Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > Paramin NL50 Club (hand analízis, ellenfelek értékelése)

Godmode
Válasz kanrich_ kommentjére
2007. okt. 2. 3:38

A Turn AF-ed kiemelkedően magas, úgy látom, ha gyengeséget észlelsz, akkor a turn-ön lecsapsz! Mindenesetre ez az adat az "idális" (ha van olyan egyáltalán) felett van jóval...

Igazabol azert ilyenek magasak a flop es turn szamaim, mert vagy betelek, vagy raiselek, vagy check-raiselek (es neha dobok :p), viszont csak hivni nem szeretek...

Amikor elindul a 9 asztal, az elso nehany 500 handig kb 20% volt a VPIP em es 17% a PFR, aztan elfogytak a kartyak... :confused:

kanrich_
2007. okt. 2. 3:58

Godmode, leírom az én véleményeimet a partijaidról:

1. parti --> a flop után még emelnék, de miután a 2 ellenfélből az egyik megadta az emelésem, a turn-ön, hogy ne veszítsek sokat ezen a floppon, én check-eltem volna és emelése függvényében call vagy fold-ot játszok. Ez tipikusan az a parti szerintem, amelyen óriásit bukhatsz ha tovább építed a potot és pot commited-é teszed magad...

2. parti --> A min-raise mindig félelmetes, általában erős lapot jelent. A turn után én AK-val mindenképpen fold-olnék az emelésére, a flush-drat így játszotta volna meg? Ennyire agresszíven pozíción kivül? Én inkább két párt feltételeztem volna nála, melyet védeni akar.

3. parti --> Ha 10BB van nála, azonnal all-in tolom, 50BB-nyi pénz esetén nálam ez a parti fold a minraisre. Gyenge a kickerem, lehet nála kész szín, set is.

4.parti --> Ez nem az a szituáció, ahol visszaemeltem volna KQo-val BB-ből. Nagyon ritkán én is csinálok hasonlóakat, viszont szeirntem ez -EV hosszútávon... A flop után már push, hasonlóan csináltam volna.

5.parti --> Ha jól számolok, akkor a srác overbetelte a potot. Ez B2B-n ilyen esetben szinte mindig fullt jelent egy ilyen boardon, nemhogy K-s, vagy A-s szint. Overbet the pot --> A rivernél nagy erő a legtöbb esetben --> FOLD

Annyit ehhez, hogy hasonló partit játszottam ma, elég sok pénzem bánta. A srác a mi partinkban is overbetelte a potot, de ezt meg kellett adnom:

Players(max 6):

molusken (EUR 150.60 in seat 1)
kicker25 (EUR 68.55 in seat 2)
mrflaxis (EUR 59.00 in seat 3)
DavidKarl1 (EUR 17.05 in seat 4)
magician07 (EUR 122.11 in seat 5)
poseidon8 (EUR 36.25 in seat 6)

Dealer: molusken
Small Blind: kicker25 (0.50)
Big Blind: mrflaxis (1.00)

magician07 was dealt: :7d: :7c:
DavidKarl1 Fold
magician07 Raise (3.75)
poseidon8 Fold
molusken Fold
kicker25 Call (3.25)
mrflaxis Call (2.75)

Flop (11,25) :7s: :8c: :9h:

kicker25 Check
mrflaxis Check
magician07 Check

Turn (11,25) :7s: :8c: :9h: :3c:

kicker25 Bet (10.00)
mrflaxis Fold
magician07 Call (10.00)

River (31,25) :7s: :8c: :9h: :3c: :3h:

kicker25 All-In (54.80)
magician07 Call (54.80)

kicker25 shows: 8s - 8d (a full house, eights full of threes)
magician07 didn't show hand
kicker25 wins: EUR 137.85 (with a full house, eights full of threes)

Annyira tudtam, hogy nagy lapja van, az ilyen eset szerintem ordít...de azért reménykedtem, hogy a sorát így játszotta meg, hiába ezt nem dobom el senkinek...

6. parti --> Nem volt ez blocking bet-szerű szerintem. De ilyeneket én is szoktam csinálni. Sok pénzt ott lehet vele hagyni az asztalnál, nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez +EV-s.

7. parti --> Én ugyanezt csináltam volna...

8. parti --> Ilyen esetben én a legtöbb esetben a floppon emelnék 8-9-ig.

Zoleee
2007. okt. 2. 12:31

-Azzal hogy neha megadtam preflop egy tul nagy emelest tisztaban voltam. A 22 nél poziciom volt es mindkettő full stack volt, matematikailag meg igy is hianyzik egy keveske de hat nem matekot jatszunk :-) .
-A 45s oop en is hibanak tekintem.
-A 99 el valo megadast es utanna valo jatekot is
- JK es river bet is hiba a megadas meg aztan meg inkabb :-(
- a ket AA es a TT pedig csupan Pech
De 8 ora alatt összvisz ez a 7 nagyobb vesztő partym volt...
3500 hand alatt azert nem rossz... 8 órát hibatlanul vegig jatszani, szerintem lehetetlen :-)
Ma nem lesz csak 2-3 órám a játékra.

Godmode!
A játékosok adatait szivesen fogadnam:-) szerintem akinek kell az igenyelje tőled e-mailbe. En igenyelnem :-)

dzsairosz
Válasz Zoleee kommentjére
2007. okt. 2. 13:20

Én is, én is

Én is elkezdtem a tanévet, egy kicsit más tanterv szerint. Bodogon játszom, nem B2B-n, de azért remélem lehetek osztálytárs, rendelkezem B2B-s múlttal is. Kb. 5 órát játszottam tegnap, s 0-n zártam, sajnos még nem volt itt nyerő sessionöm. Igyekszem felvenni az amerikai játszópajtások stílusát, ez még teljesen új nekem, de szokom. Sajnos nem tudok HH-t betenni, pedig lenne néhány érdekes parti. A Bodog saját HH-ja annyira nyakatekert, meg előkeresni sem egyszerű, hand Converter meg nem támogatja. A PT-be is csak egy Dogwatch Handgrabber nevű progi segítségével tudnám beimportálni a HH-kat. Na ezt meg nem tudom megvenni, mert se Netellerem, se Paypalom. Ha valaki tud esetleg segíteni, hogy tudok beszerezni egy free vagy feltört verziót, azt megköszönném.

kanrich_
2007. okt. 2. 13:23

-Azzal hogy neha megadtam preflop egy tul nagy emelest tisztaban voltam. A 22 nél poziciom volt es mindkettő full stack volt, matematikailag meg igy is hianyzik egy keveske de hat nem matekot jatszunk :-) .

Szerintem kis párokkal nagyon is matekot játszunk!!!

r0ckm4n
Válasz dzsairosz kommentjére
2007. okt. 2. 13:34

Paypal-t bármikor csináhatsz.

dzsairosz
2007. okt. 2. 13:42

Szerintem kis párokkal nagyon is matekot játszunk!!!

Egyetértek Kanrich tanárúrral. A Poker iskolában fontos tárgy a matek. Sajnos minden negatív várható értékű partiban részt venni hiba. Persze a pszichológia tantárgy sem elhanyagolható, mert tegyük fel, egy bukó sessionben már enyhén tilten játszva bemegyünk egy ilyen -EV-s pariba, bejön a lapunk, nyerünk vele egy beülőt, megnyugszunk, elkezdünk jól játszani, és nyertesen állunk fel a végén, míg ha nem mentünk volna be esetleg még idegeskedünk tovább ezen a partin, és hozzuk utána folyamatosan a rossz döntéseket.

dzsairosz
Válasz r0ckm4n kommentjére
2007. okt. 2. 13:45

Paypal-t bármikor csináhatsz.

Próbáltam már, egyszerűen nem enged regisztrálni. Azt mondja Magyaro.-ról nem fogad el regelőt. Neked van?

r0ckm4n
Válasz dzsairosz kommentjére
2007. okt. 2. 14:19

Van (meg is vettem a dgw-ot). Bár én kb 2 hónapja regisztráltam, akkor lehetett...

Godmode
2007. okt. 3. 0:55

A játékosok adatait szivesen fogadnam:-) szerintem akinek kell az igenyelje tőled e-mailbe. En igenyelnem :-)

Hogyan szeretned, handhistory fajlokban jo lesz emailre?

Élő ügyfélszolgálat