írod, de mik lehetnek azok a lapok, melyekkel nem emel Dealerként, hanem csak limpel?
-Semmiképpen nem lehet elvileg TT, JJ, vagy QQ. Nem lehet AK, nem lehet AQ, AT sem.
-Talán lehet QK, QKs, JQ, JQs, TJ, TJs, TQ, TQs, 9T, 9Ts,
-89-el, vagy 89s-t elvileg máshogy kéne megjátszania
A turn utáni emeléseddel 29%-os pot oddsot adsz neki a javulásra.
Board: Jd Qd Ts 8s
Dead:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 93.939% 93.32% 00.62% 1971 13.00 { AdKd }
Hand 1: 06.061% 05.45% 00.62% 115 13.00 { KQs, QTs+, JTs, T9s, KQo, QTo+, JTo, T9o }
Ha az említett range-et nézzük, akkor 6%-a van, ennél Te jóval rosszabb oddsot adtál neki, szóval szerintem a turn játékkal hosszú távon nincs baj.
Ahogy Harrington mondaná:
"Nem az a cél, hogy eldobassuk az ellenféllel lapjait, hanem az, hogy hibára kényszerítsük!"
A river kártya persze nem jön jól, de ebben a pontban szerintem ki kell fizetned az ellenfeled. Én itt check/callt játszanék.
Mi lett a vége? Mi a véleményed?
Igen, amikor beemltem a turnön nekem is ilyesmi járt a fejemben, de szerintem az a baj ezzel a gondolattal, h nagyon nehéz lesz megszabadulni a laptól, ha valamilyen scary card jön a riveren, amiből pedig elég sok van.
Plusz nehéz dobnia, egy két párt vagy kisebb sort, emiatt is a nagyobb emelés kell.
Egyébként én is hasonlóan gondolkoztam mint Te, esetleg a range-be belevettem még kis SC-ket is (pl6d5d).
Bár az igazat megvallva semmi logika nincs a játékában, nincs olyan lap, amivel 4-handed asztalon limp-call-t lehet játszani BTN-ról, majd tartani ezen a boardon. (Az ellenfélnek ez kb a 8. keze volt, amiatt nem tudtam róla semmit.)
Én belemeletem, és talán-talán-talán eldobtam volna, ha visszaemel, mindenesetre az volt a tervem:)
Nekem a ch/c nem tetszik, gyakorlaitlag freeroll-t adsz neki: minden jobb lapot kifizetsz, minden rosszabnak olcsó showdownt adsz. Nem hiszem, h pont ezen az asztalon készülne kiblöffölni. Bár a fene tudja.
9s7s volt nála, és callolt.
Azért még bizonytalan vagyok ebben a river játékban, de én ikább emelnék félpotot, minthogy ch/c-oljak.... bár nem tudom, gondolkozom még rajta...
Azért még bizonytalan vagyok ebben a river játékban, de én ikább emelnék félpotot, minthogy ch/c-oljak.... bár nem tudom, gondolkozom még rajta...
Hazafele jövet gondolkodtam rajta(ugyan néhány üveg sörrel a fejemben:) ), és arra jutottam, h ismeretlen ellen bet/fold a nekem legjobban tetsző játék.
Simán tehet engem TT,JJ,QQ-ra amiket soha nem dobnék, ezért a blöff nagyon kockázatos a részéről, és józanul még JTvel sem emelhet érték szerint a riverbetem után. Úgyhogy nálam ez b/f, ha nincs readem. Szerinted?
Hát nem is tudom, lehet, hogy igazad van. Igazság szerint elég bizonytalan vagyok ebben...
Check/Call játékban esetleg benne van, hogy próbálhat egy blöfföt is, nem?
Hát nem is tudom, lehet, hogy igazad van. Igazság szerint elég bizonytalan vagyok ebben...
Check/Call játékban esetleg benne van, hogy próbálhat egy blöfföt is, nem?
Én check/call-olnék ilyen esetben. Ha színhúzója van, akkor esetleg még megpróbálhat kiblöffölni, ha kilencese van, akkor gyengének érezhet és ezért hív.
Szerintem ez a parti nem is annyira kérdéses, mert ha a setje lett volna floppon, akkor ott visszaemelt volna a straightdraw miatt. Arról nem is beszélve, hogy illik emelni 1010, JJ, QQ lapokkal.
Nem is a TT,JJ,QQ lapokkal van a baj, hanem a JT, QJ-vel.
De tényelg lehet, h a ch/c a jobb.
Általában én is a check/call-t játszom hasonló helyzetekben, de szerintem itt read nélkül jobb a bet. Rengeteg olyan lap van, amivel kicsit is értelmesebb játékos csekkel mögöttünk, viszont egy kisebb emelést még kifizethet(alsó sor, 2 pár, esetleg Top pár flösshúzóval), és egyedül csak egy busted flushdraw az amivel esetleg blöffölhet, de erre sem hajlamos mindenki, főleg nem egy duplázódott soresélyes boardon. Szerintem rengeteg value-t vesztünk itt hosszú távon a check-el.
Kíváncsi lennék még véleményekre, mert ez egy nagyon érdekes hand....