Osztott tizesek vakharcban (NL50-6max.)
Az ellenfelem nem hiában ült 3,5-szeres beülővel, nagyon jól játszott. Feszes és agresszív volt, de nem lopott sokszor vakot.
tang10 a 0 űlésnél $184.48 értékű zsetonnal.
lederman a 1 űlésnél $57.68 értékű zsetonnal.
MrAntoon a 2 űlésnél $88.75 értékű zsetonnal.
RebVodka a 3 űlésnél $49.25 értékű zsetonnal.
quinn053 a 4 űlésnél $12.52 értékű zsetonnal.
At Osztó a 4 űlésnél.
tang10 megteszi a vakot $.25 értékben.
lederman megteszi a vakot $.50 értékben.
(lederman -nak Td Tc osztva.)
Pre-flop:
MrAntoon eldobja lapjait (fold).
RebVodka eldobja lapjait (fold).
quinn053 eldobja lapjait (fold).
tang10 emel $1.25 értékben.
lederman tartja a licitet (call) $1.25 értékben.
Pot: 3,5
A Flop következik
As 7d 4d
tang10 feltesz tétet $3 értékben.
lederman emel $5 értékben.
tang10 tartja a licitet (call) $5 értékben.
Pot: 19,5
A Turn következik Kd
tang10 passzol (check).
lederman passzol (check).
A River következik 9c
tang10 feltesz tétet $9.25 értékben.
lederman eldobja lapjait (fold).
$9.25 vissza tang10-nak.
tang10 nem mutatja be lapjait (muck).
tang10 megnyeri a potot ($18.55).
Szerintetek helyes-e a flopon a rerasie? Ha igen jó-e a mérete? Erre általában is kíváncsi vagyok, ha ti rerasie mellett döntötök, mekkora összeggel emeltek vissza? Mi a véleményetek a minreraise-ről (én sose alkalmazom)?
Esetleg preflop 3bet?
Sztem csak call kellett volna flopon, írtad hogy az ellenfeled feszes, és agresszív volt, és ritkán próbált lopni, szerintem könnyen elképzelhető hogy magas párja, esetleg ásza van
sztem nem jó a call flopnál, mert bármilyen magsabb lap (Q,K,J) jön az már necces, de ha alacsonyabb az is,kivétel a 10-eseket, kicsit javít a helyzeten a káró jön,ígyy flushdraw-od is lesz,ám lehet hogy az ellenfél is arra hajt,tehát ezek se feltétlenül jó turn lapok...
flopnál reraise 9-10$-ig sztem, de csak akkor ha úgy érzed nem esélyes hogy A legyen nála, bár ez épp nem az a helyzet,simán lehet nála AdXd, AXo...
minraise-t nem hiszem hogy itt érdemes,ha van flushdraw-ja abszolút lesz odds-a call-olni, és egy top pár gyenge kickert se dob el, nemhogy egy jobb lapot
és valóban a preflop reraise, én meghúztam volna, kb. raise 4-4.5$-ig, mert így jobban be lehet lőni a lapját, attól hogy TAG attól még simán rápróbálhat egy A2s-t, vagy SC-t,sőt valósznínűbb valami "gyenge" lap mint prémium lap,mert AA,KK,QQ,AK-al senkinek nem az a célja kisvakon mikor már csak a BB licitál utána, hogy dobassa
mondjuk a gondolatmenetemből az következik,hogy ez nálam foldnál fold,ami lehetséges hogy elég passzív játék, bár én hajlamos vagyok "belelátni" az ellenfélbe, hogy A van nála:o
érdekelne a jobbak véleménye engem is,mert én is ezen a limiten játszom,és jópárszor kerülök hasonló szituációba
Szerintetek helyes-e a flopon a rerasie? Ha igen jó-e a mérete? Erre általában is kíváncsi vagyok, ha ti rerasie mellett döntötök, mekkora összeggel emeltek vissza? Mi a véleményetek a minreraise-ről (én sose alkalmazom)?
Flop előtt ilyen helyzetben sztem nagyon ellenfélfüggő, hogy mit kell TT-vel lépni.
Egy lazább játékos ellen, aki gyakran próbál lopni, és vissza is emelnék ezzel a lappal! Ilyenkor az esetek jó részében eleve eldobja a lapját a kisvak. Ha jön a flop, akkor pedig gyakran a cb-re dobja el (ha itt tartja és veszélyes a flop, akkor utána többet nem invesztálnék a partiba)
Adott partiban sztem flop reraise-sel semmi gond nincs, nézzük meg, hogy elég-e a TT!
Azért néhány tényt rögzítsünk :)
1. Kisvakról nem célszerű vakot lopni, a rettenetes pozíció miatt, csak button vagy cutoff.
(Ezért szerintem ha ellenfeled jó játékos nem tesz ilyet, vagyis tessék komolyan venni a kisvakról történt emelést.)
2. Vakot védeni megadással nem igazán lehet, csak reraise-zel
(Vagyis ha már vaklopásnak minősítetted az esetet, akkor vissze kellet volna preflop emelni)
1. Kisvakról nem célszerű vakot lopni, a rettenetes pozíció miatt, csak button vagy cutoff.
(Ezért szerintem ha ellenfeled jó játékos nem tesz ilyet, vagyis tessék komolyan venni a kisvakról történt emelést.)
2. Vakot védeni megadással nem igazán lehet, csak reraise-zel
(Vagyis ha már vaklopásnak minősítetted az esetet, akkor vissze kellet volna preflop emelni)