Ne a konkrét 6%-os példán gondolkodjatok, azt csak az egyszerűség kedvéért raktam be, hogy egyértelmű legyen a feladat.
Túl általános a kérdés, kb azt várod, hogy itt az emberek az egész játékfilozófiájukat megosszák veled.
Flush67!
Milyen izű az a " nyitorange-dzsem"?
A többihez sajnos nem tudok hozzászólni!
anélkül, hogy nem adod meg a nyitó rangedet, nem lehet felvágni... attól függ hogyan érdemes/ fel kell-e egyáltalán vágni, hogy mi abban a szituációban a ranged
anélkül, hogy nem adod meg a nyitó rangedet, nem lehet felvágni... attól függ hogyan érdemes/ fel kell-e egyáltalán vágni, hogy mi abban a szituációban a ranged
As6s4c a rangem 100% á val c betelek. Ez hiba?
Nem teljesen ilyen értelemben foglalkoznék a kérdéssel.
Egyelőre az, hogy mit lép az ellenfél, mindegy; a fontos, hogy milyen játéktervet építenétek fel?
1. Ezen a flop-on mennyire szélesen szeretnék cbetelni?
- 1/a Ha szélesen, akkor a cbet mérete alacsonyabb és sok blöff cbetet is el kell sütni (de vajon milyen lapokkal)
- 1/b Ha szűken, akkor a cbet mérete nagyobb, illetve kevesebb blöff is kell az értéklapok mellé
Túl általános a kérdés, kb azt várod, hogy itt az emberek az egész játékfilozófiájukat megosszák veled.
Corey, köszönöm az értékes hozzászólást! Pont arra gondoltam, hogy ilyen dolgok merüljenek fel.
A kérdésem nem egy konkrétumra vonatkozik, hanem az az alapfeltevés, hogy az ellenfél egy átlagos regulár, akiről nincs semmi információnk, ezért egy általános játékterv kialakításában gondolkodom, amitől a későbbi ismeretek függvényében el lehet majd térni.
A Cbet meglépésével kapcsolatban valami olyan gondolatmenetet követnék, hogy
1. Mennyire találta el a feltételezett range-dzsemet?
2. Mekkora részét tudom értékért hívni?
3. Mekkora részét tudom azért hívni, mert javulhatok?
4. Az ellenfél milyen reakciói lehetnek bizonyos típusú lapokkal?
-----Kaphatok-e blöff emelést például egy 7c8c-től, amire fel vagyok-e készülve
-----Ami megad, attól valószínűleg hány utca értéket nyerhetek (pp-k, Ax-ek) --> milyen lapokkal jobb a cbet és melyekkel a x/c?
-----Alakítsak-e ki ezen a textúrán x/r range-dzset (tudok-e a set-ek/top2-k mellé tenni elegendő blöfföt illetve mit érhetek el vele)
Stb.
Stb.
Ezek alapján arra jutottam, hogy a range-dzsem viszonylag kis részét fogják alkotni a tisztán érték kombinációk (set,2pár,TPGK ˘~15-20%), illetve egy jelentősebb részt (~40%) ki fognak tenni azok, amelyek kb. semmit nem találtak. A maradékok mondjuk mindenféle TPWK, FD-k, GS-k, BDFD, közepes pp-k...
Így tehát mondjuk ahelyett, hogy mondjuk eszetlenül Cbetelnék egy ATo-t (értékből), vagy egy KJ-t blöffből, inkább kialakítanék egy olyan szisztémát, amiben jobb döntéseket tudok hozni.
Vegyük például ezt az ATo-t. Fogok tudni 3 utcát hívni vele úgy, hogy végig megad egy rosszabb lap (A5s, TT)? Szerintem nem, viszont a későbbi utcákon ugyanúgy nyerhetek belőlük értéket.
A Cbet mérete pedig azért függ szerintem a Cbetelés mennyiségétől IS, mert ebben az esetben mondjuk
amivel Cbetelni fogok, azt azért fogom tenni, mert jó részesedésem van, vagy tudom folytatni a blöffjeimet nagy %-ban, és ezek az esetek így együtt nem fognak kitenni túl nagy %, tehát amikor betelek, akkor azt erősen szeretném tenni a jó folytatás reményében.
Illetve nem szeretném, hogy a flop check range-dzsem nagyon elgyengüljön, magyarul érdemes top pár, second pár típiusú, vagy pl. KsQc típusú lapokat is (javulhat Nut FD-re, terítési értéke is van, javulhat későbbi utcán 2nd párra)
Most rohannom kell, de még folytassuk tovább az elmélkedést!
Palesz: a range-dzsem vegyes ízű ;)