Póker Fórum Archívum > Micro Stakes No-limit Hold’em > plusevHUN NL25SH leosztásai + alapvető SH stratégia

peterpanic
Válasz Zehy kommentjére
2008. júl. 25. 18:07

KQ-AJ szerű lapokkal kamikaze dolog szerintem 3betet callolni, ennek tényleg nincsen semmi értelme.
velük 3betelni már nem olyan rossz ötlet egyáltalán, de ezeket be kell dobni 3betre.
suited connectorok, AK, pocket-ek (a megfelelő kondíciók esetén) - így kellene kinéznie egy 3bet calling rangenek.
nem rossz a 4bet néha, de tényleg csak néha. de 5betre én ott már nem engedek el semmit, a multkor egy regular 23o-val 5bet blöffölt egyet preflop vakcsatában.

nando42
Válasz Zehy kommentjére
2008. júl. 25. 18:58

Szarul volt megjátszva úgy ahogy van, sajnos ezt nem lehet megmagyaráznom :)

A gondololatmenetem az volt, hogy any2 lehet nála, és, ha nincs legalább egy kilencese vagy egy T-je, akkor eldobja, a turn a lehető legrosszabb volt, de már elég sok bennt votl sajnos, de Tx még mnidigf lehet nála.

Az 1, nél én is a check behing mögött döntöttem, ahogy írtátok, és 2 párnál kevesebbel sztem tényleg nem callolja le, amúgy 5-ös pocketje volt.

A 2, nál nem tudtam elengedni (allin mentem), 2-es setje volt :( river:blank

A 3, nál bekerült a maradék is (és elég ideges is votam emiatt, éreztem, hogy nem lehet jó döntés), river vmi blank, de a végén muckolt, és mivel nme lehet megnézni mi volt nála, ezért csak találgatni lehet, azért néztem egy nagyot amikor felém jött a pot... Ennek ellenére szar játék volt. Flopon tényleg vagy fold vagy egy rendes reraise kellett volna.

A 3betlight/4 bet light, cbetre c/raise dolgokon még gondolkozom mi lenne a helyes. Sajnos szarul játszom a 3betelt potokat, ezért sztem elég nagy -EV, ha csak lecallolgatom AJ,KQ szerű lapokkal, deep stackecknél a pp-kel való call (mondjuk sztem az is inkább poz.-ból) még érthető, de a többinél tényleg nem tudom, milyen flop lenne jó. 4bet lightokkal meg egyenlőre nem kisértleteznék. (100BB-s stacknél az legalább egy 25-30 BB már)

Volt vmi Eman nevű arc, aki azt írta még rohadt régen, a "How to beat NL25 at PartyPoker" c. írásában, h don't call a raise without a pp, or AK ( Ne adj meg emelést pp vagy AK nélkül). Ez mennyire működőképes? Ez sztem 3betekre egy elég NIT, de akár működőképes dolog lehet:, h ne adj meg 3betet pp nélkül 150BB+, vagy AK nélkül.

Kösz a kommenteket, bonyolult(abb) játék a póker, mint eddig gondoltam (főleg online). :)

Ilyen AJ, KQ lapokkal vigyázni kell (ezt te is tudod), de megfelelő tapasztalattal bele lehet jönni. Ismeretlenek ellen érdemesebb feszesen kezdeni és ha sok hülyeséget látsz az asztalon, akkor mehet a 3-4bet azokkal is. Sok gyakorlás kell hozzá, ha nem érzed és ez mínusz a játékodban, akkor csak pozból kísérletezgess és potcontroll mindenféleképpen. Sok tanácsot ezügyben nem tudok adni, én rátolom, ha gyengeséget vélek felfedezni vagy minimális readem van az enemyről. Ez néha jó, néha nem annyira, de ha megadom AJ-vel akkor J magas flopot akarok látni és kész... :)

Pároknál tökmindegy honnan call deepen, mivel set value van, azt meg rögtön látod flopon, h bejött-e :)

AJ, KQ lapokkal megadni 3betet egyenes út a szegényházba. :) Ahogy nézem a HM-et, még AQ+, AQs+, pp rangere is igaz. :) Sőt, nem tudok felállítani olyan ranget, amivel pluszban lennék! WTF. :D

R1per2
Válasz nando42 kommentjére
2008. júl. 25. 19:35

Hexx azt mondja, hogy ő lecsökkentette 40%-ra a cbetet. Ez is lehet egy megoldás a sok c/r-elő vagy cs játékos ellen. Most én is megpróbálom ezt a vonalat.

plusevHUN
Válasz R1per2 kommentjére
2008. júl. 26. 17:09

Jöjjön újra pár hand

1, Semmi kommentárt nem igényel, tanulság: AQs-el nem igazán jó 4betet adni

0.12/0.25 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. július 26. 16:24:00
Table TH 157 (Real /Cash Game )
Seat 1: th3 dOctoR (18.35)
Seat 2: @Secutor (26.25)
Seat 3: HERO (37.49)
Seat 4: LaMathRack (0.00)
Seat 5: mieeim (33.71)
HERO post SB 0.12
mieeim post BB 0.25
** Deal **
th3 dOctoR [N/A, N/A]
@Secutor [N/A, N/A]
HERO [:Ah:, :Ac:]
mieeim [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
th3 dOctoR Call 0.25
@Secutor Fold
HERO Raise to 1.25
mieeim Raise to 3.50
th3 dOctoR Fold
HERO Raise to 8.50
mieeim Call 8.50
*** Flop(Board): *** : [:9s:, :As:, :8d:]
*** Bet Round 2 ***
HERO Bet 8.50
mieeim All-in 25.21
HERO Call 25.21
*** Turn(Board): *** : [:9s:, :As:, :8d:, :2d:]
*** River(Board): *** : [:9s:, :As:, :8d:, :2d:, :3c:]
*** Showdown *** : Rake: 3.00 Total Pot: 64.67
th3 dOctoR Fold Win: 0.00
@Secutor Fold Win: 0.00
HERO [:Ah:, :Ac:] Three of a kind, aces Win: 64.67
LaMathRack [N/A, N/A] Highest card nine Win: 0.00
mieeim [:Qd:, :Ad:] Pair of aces Win: 0.00

Flopon azért nyitottam annyit, hogy űgy tűnjön még van ellenfélnek fold equitije, ha esetleg QQ-KK-ra tesz.

2, ***** Hand 1174283585 *****
0.12/0.25 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. július 26. 15:05:14
Table TH 296 (Real /Cash Game )
Seat 1: Barchelor (25.00)
Seat 2: HERO (28.79)
Seat 3: M.resclave (53.96)
Seat 4: Wirreslink (23.75)
Seat 5: mieeim (32.73)
M.resclave post SB 0.12
Barchelor post BB 0.25
Wirreslink post BB 0.25
** Deal **
Barchelor [N/A, N/A]
HERO [:Ah:, :Td:]
M.resclave [N/A, N/A]
Wirreslink [N/A, N/A]
mieeim [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
mieeim Fold
Barchelor Raise to 0.50
HERO Call 0.50
M.resclave Fold
Wirreslink Call 0.50
*** Flop(Board): *** : [:Ad:, :Jd:, :7d:]
*** Bet Round 2 ***
Wirreslink Check
Barchelor Bet 1.00
HERO Call 1.00
Wirreslink Fold
*** Turn(Board): *** : [:Ad:, :Jd:, :7d:, :Th:]
*** Bet Round 3 ***
Barchelor Bet 3.62
HERO Call 3.62
*** River(Board): *** : [:Ad:, :Jd:, :7d:, :Th:, :5c:]
*** Bet Round 4 ***
Barchelor Bet 10.86
HERO???

Más asztalokon is volt elég action, ezért elég gyenge a preflop, flop játék (itt biztos vissza kéne hívni), turnon már nem akartam reraiselni, riveren jön a nagy hívás. Megadható, vagy easy fold?

3, nem találom a handet, effektív stackek 100BB

CU-ból 1 limperre (UTG) 1.25-ig hívok AQo-val, BB, UTG megad
FLOP: Q77 flush draw lehetőséggel pot: 4.87

BB belenyit 1 eurót, UTG gyorsan megad, én 3.5-ig hívok, BB fold, UTG call

TURN: indifferens 3-as pot: 11.87

Én nyitok 5.50-et (marad előttem 15 euró) azzal a céllal, h riveren c/c lesz, ha megadja. Erre igen gyorsan kapom a c/r allint.

Turnon jobb lett volna pot control? Megadható? Csinálhatja ezt QX-el, vayg vmi suited connectora van hetessel?

Slash
Válasz plusevHUN kommentjére
2008. júl. 26. 17:31

1. Party:
Szerintem jó a megjátszás.

2. Party:
Riveren én már nem dobnék, turnre a lehető legjobb lap jött számunkra.

3. Party:
Na ez igazán nehéz döntés. Valszeg 7-es van nála, talán eldobnám

plusevHUN
Válasz Slash kommentjére
2008. júl. 28. 21:27

1,
0.12/0.25 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. július 28. 20:44:18
Table TH 736 (Real /Cash Game )
Seat 1: OlliAA (16.08)
Seat 2: HERO (25.28)
Seat 3: Stegør (25.00)
Seat 4: Bluebull15 (27.75)
Seat 5: BuyInPlz (27.50)
OlliAA post SB 0.12
HERO post BB 0.25
** Deal **
OlliAA [N/A, N/A]
HERO [:Ad:, :Qh:]
Stegør [N/A, N/A]
Bluebull15 [N/A, N/A]
BuyInPlz [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
Stegør Fold
Bluebull15 Fold
BuyInPlz Call 0.25
OlliAA Call 0.25
HERO Raise to 1.25
BuyInPlz Call 1.25
OlliAA Fold
*** Flop(Board): *** : [:Qs:, :7c:, :8c:]
*** Bet Round 2 ***
HERO Bet 2.00
BuyInPlz Call 2.00
*** Turn(Board): *** : [:Qs:, :7c:, :8c:, :8d:]
*** Bet Round 3 ***
HERO Check
BuyInPlz Bet 5.25
HERO ???

Ellenfél egy eléggé nagy fish, párszor cbeteltem ellene, azonban turnben mindig feladtam. Úgy terveztem, hogy tunben eljátszom azt, h feladom a potot, biztos volt, hogy belenyit. Eljött a megfelelő pillanat, vagy mégsem?

2, ***** Hand 1176903298 *****
0.12/0.25 Texas Hold'em (No Limit ) - 2008. július 28. 20:36:03
Table TH 249 (Real /Cash Game )
Seat 1: sidru1402 (62.52)
Seat 2: HERO (31.16)
Seat 3: holarambok (29.27)
Seat 4: der wolf (26.34)
Seat 5: BuyInPlz (26.48)
sidru1402 post SB 0.12
HERO post BB 0.25
** Deal **
sidru1402 [N/A, N/A]
HERO [:Qd:, :Qc:]
holarambok [N/A, N/A]
der wolf [N/A, N/A]
BuyInPlz [N/A, N/A]
*** Bet Round 1 ***
holarambok Fold
der wolf Fold
BuyInPlz Raise to 0.87
sidru1402 Fold
HERO Raise to 3.49
BuyInPlz Call 3.49
*** Flop(Board): *** : [:7d:, :6h:, :3d:]
*** Bet Round 2 ***
HERO Bet 4.50
BuyInPlz Call 4.50
*** Turn(Board): *** : [:7d:, :6h:, :3d:, :Ah:]
*** Bet Round 3 ***
HERO Bet 7.50
BuyInPlz All-in 18.49
HERO ???

Ellenfél az előző fishy arc. Nem 3betelmtem még, a megadó range total random. Képes lett volna az ászára várni (AK, vagy any Ax). Turnon lehet dobni erre az emelésre (már elég sokat betettem ugye). Hibás netán a turn bet?

peterpanic
2008. júl. 30. 14:54

1. a c/r itt necces. ha azt mondod, hogy committed vagy, akkor oké, riveren ilyenkor a legjobb játék (ha csak megadja a cr-t), a check/call, elég kevés rosszabb lap fogja megadni, mivel éppen leginkább egy 8-ast reprezentálsz, esetleg fullt.
tényleg ez csak az egész attól függ, hogy hajlandó vagy-e betenni a stacked, tptk-val, ha igen, akkor check/raise, ha olcsón akarod megúszni+blöfföt indukálni, c/c végig.
egyik sem rossz megoldás.
2. én nagyobbat emelnék flopon, fizessen ki szépen. amugy furcsa, hogy csak ilyen kicsiket cbetelsz... elmeséled, majd, hogy miért (és elmondom majd én is, hogy miért 4/5 pot nálam az általános cbet méret)?

igen szerintem a bet itt nem mindig jó, könnyen benne lehet a rangebe ász, sőt, mi a franc más lenne nála, ha nem két overcard v. valami pocket, azokat pedig valszeg inkább eldobná egy second barrelre. sajnos erre én sem tudok így mit mondani tulzottan, ha már bet, akkor utána fold, nem hinném, hogy itt az esetek 1/4-ben jók vagyunk, ha check, akkor tanácstalan lennék:)

nem rossz ötlet, ami a professional no limit holdem vol.1-ben van leírva, hogy a handet meg kell tervezni, és amint beteszed a stacked 30%-át, addigra el kell dönteni, committed vagy-e, vagy sem. ha igen, akkor megtalálni a linet ami minnél gyorsabban behúzza az összes pénzt a potba, ha nem, akkor fold.

plusevHUN
Válasz peterpanic kommentjére
2008. júl. 30. 17:04

1, 89o, 2.ban A8o-volt az ellenfelnél.

3betelt potokban kisebbeket cbetelek, mert minek hívjak 3/4pot és pot között, amikor 1/2 pot-ra is gyakran dobnak stb. + Amikor jó lapom van a kis emelést hajlamosak gyengeségnek vélni és megőrülni és a nagy semmivel izmozni. :)

Amúgy teljesen hangulatfüggő mennyit cbetelek. Vannak napok, amikor minden cbetem pot körüli, van, h kisebbek. Az utóbbi időben a postflop játékra helyezem főleg a hangsúlyt.

plusevHUN
2008. szept. 5. 19:59

Néhány gondolat:

- Mikrolimiten value bet, value bet, value bet! Nem éri meg egyszerűen slowplayelni (néhány esettől eltekitve persze), sok value-t bennt lehet így hagyni. Triviálisnak tűnhet sokak számár, azonban néha még mnidig bele esek sajnos ebbe az elég alapvető hibába.

- CBET: Meg kell találni az egyensúlyt. Könnyen esek abba a hibába, hogy egy sessiönben vagy túlzásba viszem, vagy egyszerűen ha nem talált el a flop, szinte feladom ( jó esetben c-c végig). Nehéz sajnos pontosan belőni ki ellen, mikor, hogyan, mennyit, milyen gyakranstb. Nagyon ellenfélfüggő + ugye egyszer mnidenkinek van lapja...

- mindig figyelembe kell venni a stackeket, mielőtt lecallolsz egy emelést/3betet

- oop helyezeteket alapvetően kerülni, pl. idiótákat nem 3betelni vakokról trash handekkel (érsd KJ és társai)

ui. Ha látnám a hole cardokat mennyivel könyebb dolgom lenne, ehh.. Superuser, aztán nem kell aggódni a problémás handek miatt :D

Élő ügyfélszolgálat